Wie is Ab Osterhaus?

Hij noemt zich Ab, maar officieel heet hij: Albertus Dominicus Marcellinus Erasmus Osterhaus (2 juni 1948). Nederlands vermaardste viroloog en influenza-deskundige.

Ab Osterhaus studeerde van 1967 tot 1974 aan de Rijksuniversiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde, waar hij "cum laude" afstudeerde als dierenarts. Vervolgens promoveerde hij in 1978 aan diezelfde universiteit op het proefschrift getiteld "Feline infectious peritonitis: identification, propagation and epidemiology".

Daarna werkte hij 16 jaar bij het RIVM te Bilthoven, waar hij verschillende functies bekleedde. Zijn laatste positie was Hoofd van het Laboratorium voor Immunobiologie. In die periode werd hij tevens benoemd tot deeltijdhoogleraar in de "milieuvirologie" aan het eerder genoemde Instituut voor Virologie te Utrecht, welke positie hij nog steeds bekleedt. In 1993 werd hij benoemd tot hoogleraar in de virologie aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is in die hoedanigheid tevens Hoofd van de Afdeling Virologie van het Erasmus MC.

Hij is hoofd van een tweetal referentiecentra voor de Wereldgezondheidsorganisatie: het Nationaal Influenza Centrum en het Wereld Referentiecentrum voor Mazelen. Tenslotte is hij lid van een aantal nationale en internationale beraadsgroepen en commissies die zich bezighouden met het voorkomen van infectieziekten bij mens en dier.

H5N1 en SARS

Prof. dr. Osterhaus was ook de ontdekker van het H5N1-virus. En hij speelde ook een belangrijke rol bij de identificatie van het SARS-virus, dat de longziekte SARS veroorzaakt. De Wereldgezondheidsorganisatie maakte op 16 april 2003 bekend dat definitief was vastgesteld dat het om een coronavirus ging.

Op 15 oktober 2003 werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

In februari 2004 heeft zijn laboratorium een bestaand medicijn gevonden dat tevens helpt tegen het SARS-virus. Het gaat om pegylated interferon alpha dat tegen het hepatitis C-virus gebruikt wordt. Het onderzoek is in maart 2004 gepubliceerd in het internationale medisch tijdschrift Nature.

Prijzen

Tevens ontving hij in 2004 de Saal van Zwanenberg Prijs, toegekend aan wetenschappers die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd tot bevordering van wetenschappelijk onderzoek. Ook ontving hij de Reinier de Graaf Medaille, uitgereikt door het Genootschap tot bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde.

In september 2006 heeft hij een prijs gekregen van Europese longdeskundigen voor zijn strijd tegen longinfecties. Ook werd hij in dezelfde maand gekozen als lid van een panel van 20 deskundigen die de directeur-generaal van de WHO adviseren inzake de kans op een grieppandemie. Ook adviseert het panel over de bepaling om van de ene fase naar de andere fase over te gaan.

Zie ook: Pandemisch alarmsysteem

Lees ook:Viroloog Ab Osterhaus houdt aandelen in griepvaccinproducent
Lees ook:Onderzoek vogelgriep krijgt miljoenensubsidie
Lees ook:Ab Osterhaus: kinderen inenten tegen Mexicaanse griep
Lees ook:We mogen Ab Osterhaus dankbaar zijn
Lees ook:Nieuw griepvaccin wapent zich.Oorsprong ligt in Oost- en Zuid-Azië

81 reacties op “Wie is Ab Osterhaus?

  1. chantal

    Vraag me af waarom we alles over Osterhaus moeten weten. Helaas vertel je er niet bij dat hij de onheisprofeet was die een mensengrieppandemie op grond van een vogelgriepvirus voorspelde. Hij heeft dat later moeten intrekken omdat er geen basis voor deze voorspelling was.
    Ondertussen heeft de firma die tamiflu produceert hierdoor miljoenen verdient.
    Tamiflu wordt nu na onderzoek algemeen als ondeugdelijk middel gezien. Het kan zijn claims niet waarmaken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Melchior

    Beste Chantal,
    Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat je een beetje “zuur” bent op Prof. Osterhaus.
    Wellicht omdat je liever, gelijk een struisvogel, je kop in het zand wil steken. Of omdat je jouw vele gevederde vrienden nu moet ophokken of vaccineren, hetgeen inderdaad een dure aangelegenheid is. Maar ja, je moet iets over hebben voor een hobby.
    Beste groeten, Melchior.

      /   Beantwoorden  / 
  3. chantal

    Melchior,
    Ik snap je reactie niet. Waarom zou ik zuur zijn op Osterhaus? Ik volg alle ontwikkelingen rond de vogelgriep op de voet. Osterhaus is naar eigen verkiezing een openbaar figuur. Als je dan onzorgvuldig bent en veel wind vangt dan moet je niet klagen. Dat doet hij ook niet.
    Dat is te waarderen. Zelf heb ik 20 jaar in Amsterdam gestudeerd en geleefd. De mores daar is kritisch. Daar moeten niet amsterdammer vaak nog aan wennen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Eric

    Chantal, je had het stuk over Osterhaus niet hoeven lezen. Wat mij betreft moet je helemaal niets, maar mag je alles. Bijna alles. Want jouw uitspraak vind ik veel te ver gaan dat Osterhaus een onheilsprofeet is die een verkeerde voorspelling doet waardoor Roche miljoenen kan verdienen aan Tamiflu dat nu algemeen als ondeugdelijk wordt gezien. Daar kan ik niets mee.

