Nederland verlost van griepgolf

Nederland is definitief verlost van de jaarlijkse griepgolf. Dat meldt internetproject Grote Griepmeting woensdag, een project waar ruim dertigduizend vrijwilligers in Nederland, België en Portugal aan meedoen. De jaarlijkse griepepidemie is voorbij zodra minder dan 400 op de honderdduizend Nederlanders nog griep hebben, zegt grieponderzoeker Sander van Noort.

 

In Nederland duurde de epidemie 46 dagen, in België 27 dagen en in Portugal 23 dagen. In alle drie de landen heeft iets meer dan een op de twintig onderzochten een griepachtig ziektebeeld gehad, schrijft Grote Griepmeting.

Gezondheidsinstituut Nivel, dat griepcijfers bijhoudt, meldde vorige week al dat de griepepidemie in Nederland voorbij was. Bij griep krijgt de patiënt te maken met klachten als koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn en een droge hoest.

Bron: Trouw

Lees ook:Nederland griept een beetje
Lees ook:Griep trekt op naar het noorden
Lees ook:Griepepidemie in Nederland is voorbij
Lees ook:Griep lijkt voorbij
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie in Nederland

3 reacties op “Nederland verlost van griepgolf

  1. elisabeth

    Wat ik niet begrijp is dat de griepgolf vanaf januari 2008 als voorbij wordt genoemd.Deze golf van influenza is niet voorbij. Ik ben zelf ziek al vier dagen, mijn moeder al anderhalve week, mijn nichtje is vandaag ziek geworden. Ik heb gezien dat de griepgolf als voorbij wordt gekenschetst omdat er geen meldingen meer bij huisarts of grote griepmeting binnenkomen, mij lijkt het logisch dat je deze informatie niet als maatstaf mag gebruiken. Ik doe zelf wel mee met de grote griepmeting wat ik op de pagina mis is het benoemen van de symptomen en de duur. Wat je ertegen kunt doen mis ik ook. Hoe zit het met weerstand? waarom is de ene persoon altijd ziek en de andere nooit? Overigens vond ikzelf deze griep het ergste doordat die een beetje op nekkramp leek, krampachtige hoofdpijnen veroorzaakte.

      /   Beantwoorden  / 
  2. joop

    Hoi elisabeth ik weet ook niet hoe het komt dat de een wel en de ander niet de griep krijgt maar een vermoeden heb ik wel ik denk dat het er mee te maken heeft dat je weerstand goed of niet goed is .En dat er veel men sen in je omgeving ziek zijn .overigens is het helemaal niet erg om een keer per jaar de griep te krijgen ,je lichaam raakt veel afvalstoffen kwijt en je krijgt meer weerstand vr gr j

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wim

    Dit vindt je dus als de Googled maar nergens een
    datum of tijdsperiode waarin dit plaats vindt of gaat vinden.
    onzorgvuldige blog

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.