Nederlands Vaccin Instituut verspilt griepvaccins door grote verpakkingen

Nederlands Vaccin Instituut verspilt griepvaccins door grote verpakkingen griepprik1 200×200 photoHonderden vaccins tegen de Mexicaanse griep dreigen in de prullenbak te verdwijnen omdat gezondheidsinstellingen en bedrijven er te veel krijgen toegestuurd, staat in het AD.

Het Nederlands Vaccin Instituut levert alleen verpakkingen met honderd vaccins. Het instituut is niet in staat kleinere porties te leveren. Maar kleinere bedrijven en instellingen hebben er vaak veel minder nodig. Wie dus maar zestig nodig heeft, houdt veertig porties over.

Vorige maand maakte minister Ab Klink nog bekend dat het vaccin op korte termijn schaars is. Het farmaceutische bedrijf Novartis kan nu maximaal tien miljoen prikken leveren, terwijl op het dubbele was gerekend. Niet iedereen hoeft te worden ingeënt, maar mensen uit risicogroepen en personeel in de gezondheidszorg krijgen nu alvast wel een prik.

Duizenden vaccins tegen de Mexicaanse griep dreigen verloren te gaan omdat bedrijven, artsen en instellingen er te veel krijgen toegestuurd.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat de verpakkingen niet voor het versturen kunnen worden opengemaakt, omdat dan de garantie vervalt. Bedrijvenen en instellingen die minder hebben besteld, is gevraagd vaccins te delen. Maar dan nog zullen er veel verloren gaan, want vaccins die over zijn kunnen niet worden teruggenomen.

De situatie is helemaal pijnlijk omdat er veel te weinig vaccins zijn.

Bron: Medical Facts

Nederlands Vaccin Instituut verspilt griepvaccins door grote verpakkingen

griepprik1 200×200 Nederlands Vaccin Instituut verspilt griepvaccins door grote verpakkingen griepprik1 200×200 photoHonderden vaccins tegen de Mexicaanse griep dreigen in de prullenbak te verdwijnen omdat gezondheidsinstellingen en bedrijven er te veel krijgen toegestuurd, staat in het AD. Het Nederlands Vaccin Instituut levert alleen verpakkingen met honderd vaccins. Het instituut is niet in staat kleinere porties te leveren. Maar kleinere bedrijven en instellingen hebben er vaak veel minder nodig. Wie dus maar zestig nodig heeft, houdt veertig porties over. Vorige maand maakte minister Ab Klink nog bekend dat het vaccin op korte termijn schaars is. Het farmaceutische bedrijf Novartis kan nu maximaal tien miljoen prikken leveren, terwijl op het dubbele was gerekend. Niet iedereen hoeft te worden ingeënt, maar mensen uit risicogroepen en personeel in de gezondheidszorg krijgen nu alvast wel een prik.Duizenden vaccins tegen de Mexicaanse griep dreigen verloren te gaan omdat bedrijven, artsen en instellingen er te veel krijgen toegestuurd.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat de verpakkingen niet voor het versturen kunnen worden opengemaakt, omdat dan de garantie vervalt. Bedrijvenen en instellingen die minder hebben besteld, is gevraagd vaccins te delen. Maar dan nog zullen er veel verloren gaan, want vaccins die over zijn kunnen niet worden teruggenomen.

De situatie is helemaal pijnlijk omdat er veel te weinig vaccins zijn.

Lees ook:Griepvaccin eind deze maand goedgekeurd
Lees ook:Klink koopt 34 miljoen griepvaccins
Lees ook:Vogelgriep: Aziatische landen in contramine
Lees ook:Vogelgrieppandemie zou 2 biljoen dollar kosten (3)
Lees ook:Grote onduidelijkheid over griepprik zwangeren

Eén reactie op “Nederlands Vaccin Instituut verspilt griepvaccins door grote verpakkingen

  1. schrader

    Onderwerp: aankomst hulpzending geneesmiddelenin Padang

    PERSBERICHT

    DEN HAAG- De Ambassadeur van Indonesië, de Heer Habibi heeft recent een omvangrijke zending medische hulpgoederen van de Stichting Horizon Holland in ontvangst genomen. De medicijnen waarmee de acute medische zorg voor 30.000 patiënten gedurende drie maanden is gegarandeerd is overgevlogen naar Padang en direct aan de Burgemeester overgedragen.

    Afgelopen vrijdag, tijdens de uitreiking van de belangrijkste Indonesische onderscheiding van verdienste, de Bintang Mahaputra aan ex-minister Bot, Europarlementariër van Baalen en ex-voorzitter Horizon Holland dhr Brijl benadrukte Habibi nogmaals dat een enorme humanitaire ramp zich in Padang nog steeds aan het voltrekken is. Tienduizenden huizen maar ook klinieken en ziekenhuizen werden in deze stad met 1 miljoen inwoners in een paar seconden volkomen met de grond gelijk gemaakt. Duizenden werden zwaargewond of verloren hun leven, tienduizenden verloren hun huizen en bezittingen.
    Als gevolg van beschadiging van drinkwater- en riool voorzieningen liggen besmettelijke ziekten op de loer. Vooral kinderen en ouderen kunnen alsnog slachtoffer worden van Cholera, Dysenterie en andere besmettelijke ziekten.
    De gezondheids autoriteiten van Indonesië bevestigen de vrees dat de Mexicaanse griep in de huidige omstandigheden bij deze kwetsbare groepen hard kan toeslaan en vragen de WHO en bevriende landen te ondersteunen bij een zo spoedig mogelijke vaccinatie Campagne.
    Met de snelle zending van de medische hulpgoederen van Horizon Holland is aangetoond dat de Indonesische autoriteiten de beschikking hebben over de mogelijkheden de vaccins veilig over te brengen naar het noodgebied.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.