Meeste gevallen Mexicaanse griep in VS

In de Verenigde Staten is het aantal bevestigde gevallen van Mexicaanse griep de afgelopen dagen sterk gestegen. In de laatste rapportage van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC wordt gesproken over bijna driehonderd nieuwe gevallen, terwijl een dag eerder al zeshonderd nieuwe besmettingen waren vastgesteld.

De teller stond maandag op ruim 2600 gevallen. Dat is meer dan in Mexico, het land waar de uitbraak van het virus begon. De Mexicaanse griep is bevestigd in zeker 44 van de vijftig Amerikaanse staten en in de federale hoofdstad Washington DC. „Meer besmettingen, meer opnames en meer doden door deze uitbraak zullen zich voordoen de komende dagen en weken”, aldus de CDC.

Wel is het dodental in de VS met drie beduidend lager dan dat bij de zuiderbuur, waar het dodenaantal maandag was opgelopen naar 56. Ruim tweeduizend mensen zijn daar besmet, aldus de Mexicaanse minister van Gezondheid, José Angel Córdova, op een persconferentie. De minister zei dat het griepvirus in 29 van de 32 deelstaten is geconstateerd. Alleen Campeche, Coahuila en Baja California zijn nog vrij van de Mexicaanse griep.

Miljoenen leerlingen van het lager- en middelbaar onderwijs in Mexico gingen maandag voor het eerst weer naar school sinds 23 april. Op die dag sloten de autoriteiten de scholen om de verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan.

In China is buiten Hongkong een eerste geval van Mexicaanse griep vastgesteld. Het gaat om een 30-jarige man in de zuidwestelijke provincie Sichuan. De man is opgenomen in een ziekenhuis in de stad Chengdu. Hij was onlangs in de Verenigde Staten geweest. De autoriteiten zijn nog op zoek naar personen met wie hij contact heeft gehad.

Eerder bleek een 25-jarige Mexicaan in Hongkong het griepvirus onder de leden te hebben, waarop bijna driehonderd mensen in een hotel een week lang in quarantaine werden geplaatst. De Mexicaan verbleef in het hotel.

Het aantal gevallen van Mexicaanse griep in de Europese Unie steeg naar 196. Onder hen zijn 42 mensen die niet in Noord-Amerika zijn geweest. Bijna de helft van de gevallen doet zich voor in Spanje. Ook in Groot-Brittannië zijn veel besmettingen.

Wereldwijd zijn er ruim 4600 mensen in dertig landen besmet met de nieuwe variant van het griepvirus, meldde Wereldgezondheidsorganistie WHO maandag.

Bron: NRC Handelsblad

Lees ook:WHO: meer dan duizend gevallen Mexicaanse griep
Lees ook:Mens-op-mensbesmetting Mexicaanse griep in Nederland
Lees ook:Mexico meldt 29 griepdoden
Lees ook:WHO verhoogt alarmfase griep niet
Lees ook:Eerste piek griepgolf al in augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.