Griepoffensief overheid

De overheid begint een grote voorlichtingscampagne over de Mexicaanse griep omdat overheid en huisartsen onverwacht veel vragen van burgers krijgen over die griep. Vooral sinds de dood van het 14-jarige meisje anderhalve week geleden willen veel ouders meer informatie.

Vanaf maandag worden in alle landelijke dagbladen één grote en enkele kleinere advertenties geplaatst. Volgende week volgen er spotjes op radio en t.v.

De nieuwe campagne moet burgers beter voorlichten over de Mexicaanse griep. De campagne wijst op het belang van goede hygiëne en dat als iemand zich ziek voelt hij bij Postbus 51 en een website moet nagaan of hij Mexicaanse griep heeft. Als dat het geval is, moet hij thuis blijven.

Lees ook:Handen wassen en zakdoek direct weggooien
Lees ook:Franse leerlingen krijgen les via tv bij griep
Lees ook:0800-1100 voor informatie Mexicaanse griep
Lees ook:Zorg moet doorgaan bij griepgolf
Lees ook:Uitstel nationale griepcampagne opgeheven

Eén reactie op “Griepoffensief overheid

  1. Jan

    Goede hygiëne? Natuurlijk is dit belangrijk. Ik woon op een verpleegafdeling maar het is moeilijk goede hygiëne na re streven. Verzogers, verplegers hebben hier nauwelijks tijd voor. O.a. weinig personeel en als men ziekjes is moet men toch komen werken. Laten we het beste er van hopen. Gezonde groet, Jan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.