      /   Beantwoorden  / 
  5. christian

    Hallo Chantal,

    Of Osterhaus een onheilsprofeet is, dat is een kwestie van opinie, maar controleerbare uitspraken zie ik graag vergezeld van enige vorm van bronvermelding.

    Dus waar precies heeft Osterhaus z’n voorspelling van een aanstaande pandemie’ ingetrokken’?
    En waar vind ik het onderzoek dat aantoont dat tamiflu ‘ondeugdelijk’ zou zijn?

    Bij voorbaat dank :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. christian

    Hallo Eric, Chantal,

    Ik heb Ab’s ‘intrekking’ nergens kunnen vinden, in tegendeel, hij blijft ‘onheilsprofeet’. Dat iemand voor onheilsprofeet speelt, Chantal, betekent niet dat er geen onheil dreigt.

    Dat tamiflu “algemeen als ondeugdelijk” wordt gezien is niet waar. Het onderzoek waaraan je refereert is een jaar geleden gedaan door het College van Zorgverzekeringen, met als doel de vraag of het in het GVS (Geneesmiddelen Vergoedings Systeem) zou moeten worden opgenomen. Een geldkwestie dus. Je kunt de conclusies lezen op:
    http://www.cvz.nl/default.asp?verwijzing=/speciaal/cfh-rapporten/o/cfh0531oseltamivir.asp

    Dat tamiflu geen wondermiddel is moge duidelijk zijn. Dat de WHO er niettemin zwaar op inzet ook. Zie “ADVICE ON USE OF OSELTAMIVIR” van 17 Maart 2006:
    http://www.who.int/csr/disease/avian_influenza/guidelines/useofoseltamivir2006_03_17A.pdf

    Quote:
    “The evidence for effectiveness of oseltamivir in human H5N1 disease is based on virological data from in vitro, animal models, and limited human studies and extrapolation from the results of trials in patients with ordinary human influenza. There is no direct clinical trial evidence that shows that oseltamivir is effective in human H5N1 disease because such studies have not yet been conducted. Without such trials, the optimal dose and duration of oseltamivir treatment is uncertain in H5N1 disease and therefore doses of oseltamivir used for seasonal human influenza continue to be recommended.

    The clinical course, and, presumably, some aspects of the immunopathogenesis, of human H5N1 disease (in particular the severe form) may be different from normal seasonal influenza requiring a different dosing approach.
    At present, there is no clear evidence that shows that higher dosages than the approved ones will be more effective for patients with H5N1. However, because the optimal dosage has not been resolved by clinical trials, and because H5N1 infections continue to have a high mortality rate, prospective studies are needed urgently to determine optimal dosing and duration of treatment for H5N1. It is possible that severely ill patients might benefit from longer duration of therapy (e.g. 7-10 days) or perhaps higher doses (e.g. 300mg/day), but prospective studies are required.”

    En dat is toch iets anders dan dat tamiflu “algemeen als ondeugdelijk” wordt beschouwd.

      /   Beantwoorden  / 
  7. chantal

    Beste Eric,
    Natuurlijk hoef ik de CV van Osterhaus niet te lezen en had jij het ook niet hoeven te plaatsen.
    Maar zaken lopen als ze lopen. Ik denk dat je met veel reacties hier niet veel kan maar ze spelen allemaal wel af op het toneel van de vogelgriep. Waarom zou ik dat niet een keertje mogen signaleren.
    Over de deugelijk van tamiflu wil ik je wijzen op de reactie van Tan6.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Eric

    Chantal,

    Graag zou ik je willen verzoeken de twee vragen die Christian jou stelde in punt 5 te beantwoorden en tevens te reageren op zijn antwoord in punt 6.

      /   Beantwoorden  / 
  9. chantal

    Beste Erik en Christian,
    Ik heb dat hier al opgeschreven maar het kwam kennelijk niet over of is niet gelezen.
    Enige maanden geleden was er in Amsterdam in Felix Merites en congres over het vogelgriepvirus waar onder andere Osterhaus en Coutigno en de minsteries van LNV en VWS aanwezig waren Op dit congres zijn opnamen gemaakt door de VPRO. Hoewel meteen in het begin aan beide heren werd gevraagd de stelling hard te maken dat er door vogelgriep een mensengrieppandemie zou kunnen ontstaan wilde de heren hier pas op ingaan toen de VPRO-camara was ingepakt. Toen gaven beide heren ruiterlijk toe dat het ontstaan van een dergelijke pandemie heel onwaarschijnlijk was.
    Voor de goede orde: mijn bijdragen aan deze weblog zijn gebasseerd op mijn ervaring als hobbydierhouder en het feit dat ik de ontwikkelingen op heb gebied van vogelgriep nauw en kritisch volg.
    Ik heb geen archief met data aangelegd dus opmerkingen als “bewijs het maar” vind ik erg flauw. Ik dacht niet dat we hier moeten communiceren door elkaar voortdurend met artikeltjes om de oren te slaan. Mijn bijdragen zijn gebaseerd op een goed geheugen en het feit dat ik veeljarig als wetenschapper in het beleid rond de gezondheidszorg heb gewerkt.(taal- en spelfouten voorbehouden)

      /   Beantwoorden  / 
  10. christian

    Hoi Chantal,

    Laten we er geen ruzie over maken. Uiteindelijk zullen we af moeten wachten of het virus uit de startblokken komt. Ondertussen hoop ik het beste, maar bereid me voor op een ernstige situatie, mocht de pandemie toch van start gaan.

