Zwangere vrouwen piekeren over griepprik

Een grote groep aanstaande moeders in Nederland twijfelt over vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. De vrouwen piekeren of het middel niet erger is dan de kwaal. Dat de griepprik niet meer schade aanricht dan de griep zelf.

Verkeerde informatie die op internet wordt verstrekt, is daar mede debet aan volgens verschillende organisaties in de gezondheidszorg zoals de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ziet de onrust onder zwangere vrouwen toenemen.

Lees ook:Campagne griepprik succesvol
Lees ook:Griep nu een epidemie
Lees ook:Pauw & Witteman blundert over Mexicaanse griep
Lees ook:Grote onduidelijkheid over griepprik zwangeren
Lees ook:Nederlanders massaal in rij voor verkeerde vaccin

2 reacties op “Zwangere vrouwen piekeren over griepprik

 1. wim jansen

  De meest verkeerde informatie die verstrekt wordt komt van de overheid. Terwijl in Belgie de ene richtlijn wordt uitgevaardigd en in Zwitserland een andere, uit onzekerheid omtrent de te verwachten bijwerkingen met diverse giffen als kwik, squaleen etc. weet men hier bij RIVM en overheid precies het goede advies. Ondersteund door gruwelverhalen over stervende kinderen (tot nu toe allemaal met onderliggend medisch lijden, al hebben sommige kranten dat vergeten te vermelden) worden zwangere moeders geintimideerd om dan toch maar die prik te halen. Er is weliswaar nog geen griep-abortus ten tonele gevoerd (en een prik-abortus zal beslist een andere oorzaak toegedicht krijgen, net als de stervende kinderen door inentingen) maar alle propaganda gaat voor het vaccin en minister Klink wil zelfs banners op internet laten invoegen om kritische mensen het zoeken te bemoeilijken. Het lijkt me een barre wereld om een kind ter wereld te moeten brengen en best kans dat er ergens een baby is die denkt “hier stap ik uit!”. Maar laat het dan in GODS NAAM niet vanwege dat vaccin zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ron

  Beste mensen

  De helft van de verpleegkundigen gaat laat zich terecht niet vaccineren tegen de Mexicaanse griep, een kwart weet het nog niet.
  Het is namelijk een feit dat over de bijwerkingen van het vaccin vooral op langere termijn te weinig bekend is,
  Als de overheid zegt dat dit niet zo is en het vaccin is veilig dan is dat geen wetenschappelijk feit maar een aanname die niet gebaseerd is op onderzoek naar de lange termijn effecten.
  Kijkt u goed naar welke informatie u de komende tijd tot u neemt.
  Minister Klink wil dat deskundigen en andere medewerkers van de overheid zich actief in de discussies op het Internet mengen, u bent gewaarschuwd voor misleidende informatie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.