Meer geld nodig voor bestrijding vogelgriep

De internationale gemeenschap moet meer geld uittrekken voor de bestrijding van vogelgriep. Volgens de Wereldbank is de komende jaren een bedrag van 1,2 tot 1,5 miljard dollar nodig.

 

Het bedrag vormt maar een fractie van wat nodig zou zijn bij een wereldwijde epidemie (pandemie), die miljoenen mensenlevens kan eisen. In dat geval kunnen de kosten oplopen tot 1,5 à 2 biljoen dollar.

De Wereldbank maakte de cijfers maandag bekend aan de vooravond van een conferentie over mogelijke gevolgen van vogelgriep. Volgens de bank zijn extra investeringen nodig omdat de vogelgriep dit jaar snel om zich heen heeft gegrepen. Er zijn al 76 mensen overleden aan het zogeheten H5N1-virus. Dat cijfer komt overeen met het dodental over de afgelopen drie jaar. In 55 landen is de vogelgriep inmiddels opgedoken. Eerder dit jaar beloofde de internationale gemeenschap al 1,9 miljard dollar uit te trekken voor de bestrijding van de ziekte. Volgens de Wereldbank is dat echter onvoldoende. Vooral Afrika en het Midden-Oosten, waar de gezondheidszorg vaak primitief is, hebben meer geld nodig. 

Bron: ANP

 

Lees ook:Bijna half miljard voor bestrijding vogelgriep
Lees ook:Vogelgrieppandemie zou 2 biljoen dollar kosten (1)
Lees ook:Vogelgrieppandemie zou 2 biljoen dollar kosten (2)
Lees ook:‘Griep kost Mexico tientallen miljarden’
Lees ook:Vogelgriep nationale ramp in Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.