Varkens in Canada besmet met griepvirus H1N1

In de Canadese provincie Alberta zijn varkens besmet geraakt met het virus H1N1 dat de Mexicaanse griep bij de mens veroorzaakt. De dieren zijn in quarantaine geplaatst. Volgens de Canadese voedselinspectie bestaat er geen gevaar voor de voedselveiligheid.

Het lijkt er sterk op dat de varkens blootgesteld werden aan het virus door een Canadees die onlangs Mexico heeft bezocht en gelijkaardige symptomen vertoont als de griep. De persoon is genezen en ook alle varkens zijn bijna beter, aldus het agentschap. Uit voorzorg werd heel de groep varkens in quarantaine geplaatst.

Normaal gesproken komen de autoriteiten niet in actie als de griep bij varkens wordt geconstateerd, maar nu wel vanwege de Mexicaanse griep. “De kans is heel klein dat varkens het virus kunnen overdragen aan mensen”, zei vicevoorzitter Brian Evans van de Canadese voedselinspectie tijdens een persconferentie. Hij voegde daaraan toe dat hij met een gerust hart het vlees zou eten van de besmette varkens.

Grote importeurs van Amerikaans varkensvlees, zoals Rusland en China, hebben een verbod afgekondigd op de import van varkensvlees uit enkele staten. Andere landen, zoals Indonesië en Oekraïne, laten helemaal geen Amerikaans varkensvlees meer toe.

Lees ook:Dure rampen die niet kwamen
Lees ook:Aziatische vogelpest bij varkens in Indonesië
Lees ook:Eerste geval Mexicaanse griep bevestigd in Zuid-Korea
Lees ook:Vogelgriep verandert na besmetting bij varken
Lees ook:Mexicaanse griep treft vooral jonge, gezonde vrouwen

Eén reactie op “Varkens in Canada besmet met griepvirus H1N1

 1. Bart

  Hoi,

  Ziet er naar uit dat het allemaal wel mee valt.

  De site die hier eerder werd vermeld http://www.mexicaninfluenza.net door John is inderdaad wel leuk, goede news feeds over de griep!

  Ik heb ze alvast gebookmarked!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.