Nieuw: Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

Mijn nieuwe  e-book is uit, bijgewerkt tot op de dag van vandaag:

De Spaanse griep van 1918 was de grootste catastrofe ooit. De Eerste Wereldoorlog had circa 15 miljoen mensen het leven gekost, de grieppandemie ongeveer 50 miljoen. Deze massamoordenaar doodde in 24 weken tweemaal zoveel mensen als het aids-virus in de afgelopen 24 jaar.


De Spaanse griep verdween even snel als ze gekomen was: als een sluipmoordenaar. Met de griep verdween ook het wapen, het virus,waardoor de oplossing van de moorden onmogelijk leek. Wetenschappers bleven decennialang zoeken naar het Spaanse griepvirus en naar het geheim hiervan en naar een tegengif om een toekomstige catastrofe te voorkomen.

In 2009 dook de Mexicaanse griep op, de nieuwe variant van de Spaanse griep, waardoor de hele wereld werd herinnerd aan het drama van 1918 en daardoor het ergste vreesde voor de toekomst.

Drs. Eric Mecking is historicus. Hij publiceerde eerder de geruchtmakende bestseller ‘Deflatie in aantocht. De historische achtergronden van de kredietcrisis en de komende grote depressie’, 6de druk, 2009.

Zie ook: Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

Lees ook:In de greep van de griep
Lees ook:Het monster van 1918
Lees ook:H5N1 dodelijk in Indonesië, H1N1 dodelijk in Nederlands-Indië
Lees ook:Dodelijke griepgolf
Lees ook:De verschrikkingen van een grieppandemie

5 reacties op “Nieuw: Van Spaanse griep tot Mexicaanse griep

 1. besserwessie

  Nou euh, ik dacht dat het communisme dodelijker is geweest met 120/200 miljoen doden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bas Griep

  En van Mexicaanse griep tot Bas Griep

    /   Beantwoorden  / 
 3. ellen

  Ik “werk” samen met Anneke Bleeker uit Bergen en Peter Vereecke van de Belfort Group in België waar we een meningsverschil hebben met de “griepcommissaris” Marc Van Ranst… We zoeken een antwoord op de vraag: was er in 1918 nu wél of niet een griepvaccin beschikbaar? De één zegt van wel, de andere van niet en “toevallig” kwam ik op de naam Eric Mecking, die hier àlles van af schijnt te weten, dus bij deze onze vraag in de wetenschap deze beantwoordt te zien!
  Dank alvast!

    /   Beantwoorden  / 
 4. silver price

  “De uitbraak van de Mexicaanse griep kan handel en investeringen verstoren en de recessie voor onbepaalde tijd verergeren”, stelde Moody’s Economy.com in een analyse.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website