Wachtkamer huisarts voller door griepprikken

Niet-spoedeisende hulp bij de huisarts kan dit najaar langer op zich laten wachten omdat de artsen het zeer druk hebben met de rompslomp die de verschillende griepvaccinaties met zich meebrengt. Huisartsen moeten assistenten wellicht gaan helpen met de prikken, meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) donderdag.

Deze week zijn huisartsen begonnen met de reguliere griepprikken voor risicogroepen, maar omdat dit jaar ook wordt gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep ontstaat extra drukte. Het uitnodigen en vaccineren zou tot drie keer meer tijd dan normaal kosten. Behandeling voor bijvoorbeeld het verwijderen van wratjes kan dan langer op zich laten wachten, denkt de LHV. Patiënten hebben hier volgens de vereniging begrip voor.

De vereniging verwacht dat de huisartsen door de extra drukte niet overbelast raken. De griepvaccinaties vinden deze week en de komende twee weken plaats. Na de reguliere griepprik moet drie weken worden gewacht, voordat er tegen Mexicaanse griep gevaccineerd kan worden. Hiervoor worden twee spuitjes nodig geacht.

Bron: Trouw

Lees ook:Nederlanders massaal in rij voor verkeerde vaccin
Lees ook:‘Onvoldoende voorlichting over Mexicaanse griep’
Lees ook:Begin vaccinatie tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Pauw & Witteman blundert over Mexicaanse griep
Lees ook:Massale inenting Mexicaanse griep verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.