‘Mexicaanse griep nog niet op hoogtepunt’

De Mexicaanse griep verspreidt zich steeds verder over de wereld. In buurland België liep het aantal besmettingen vrijdag op tot vier. Diezelfde dag is het virus voor het eerst geconstateerd in Maleisië, Ecuador en Peru. Hoewel de Mexicaanse minister van Volksgezondheid José Angel Córdova liet weten dat het hoogtepunt voorbij is, maakt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich zorgen.

De WHO waarschuwde voor vals optimisme over de griep. De directeur van de organisatie, Margaret Chan, stelde vrijdag dat het nog te vroeg is om vast te stellen dat de griep over haar hoogtepunt heen is. „We zitten in een crisis die wereldwijd grote gevolgen kan hebben”, aldus Chan. De WHO hanteert momenteel fase 5, het op een na hoogste alarmniveau voordat er sprake is van een wereldwijde pandemie. Chan kon niet zeggen of en wanneer de organisatie het alarm van 5 naar 6 verhoogt.

In Mexico, de haard van de besmettingen, zijn inmiddels 66 personen overleden aan de Mexicaanse griep. Het aantal besmettingen is opgelopen tot 2829. Toch liet de optimistische Mexicaanse minister Córdova weten dat Mexico veilig is voor toeristen.

Wereldwijd zijn er al meer dan 7500 mensen besmet geraakt in 34 landen. Naast de slachtoffers in Mexico zijn er in de Verenigde Staten drie personen overleden. In Canada is een patiënt overleden en ook Costa Rica kent een dodelijk slachtoffer.

De Mexicaanse griep wordt veroorzaakt door een variant van het H1N1 virus. Deze variant is een combinatie van een gewoon griepvirus, een varkensgriepvirus en een vogelgriepvirus.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Mexicaanse griep in Frankrijk en minder agressief
Lees ook:Varkensgriep eist tientallen mensenlevens in Mexico
Lees ook:Wereldwijd 70.000 gevallen van Mexicaanse griep
Lees ook:Zestigduizend gevallen Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep bereikt Hongkong en Denemarken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.