    Ik raad mensen aan hetzelfde te doen. Even goede vrienden en ook ik heb hobbydieren, en die hoef ik gelukkig niet op te hokken: http://www.wasbeerhonden.nl/

      /   Beantwoorden  / 
  11. chantal

    Leuke dieren die wasbeerhonden! Had er wel van gehoord maar wist niet dat ze als huisdier worden gehouden.
    Als uitgesproken kattenmens heb ik de indruk dat ze dichter bij sommige soorten katten staan dan bij de honden.

      /   Beantwoorden  / 
  12. christian

    Nou, ‘t is wel een beetje off topic, maar hondachtigen zijn ontstaan uit marterachtigen, en de wasbeerhond, ook wel marterhond, heeft daarvan een flinke scheut bewaard.

    Zo heb ik Misty dit jaar in de paartijd twee maanden gescheiden gehouden van Max, en nog had ze het ei vastgehouden, en jawel, bingo!

    Ik heb overigens ook een kat – die zit in alle tuinen, behalve die van mij, want dan is het einde verhaal :)

      /   Beantwoorden  / 
  13. Jan .H . Rus

    Ben benieuwd naar vader Ab Osterhaus,ben na de oorlog bevriend geweest met ene Frans Osterhaus in de Binnenlandse strijdkrachten.Hij was ondergedoken geweest in West Friesland en afkomstig uit Utrecht.we zijn elkaar uit het oog verloren toen we werden ingedeeld bij het leger.Ik ben eind 1946 vertrokken naar Indonesie,heb nooit meer contact met hem gehad.Ben inmiddels 82,en indien Frans Osterhaus nog in leven is moet hij ook ongeveer van die leeftijd zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  14. George

    Link is van bedrijf van A. Osterhaus. Misschien helpt het U in Uw speurtocht.

    Groeten George

      /   Beantwoorden  / 
  15. osterhaus V

    Reactie op info over Frans Osterhaus
    Frans Osterhaus is een broer van mijn vader.
    Heeft altijd in Enschede gewoond, was militair. Geb. datum 3 maart 1925. Is inmiddels ongeveer 15 jaar geleden overleden.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Hans

    Ik twijfel absoluut niet aan de deskundigheid van Ab Osterhaus, maar betreffende het varkensgriepvirus zaait hij onnodig paniek. Zijn mening staat haaks op die van enkele vooraanstaande Duitse virologen, die unaniem van mening zijn, dat het ‘nieuwe’ virus zeker niet gevaarlijker is dan het ‘normale’ griepvirus. Daarom waarschuwt o.a. viroloog prof. Detlev H. Krüger, hoogleraar en directeur van het Instituut voor Virologie van de universiteitskliniek Charité van de Humboldt-Universiteit in Berlijn, voor paniekzaaierij. ‘Er sterven jaarlijks gemiddeld in Duitsland 20.000 mensen aan wat wij noemen gewone griep. Daar hoor je niemand over. En nu maakt de hele wereld zich ineens zorgen over een virus, dat met de bestaande medicijnen goed te behandelen is. Natuurlijk zullen er mensen aan sterven, maar die zouden ook zijn gestorven bij het ‘normale’ griepvirus’, zei hij in een interview met de Duitse tv-zender ARD. Uiteraard vindt ook Krüger dat de vinger aan de pols moet worden gehouden, maar voor alle commotie heeft hij weinig begrip. Dus meneer Osterhaus, even kortsluiten met uw Europese collega’s, alvorens u allerlei wilde verhalen de wereld in stuurt en mensen op het verkeerde been zet.

      /   Beantwoorden  / 
  17. bert

    die osterhaus is een grote paniekzaaier.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      Ik denk ook, dat Osterhaus zichzelf wel héél erg competent vindt. Zondag jl. zond de Duitse tv-zender N3 een kort portret van hem uit en werd hij afgeschilderd als de beste viroloog ter wereld. Waarop de zender dit gegeven baseerde, werd er niet bij vermeld, maar ik heb het donkerbruine vermoeden, dat deze filosofie van Osterhaus zelf afkomstig is. Vergeet niet, dat de man veel commerciële belangen heeft (o.m. de farmaceutische industrie) en derhalve niet (altijd) objectief is. Dit in tegenstelling tot heel veel virologen wereldwijd, die simpelweg door hun werkgever (veelal universiteiten) een verbod opgelegd hebben gekregen om zich met commerciële activiteiten bezig te houden om de objectiviteit geen geweld aan te doen.

        /   Beantwoorden  / 
  18. Hans

    Inmiddels heeft ook een virologisch onderzoeksinstituut in San Diego, dat van de Amerikaanse overheid de opdracht heeft gekregen het ‘nieuwe’ virus te analyseren, bevestigd, dat het in feite om een tamelijk onschuldige variant gaat. Dit instituut heeft tevens achterhaald, dat het merendeel van het aantal slachtoffers in Mexico niet aan het virus zelf is gestorven, maar aan een door de griep veroorzaakte longontsteking, die niet tijdig, in casu niet afdoende, is behandeld. Het is een feit, dat in landen, waar de gezondheidszorg nog ver achterloopt, de kans op dodelijke slachtoffers als gevolg van welk griepvirus ook, nu eenmaal vele malen groter dan in bijvoorbeeld west-Europa.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Patman

    Ah.
    “Prof. dr. Osterhaus was ook de ontdekker van het H5N1-virus. En hij speelde ook een belangrijke rol bij de identificatie van het SARS-virus, dat de longziekte SARS veroorzaakt. De Wereldgezondheidsorganisatie maakte op 16 april 2003 bekend dat definitief was vastgesteld dat het om een coronavirus ging.”

