Vogelgriep reden voor opgraven 90 jaar dode diplomaat

Wetenschappers hebben toestemming gekregen een slachtoffer van de Spaanse griep op te graven. Het gaat om Sir Mark Sykes, destijds een gewaardeerd Engels parlementslid en diplomaat, die in 1919 op 39-jarige leeftijd overleed aan de Spaanse griep tijdens de Vrede Conferentie in Parijs.

 

Sir Mark werd begraven in het noorden van Engeland in een verzegelde loden kist. De onderzoekers hopen dat door deze speciale doodskist het lichaam goed bewaard is gebleven en nog sporen van het Spaanse griepvirus bevat. Zij hopen zo meer inzicht te krijgen in de werking van het dodelijke griepvirus.

John Oxford, professor op het gebied van virologie aan het Queen Mary's College in London, gaat het onderzoek leiden. Maar daarvoor moest hij wel eerst toestemming krijgen van Sir Mark's zes kleinkinderen, die overigens allen toestemden. Ook was toestemming nodig van Peter Collier, voorzitter van het diocees van York, waartoe de kerk behoort waar Sir Mark begraven ligt.

Lees ook:Engels diplomaat opgegraven voor griepstudie
Lees ook:De Grote Griepmeting vindt voor het vierde jaar op rij plaats
Lees ook:Boeken over alles wat met de griep te maken heeft
Lees ook:Graven slachtoffers Spaanse griep worden geruimd
Lees ook:Hoge sterfte door Spaanse griep achterhaald

Eén reactie op “Vogelgriep reden voor opgraven 90 jaar dode diplomaat

  1. winy jacobs

    Ongelooflijk eng vind ik dat het griepvirus wat aan zoveel mensenlevens een einde heeft gebracht op gaan graven ,,ze weten nu al niet hoe ze ons tegen de griep moeten beschermen ,hebben we dit dan ook nog nodig ..stel je voor hij breekt opnieuw uit ,en dit allemaal voor een expiriment waarvan ze niet kunnen garanderen wat de uitkomst zal zijn

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.