Pauw & Witteman blundert over Mexicaanse griep

Het ministerie van VWS, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) hebben in een gezamenlijke brief aan de redactie van het tv-programma Pauw & Witteman laten weten dat er in de uitzending van 4 november onjuiste informatie is gegeven over de Mexicaanse griep.

In de eerste plaats werd gezegd dat zwangere vrouwen pas gevaccineerd mogen worden vanaf de 28ste week in plaats van de 14de week zoals de Gezondheidsraad adviseert.

Ten tweede werd gezegd dat alle kinderen met griepachtige klachten door de huisarts moeten worden gezien. Wat onjuist is en kan juist kan leiden tot onnodige belasting van de huisarts. De Mexicaanse griep verloopt net als de gewone seizoensgriep.

Ook werd gesuggereerd dat ongeruste ouders met de huisarts kunnen overleggen over het verstrekken van het vaccin aan gezonde kinderen. Ten onrechte. Huisartsen hebben vaccins ontvangen voor het inenten van risicogroepen en niet voor gezonde kinderen.

Tenslotte werd vermeld dat er geen centraal punt zou zijn waar mensen terecht kunnen met vragen over de Mexicaanse griep. Dat is wel degelijk het geval. Het ministerie van VWS heeft de website www.grieppandemie.nl waar mensen veel informatie kunnen vinden. Daarnaast kunnen mensen telefonisch vragen stellen via 0800-1100 van Postbus 51, die de laatste dagen al roodgloeiend staat.

Bron: LHV

Lees ook:Artsen mogen niet te veel prikken
Lees ook:Chatten met deskundigen over Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep beheerst media
Lees ook:Mexicaanse griepprikken voor jeugd maand later
Lees ook:Mexicaanse griep ontwricht Britse huisartsenpraktijken

4 reacties op “Pauw & Witteman blundert over Mexicaanse griep

  1. Ron

    http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/emea-combined-h710nl.pdf

    In de bijsluiter van focetria (zie boven) een van de vaccins tegen de Mexicaanse griep die in Nederland worden gegeven, staat gewoon dat de kans op het guillain-barrésyndroom wel degelijk aanwezig is, dan ben je dus verlamd.
    Waarom geeft het RIVM meerdere malen in interviews op tv enz ezn aan dat het vaccin veilig is? Is een kans van 1 op de 10000 op het guillain-barrésyndroom veilig?
    De kans dat je aan de Mexicaanse griep overlijd is 1 op de 100000! Wat bazelt het Rivm nu?

    Zelden:
    Neuralgie, paresthesie, convulsies, voorbijgaande trombocytopenie.
    Allergische reacties, die in zeldzame gevallen tot shock leidden, zijn gemeld.

    En die baby’s zijn toevallig overleden? zoals altijd wanneer kinderen of baby’s die gezond waren na een vaccinatie overlijden? Toevallig hoor! waarom slikt de massa dat als zoete koek en staan ze rijen dik te wachten bij de huisartsenposten op het vaccin? Zien ze niet door de paniekcampagne heen? kunnen ze het feit niet aan dat de overheid niet te vertrouwen is?
    De kans op deze bijwerkingen is 1 op de 1000 tot 1 op de 10000!
    Waarom Rivm bent u niet eerlijk?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ankie

      Deze bijwerkingen staan ook vermeld in de bijsluiter van de gewone griepprik, daar heb ik nog nooit zoveel ophef over gehoord.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Vanwaar je simplistische reactie?
        Denk je dat de overheid er belang bij heeft dat Nederlanders zich niet laten inenten? Weet je wat voor gevolgend dat kan hebben voor de economie? Als veel mensen ziek thuis zitten gaat het internet bijvoorbeeld plat vanwege overbelaste servers, dat alleen al.
        Het gaat om de feiten.
        Feit is dat er hooguit 1 a 2 mensen op de 100000 (!!) overlijden aan de Mexicaanse griep.
        Het risico om verlamd te raken of een andere bijwerking is net zo groot of zelfs groter.
        Wat denk je van al die babys die zijn overleden na een vaccinatie, was een ander vacin maar goed.
        Dan zegt het Rivm toch ook gewoon, tja toevallig, welke zot geloofd dat nou?
        Hoeveel meisjes hebben last of hadden last gehad van de vaccin tegen baarmoederhals kanker? waarom hoor je daar niks van?
        Mijn oma is 92, heeft de spaanse griep overleefd en is NOOIT ziek maar ze wordt bijna gedwongen om het vaccin te nemen!
        mijn vader is nooit ziek en 62 maar hij moet zijn huisarts een reden geven waarom hij het vaccin niet wil, wat is dat voor kolder?

        Kijk deze website maar eens http://www.meerwetenoverfreek.nl/

          /   Beantwoorden  / 
  2. Hannah

    De onrust over het vaccin is met name omdat het om een nieuw vaccin gaat wat met meer voorzorgsmaatregelen is omgeven dan het vaccin tegen de gewone seizoensgriep. Verder is zijn bij voorbaat claims uitgesloten als er bijwerkingen optreden nav de vaccinatie (waarom???) en willen en hoeven Klink en de Gezondheidsraad geen volledige opening van zaken te geven over de bijwerkingen van het vaccin. Allemaal redenen waardoor ik me eens extra achter de oren krab. Want als ze niets te verbergen hebben, kunnen ze toch gewoon opening van zaken geven?

    Het zal allemaal wel loslopen met de complicaties van het vaccin, maar meer transparantie zou beter zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.