    Dat waren dus allebei ook flauwekul-virussen. Ik wist niet dat die uit zijn dikke duim kwamen. Die man moet dus ritueel uit het vakgebied verwijderd worden. Pek en veren.

    Kijk ook eens waar hij zijn fondsen vandaan haalt, dan heb je meteen je antwoord over zijn motieven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      Zoals gezegd, wordt Osterhaus ‘aangestuurd’ door de (farmaceutische) industrie. Objectiviteit is dan vrijwel altijd ver te zoeken, onder het motto: Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. Dat Osterhaus veel verstand heeft van virussen, geloof ik direct, maar kwalijk is het, dat hij mensen op het verkeerde been zet. De bedoeling hierachter is duidelijk: hele hordes moeten massaal naar de apotheek rennen en bepaalde geneesmiddelen (uiteraard die van zijn sponsors) kopen. Hem, Osterhaus, met pek insmeren en veren opplakken, is, denk ik, niet de oplossing. Stel je namelijk eens voor, dan zou de helft van de des- en geneeskundigen zo rondlopen, want we worden op grote schaal belazerd. Voorbeeld. Door hen, die daar belang bij hebben, wordt ons op de mouw gespeld, dat een te hoog cholesterolgehalte (veroorzaakt door te veel vetten) funest is voor de gezondheid. Een aantal gerenommeerde en onafhankelijke deskundigen wereldwijd heeft dit fenomeen langdurig onderzocht en is tot de conclusie gekomen, dat een hoger cholesterolgehalte helemáál niet van invloed is op de gezondheid. Als diabetespatiënt is mijn cholesterolspiegel vrijwel altijd aan de hoge kant. De huisarts heeft me ter bestrijding destijds het roemruchte geneesmiddel Simvastatine voorgeschreven. Bij ziekenhuisonderzoek werden problemen me de lever en de nieren geconstateerd. Uiteindelijk bleken dit de bijwerkingen van genoemd geneesmiddel. Het middel was in dit geval dus erger dan de kwaal. Ik heb daarop besloten te stoppen met dit geneesmiddel. Uiteraard heb ik mijn huisarts hiervan in kennis gesteld en hij kon zich er wel iets bij voorstellen.
      Aan degenen, die daar belangstelling voor hebben, stuur ik gaarne de documentatie over vetten en
      cholesterol toe. Even een mailtje naar [email protected] en het komt in de mailbox.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans

        Overigens nog even ter aanvulling: mijn huisarts heeft de rapporten over vetten, samengesteld door een Nederlandse geneeskundig wetenschapper, die al vele jaren in Azië woont en werkt, ook gelezen. En ome dok ziet deze kwestie nu eveneens van twee kanten.

          /   Beantwoorden  / 
  20. Carin

    Op paranormaalblog.nl heb ikzelf als *onheilsprofeet* een voorspelling over het vogelgriepvirus gedaan,vanuit paranormale visioenen.Helaas,vanaf vorig jaar,19 december,zijn er veel voorspellingen uitgekomen.Daar is vanuit de paranormale visie het H5N1 virus tot de gemuteerde vorm van H1N1 ook te volgen.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Hans

    In paranormale gaven, zoals dat zo mooi heet, geloof je of niet. Ik beweer niet dat jij dat doet Carin, maar veelal worden deze ‘gaven’ misbruikt om argeloze mensen geld uit de zak te kloppen. Een meer dan duidelijk voorbeeld daarvan is Jomanda, die een oplichtster pur sang is. Maar dat terzijde. De commotie rond het varkensgriepvirus is een storm in een glas water gebleken. Je hoort er ineens ook niemand meer over.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Carin

      Ik ben tgv. een BDE,helaas paranormaal geworden en probeer er positief mee om te gaan.Ik verdien er geen cent aan of mee.De varkensgriep heerst en is de afgelopen week aangegroeid tot ongeveer 8500 slachtoffers.Het is tot dusver dus geen storm in een glas water.Je zou in Nederland,van die Amerikaanse toestanden krijgen,de scholen dicht,mensen in quarataine in een hotel.Dan is het nieuws?Let eens op het nieuws uit die 44 getroffen landen.Op het eind van het jaar,denk je ook anders.

