Nieuw zakdoekje doodt bacillen

Een nieuw papieren zakdoekje van Kleenex doodt de veroorzakers van griep en verkoudheid. De bacillen worden na het snuiten van de neus in het zakdoekje onschadelijk gemaakt. Maar hoe kun je nu iets doden wat er helemaal niet inzit?

Bij griep en verkoudheid gaat het namelijk helemaal niet om bacillen (staafvormige bacteriën) maar om virussen. En die zijn vele malen kleiner en venijniger.
Producent van Kleenex Anti-Viral is Kimberly-Clark. De zakdoekjes zijn vorige week in België geïntroduceerd. De introductiedatum voor Nederland is nog niet bekend. Opvallend is de reclameslogan die Kleenex hanteert bij onze zuiderburen: ‘De Perfecte Moord’.
Infecties
Volgens de fabrikant doodt het Anti-Viral-zakdoekje 99,9 procent van de bacillen die er na het snuiten in terechtkomen. Het gaat daarbij om de griepvirussen Influenza A en B, de belangrijkse veroorzakers van verkoudheid Rhino-virussen type 1A en 1 en Respiratory Syncytial Virus, de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij kinderen.
Toestemming
Het zakdoekje kan een griep of verkoudheid niet genezen of voorkomen, laat een woordvoerder van Kimberly-Clark desgevraagd weten. Wel zorgt de tissue ervoor dat de bacillen zich na het snuiten niet verder kunnen verspreiden.
Kimberly-Clark wacht nog op toestemming van het ministerie van VROM die het product moet vrijgeven voor de Nederlandse markt, aldus de woordvoerder.
Bron: Distrifood

Lees ook:Enzym lijkt H5N1-virus te doden
Lees ook:Handen wassen en zakdoek direct weggooien
Lees ook:Uitstel vaccinaties tegen kinderziekten
Lees ook:Fabels over virussen
Lees ook:‘Griepprik lijkt mij verstandig’

Eén reactie op “Nieuw zakdoekje doodt bacillen

  1. didaaf

    Marketing zever, je hebt hier nou werkelijk geen hol aan. Zelf ben je al ziek en de uigesnoten resten maken je echt niet zieker omdat je lichaam al resistentie opgebouwt heeft cq bezig is (je word nooit 2 keer ziek door dezelfde bacil of virus). Ter bescherming van anderen zou een argument zijn maar dat is dan een onzin argument want dan zou de zieke moeten stoppen met ademen (of je moet aan doekejs van anderen likken) pas dan loop je als gezond mens geen gevaar!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.