        /   Beantwoorden  / 
  22. Carin

    Even een rectificatie,vandaag 10.000 gevallen Mexicaanse Griep gerigistreerd en weer 4 overledenen in de VS,dus het dodental komt nu op 79.
    Zie varkensgriep headliner.nl en volg het nieuws.Ook al hoor je er ineens niemand meer over,het is wereldnieuws.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      8.500 slachtoffers wil in dit geval zeggen, dat er aanwijzingen zijn, dat ze door het varkensgriepvirus zijn getroffen. Dat betekent dus niet, dat er 8.500 mensen aan zijn overleden. Gisteravond werd op één van de Duitse zenders een onderzoek gepresenteerd, waaruit blijkt, dat de meeste dodelijke slachtoffers te betreuren zijn in arme en minder ontwikkelde landen. Dat is ook logisch, omdat dáár de geneeskundige verzorging op een zeer laag peil staat, in casu medicijnen zijn niet of alléén tegen veel geld verkrijgbaar en uitsluitend de bovenlaag kan zich die permitteren. Voor hoogontwikkelde landen is het virus niet echt een bedreiging om je zorgen over te maken. Het varkensgriepvirus is met de voorhanden zijnde geneesmiddelen goed te behandelen. En wie eraan sterft, zou hoogstwaarschijnlijk ook bij een ‘normaal’ griepvirus zijn gestorven. Ik heb het in dit forum al eerder gezegd, jaarlijks sterven alleen al in Duitsland 20.000 mensen aan de (‘normale’) griep. Met bovenstaande wil ik overigens absoluut niet beweren, dat men de vinger niet aan de pols moet houden, maar er wordt door sommigen over het varkensgriepvirus gesproken alsof ons hel en verdoemenis wacht.

        /   Beantwoorden  / 
  23. Hans

    Weet je hoeveel mensen er dagelijks wereldwijd om het leven komen bij/van:

    - verkeersongevallen
    - honger
    - kanker
    - oorlogen
    - moord
    - andere griepvirussen dan de onderhavige

    En zo kan ik nog vele oorzaken noemen. Vat het niet verkeerd op, 79 slachtoffers van deze griep zijn er 79 te veel, maar vergeleken bij al dat andere zijn het peanuts. Bovendien zijn de meeste H1N1-doden niet door het virus gestorven, maar door een verwaarloosde longontsteking.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Carin

      Ja Hans,ik weet het.Elke dag krijgen 33 mensen in Nederland te horen dat ze borstkanker hebben,dat zijn er ook elke dag 33 teveel.Elke nacht heb ik last van *visioenen*(dromen) en er begint steeds meer van uit te komen.Ook geen wens,maar iets waar je mee moet leren omgaan.Voorspellen (volledig belangeloos) is een manier van mij om hier mee om te gaan.We krijgen hoe langer hoe meer geweld,oorlogen,aardbevingen,natuurrampen,vulkaanuitbarstingen,
      pandemièn,onverklaarbare voorvallen en ga maar door.
      Als ik iets *voorzie* meldt ik het en dan lopen we helaas,zoals nu met vogelgriep(en mutatie’s ervan),Sars en H1N1 en kanker, achter de feiten aan.Als dit, zoals ik al vaak heb geschreven,vormen aan neemt zoals met de Spaanse Griep (helaas heb ik daar de visioenen van) dan heeft de medische wereld EEN GROOT PROBLEEM en daar kunnen we niet omheen.Ik hoop van nooit,maar…..moet afwachten en houdt daardoor alle nieuws in de gaten.Onheil hebben we al meer dan genoeg,dat weet ik als geen ander.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans

        Lieve Carin, onheil, waartoe ik voor het gemak ook alle ziektes reken, is er al sinds deze minuscule planeet bestaat en dat zal er ook blijven tot het moment, dat dit ‘bolletje’ over tig miljard jaar zal vergloeien. In de eeuwen, die achter ons liggen, heeft de mensheid zich, intellectueel, voortdurend verder ontwikkeld. Om even bij de ziektes te blijven: we ontdekten en ontdekken vrijwel dagelijks nieuwe methodes om kwalen te bestrijden. Drie voorbeelden. Een halve eeuw geleden ging letterlijk iedereen dood aan kanker. Tegenwoordig zijn de genezingskansen aanzienlijk. Hartpatiënten werden 50 jaar geleden simpelweg opgegeven, nu kunnen we ze dotteren en als dat geen soulaas meer biedt, passen we harttransplantatie toe. Diabetespatiënten (ik ben er zelf een) stierven een halve eeuw geleden geheid. Men kende het bestaan ervan zelfs niet eens, laat staan dat er medicijnen waren. Tegenwoordig worden suikerzieken net zo oud als gezonde mensen, dankzij de uitvinding van o.m. de insuline. Met andere woorden: genoemde ziektes hebben we redelijk onder de knie gekregen. Probleem is, dat er steeds weer nieuwe kwalen opduiken, waarvan men niets of weinig afweet. Ooit zullen ook die echter adequaat kunnen worden bestreden, maar dan komen er wéér andere en wéér andere en…. Dat zal zo doorgaan tot in alle eeuwigheid. Onsterfelijk zullen we dus nooit worden, zoals sommige (Amerikaanse) geleerden geloven. Natuurlijk is het goed, dat we alle mogelijke pogingen in het werk stellen om welke kwaal ook te bestrijden, in casu daar een middel voor te vinden óm dat te kunnen doen. Waar ik echter problemen mee heb, is paniekzaaierij, zoals over het varkensgriepvirus is gebeurd en nóg gebeurt, terwijl onomstotelijk (in tal van laboratoria) is vastgesteld, dat er in feite weinig aan de hand is.

          /   Beantwoorden  / 
  24. Carin

    Leuke Hans,alles wat je schrijft,klopt.Dat heet vooruitgang,ontwikkeling.Ooit eens *bewees*Burnley dat je van roken longkanker kon krijgen.Nu,blijkt medisch dat een niet roker,het net zo kan krijgen.Ooit eens *bestreedt* een Nostrodamus de pest om mensenlevens te redden.Ooit eens begonnen de Maya’s een kalendertelling tot 2012.Daar zijn al veel voorspellingen (van eeuwen geleden) nu orde van de dag.Onsterfelijk worden we nooit,met dank aan de reincarnatie(geldig voor alles en iedereen)alleen we bestrijden de kwalen *in* de mens,maar de grote vraag is:Wat is de oorzaak van dit alles?Paniekzaaierij doe ik niet aan mee,het leven gaat zoals het gaat,alleen er gaat wel erg veel mis in de gezondheidszorg.Problemen stapelen zich en ik *zie*in de toekomst,meer mensen met BLE,BDE en visioenen aankomen.Ik mag eigenlijk niet aan sjamanisme doen,maar het is een gevolg van een BDE.en daar heb ik een hoop *medische pulp* van oorzaak en gevolg aan overgehouden.

      /   Beantwoorden  / 
  25. Hans

    Er gaan, net zoals overal in de maatschappij, ook in de gezondheidszorg dingen mis, maar om daar nu ‘erg veel’ aan vast te plakken, gaat m.i. toch ietwat ver. Er zijn in ieder geval geen signalen, dat we ons nu ineens grote zorgen over ons gezondheidsstelsel moeten gaan maken. En de tijden, dat artsen misstappen onder het tapijt konden vegen, liggen inmiddels achter ons.

      /   Beantwoorden  / 
  26. Carin

    Hans,dat is tov. mij een enorme vergissing.Ik ben met een BDE in mijn achtertuin 6 uur blijven liggen na een telefonisch consult,hulpvraag en het antwoord geen tijd,volgende week vakantie.Verdiend een huisarts zo zijn geld?Ja,in Nederland mag dat,de verzekering raadt je aan een klacht in te dienen bij LVH,geen reactie,de psycholoog *herkend* BDE maar erkent niet,de parapsycholoog stelt vast,de kosten voor eigen rekening en een succeswens,leer er maar mee omgaan,parapsychologisch instituut,Pim van Lommel.Overal meldt ik me en het werpt geen vruchten af.Ons gezondheidsstelsel deugd voor geen meter,het gaat om geld en winst.Ik zit met een *bewijs* van reincarnatie in Limburg,van mijn eigen familie,inclusief een medisch sjamanisme en mag het zelf gaan bewijzen,hoe paranormaal ik geworden ben door een BDE?Nou,dat noem ik geen hulpverlening meer,maar ik doe mijn best.

      /   Beantwoorden  / 
  27. Hans

    Carin, dat zijn inderdaad heel veel negatieve ervaringen, die je hebt meegemaakt en ik begrijp je frustraties. Desondanks ben en blijf ik van mening, dat je niet het hele gezondheidssysteem aan de schandpaal kunt nagelen. Als ik slechte ervaringen heb met een garagebedrijf, betekent dat immers niet, dat de hele garagesector niet deugt.

    Overigens wijken we inmiddels volledig af van de eigenlijke topic. Ik stel daarom voor om, als je daar behoefte aan hebt, via mijn privé-mailadres ([email protected]) verder te praten.

      /   Beantwoorden  / 
  28. Carin

    Inmiddels zijn er 11.000 meldingen van Mexicaanse Griep geregistreerd en helaas nu 85 doden.

      /   Beantwoorden  / 
  29. Hans

    Waarom er (door sommigen) wordt gesproken over Mexicaanse griep, ontgaat me. Omdat de eerste gevallen in Mexico opdoken? Als het H1N1-virus, bij iedereen bekend als het varkensgriepvirus, in Togo of de Malediven was gesignaleerd, hoe had het dan geheten? Overigens is de benaming varkensgriepvirus eveneens onjuist, want de ziekte heeft in de verste verte niets met varkens te maken.Immers het virus, waarover het momenteel gaat, is geen varkensvirus meer, maar een genetische hercombinatie van het menselijke
    influenzavirus met het aviaire en het varkensvirus. Dit virus werd tot op heden nooit
    geïsoleerd bij het varken. Er bestaat dus absoluut geen risico, noch bij contact met varkens, noch bij het nuttigen van varkensvlees of afgeleide producten.

      /   Beantwoorden  / 
  30. Carin

    Hans,waarom heet de Spaanse Griep,de Spaanse griep?
    Nu is het H1N1-virus bij de mens bekend als varkensgriep,maar die benaming is eigenlijk foutief.Nieuwe Griep klinkt beter,maar de dicussie’s over de benaming,waren overal anders.Omdat de eerste gevallen in Mexico waren,noemde men het De Mexicaanse Griep,totdat er bij iemand het idee werd geboren,dat dat wel eens negatief en dicriminerend kon zijn.Tijdelijk noemde men het de nieuwe griep,mar varkensgriep is blijven hangen.Het virus is afkomstig(genetisch) van het menselijke influenzavirus,varkengriepsvirus en vogelgriepvirus(een genetische variant).In Egypte ging men varkens op een onmenselijke manier afslachten,door die benaming en door het onbegrip.
    Zo heeft alles een oorzaak en gevolg.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      85 dodelijke slachtoffers is nog maar het begin. Er zullen vermoedelijk wereldwijd vele tienduizenden mensen aan H1N1 sterven, net zoals dat al vele, vele jaren het geval is met ‘normale’ griepvirussen, waarmee H1N1 overigens volledig op één lijn staat. Onbegrijpelijk derhalve, dat over H1N1 zoveel ophef wordt gemaakt. Dat, beste lezers, wordt aangewakkerd door de farmaceutische industrie, die daardoor volop kansen ziet om haar geneesmiddelenafzet fors te vergroten. Voorbeeld is het middel Tamiflu, dat op grote schaal door veel artsen wordt voorgeschreven en dus op grote schaal wordt verkocht. Volgens het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention), waar de farmaceutische industrie een forse vinger in de pap heeft, meldt, dat het H1N1-virus uitstekend behandeld kan worden met Oseltamivir, in de volksmond beter bekend als Tamiflu. Er zijn studies gedaan naar het gebruik van Tamiflu tot 6 weken. Op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid hebben deskundigen onderzocht of er theoretische of praktische bezwaren zijn tegen langer gebruik. Men is (uiteraard!) unaniem van mening, dat er geen reden is om het ontstaan van nieuwe bijwerkingen te vrezen. Ik zet echter grote vraagtekens bij de neutraliteit en onafhankelijkheid van deze deskundigen. De door de ‘pillenmakers’ betaalde vakantie met het hele gezin naar Hawaï, die nieuwe auto, die plasma-tv en die peperdure stereoset zijn immers o zo aanlokkelijk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Carin

        In deze wereld *draait* het vooral om geld,materialisme,steeds meer luxe en mooiere vakantie’s.(de bijwerkingen van het grote geld,een rotmedicijn).De Rijken worden rijker en de Armen steeds armer.Hadden de deskundigen maar de armen uit de mouwen gestoken,hadden ze maar eens UNANIEM wereldwijd gevochten voor een oplossing voor kanker,waren er nu niet zoveel onverklaarbare rare dingen aan de hand geweest.Hadden de wetenschappers BDE en BLE maar eens wat objectiever bekeken.Samenwerken qua deskundigheid,van regulier en alternatief was erg bevordelijk geweest,maar elkaar *tegenwerken en afzeiken,niet in de waarde laten* leverde meer geld.Als je geld kunt krijgen voor werk weigeren,waarom zou men dan hun best doen???

          /   Beantwoorden  / 
  31. Carin

    Laatste nieuws,de mexicaanse griep telt 12.021 gevallen.Alweer 1000 extra.Wat zal het de komende week geven?

      /   Beantwoorden  / 
  32. gerard

    Na inenting DKTP(difterie-kinkhoest-tetanus-polio)
    is men i.h.a. daarvan gevrijwaard.
    Van de griep blijkbaar nooit. Ieder jaar maar weer inenten waardoor virussen in omloop worden
    gebracht.
    Hoe komt het dat we nooit eens immuun worden
    na de inenting maar daarna weer griep krijgen.
    Sinds ik me laat inenten, krijg ik steeds griep.

      /   Beantwoorden  / 
    1. carin

      Gerard,gewoon net als ik *denken* dat je niet vatbaar bent voor griep en je bespaart het jezelf.Ik heb al 28 jaar geen griep gehad en loop gewoon tussen mensen die ziek zijn.Je eigen denkkracht werkt vaak beter door positief denken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans

        Carin, sorry, maar dit is natuurlijk pure nonsens. Als het zó simpel zou zijn als jij het zegt, zou geen mens ooit door welke ziekte of ongeval ook worden getroffen. Je denkt gewoon: ‘Ik krijg geen kanker’, dus krijg je het niet. ‘Ik krijg geen hartaanval’ en je bent ervan gevrijwaard. ‘Ik krijg geen auto-ongeval’ en het gebeurt ook niet. Carin, probeer wél met beide benen op de grond te blijven en verschoon de forumdeelnemers van deze onzin.

          /   Beantwoorden  / 
      2. gerard

        Carin, ik kan het met je eens zijn: gewoon posi-
        tief blijven denken.Ontwijken is een onmogelijke
        zaak. Altijd kom je de griepbacillen wel ergens
        tegen bv. bus, tram, bibliotheek etc.
        Vraag: ben je in die 28 jaar niet ingeënt?
        en Waarom worden we nooit immuun na al die jaar-
        lijkse inentingen?

          /   Beantwoorden  / 
        1. carin

          Ik ben nooit ingeènt en of je nooit immuun wordt na vele jaarlijkse entingen is een vraag voor je huisarts,die mag ik je met mijn sjamanistische (para) visie niet geven.Gezond leven,veel frisse lucht,gezond eten en je niet druk maken,in evenwicht blijven met jezelf,bewegen en positief denken,een goede nachtrust en veel lachen,dat zijn de dagelijkse dingen,die ik adviseer.Geniet van een prachtige zonsopgang,van de fluitende vogels,muziek en de natuur om je heen.Onthou de positieve dingen van je medemens en laat het negatieve(na verwerking van tegenslag) gewoon los.

            /   Beantwoorden  / 
  33. Hans

    Mijn sjamanistische visie is, dat je nooit immuun tegen de griep wordt, om de simpele reden, dat griepvirussen de eigenschap hebben telkens van samenstelling te veranderen. Een griepprik is niets meer dan een vaccinatie, met daarin een cocktail van griepvirussen, die voor de komende periode worden verwacht! Met andere woorden: het vaccin loopt in feite steeds achter de feiten aan. De injectie heeft weliswaar tot doel de gevaccineerde resistent te maken tegen de meeste griepvirussen, maar geeft geen enkele garantie, dat er geen griep wordt gekregen. De samenstelling van de griepprik wordt ieder jaar bepaald door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Die heeft over de hele wereld uitkijkposten, die informatie verzamelen over actieve griepvirussen, zodat de WHO jaarlijks een effectieve griepprik kan samenstellen. Maar nu komt het: het griepvirus van een bepaald jaar is meestal een mutatie van een griepvirus van het jaar daarvoor.

      /   Beantwoorden  / 
  34. gerard

    HANS, Je (sjamanistische) verklarng over steeds wisselende griepvirussen is gelijk aan de algeme-
    ne medische verklaring. We krijgen dan dus de
    vaccingriep.

      /   Beantwoorden  / 
  35. Rick

    Beste Ab,

    Even een aantal vragen aan jou:
    A: Wat is jouw reactie hierop http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/2235676/Homeless-people-die-after-bird-flu-vaccine-trial-in-Poland.html
    B: Hoe kan het zo zijn dat jij zo pleit voor vaccinatie tegen een virus welke helemaal niet schadelijk is terwijl het vaccin, doe onderzoek internet, rotzooi is?
    C: Hoe kan het zo zijn dat jij, minister Klink etc zo veel hype en hysterie veroorzaken terwijl helemaal niet vastgesteld is dat we een masala uitbraak van de griep krijgen of dat de mexicaanse griep helemaal niet erger is dan een normale griep? IS het zo belangrijk voor jou dat Nederlanders het vaccin krijgen? Een Nederlander doe je er geen plezier mee. Beste mensen, laat u niet inenten met die rotzooi. Ze weten niet eens wat er in zit. Ik heb een heel gesprek gehad met de RIVM. Die beaamde dat. Maar Ab vind het allemaal kunnen.

    groet,

    Rick

      /   Beantwoorden  / 
  36. carin

    Helaas Carla.Deze wereld wil niet wakker worden.
    In Duitsland zijn topneurologen op de hoogte dat die vaccinatie,allergien,kanker en hersenaandoeningen *kunnen* veroorzaken.Waarom wil men dit in Nederland doodzwijgen.Die *bijverschijnselen*, die uit testen zijn gebleken,willen ze laten verbleken.Wat als straks,de bejaarde,de chronisch zieke, er IETS in die trant aan overhoud?Schadeclaims,klachten en STOPPEN met vaccinatie.Is nu de mens het proefkonijn? Net zoals jaren terug met het middel VIOXX.Een van de populairste medicijnen,leek toen de kans op hartaanvallen en beroerte’s te vergroten.Elke patient moest toen kontakt opnemen met de arts,stoppen met de medicatie en gaan praten over een andere alternatieve behandeling.60.000 mensen in Nederland slikten toen ook dat middel,maar voor de mensen die al gestorven waren aan een beroerte/hartfalen had men toen helaas,ook geen luisterend oor.En wat gaat dit nu teweegbrengen.De ervaring in 1976 in America,die geschiedenis heeft men toch al uit geleerd?

      /   Beantwoorden  / 
  37. carla

    het gaat allemaal om het grote geld, net zoals de oorlogen in stand worden gehouden om de nieuwste wapens en wie weet wat nog meer te kunnen testen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      Inderdaad heeft een aantal vooraanstaande internationale virologen er voor gewaarschuwd, dat het middel wel eens erger zou kunnen zijn dan de kwaal. Bovendien is het in allerijl in elkaar geflanst en nauwelijks getest. Maar de farma-industrie ruikt het grote geld, dankzij de paniekzaaierij van een aantal ‘deskundigen’, waaronder Osterhaus. In Duitsland liggen inmiddels 40 miljoen injectiespuiten klaar om te worden uitgegeven. Reken op zo’n 10 euro per spuitje en tel uit je winst. En dat is dan alleen nog maar Duitsland. Mensen, laat je het hoofd niet gek praten en laat een inenting achterwege. De hele kwestie van het varkensgriepvirus is op een reuze manier opgeklopt.

        /   Beantwoorden  / 
  38. Sandra

    Mijn zoontje wordt sinds een aantal jaren ingeent tegen de griep, vanwege zijn astma. Hij kreeg minstens 1x per jaar de griep waar hij heel erg ziek van was en hij had heel veel moeite met herstellen. Sinds de inentingen is hij geen enkele keer meer ziek geweest van de griep. Ook niet van de griepprik zelf trouwens. Hij krijgt nu 5 jaar deze griepprik dus toeval is naar mijn idee uitgesloten. Zelfs toen alle andere leden in ons gezin vorig jaar griep kregen, bleef hij gezond. Hij eet en leeft net zo gezond als zn oudere broertje. Het zal niet voor iedereen het zelfde werken maar ik ben erg blij met de mogelijkheid tot vaccinatie die de medische wetenschap ons biedt. In zijn geval heeft het helemaal niets te maken met ‘positief denken’ of dat soort dingen. Als hij straks de oproep krijgt om zich in te laten enten zal ik daar dus ook gebruik van maken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      Sandra, als diabetespatiënt word ook ik jaarlijks (en dat al enkele tientallen jaren) ingeënt tegen griep, maar het vaccin is uitgekristalliseerd en vertoont nauwelijks bijwerkingen, in casu schadelijke gevolgen op lange(re) termijn. Van het vaccin tegen H1N1 is nauwelijks iets bekend, simpelweg omdat het, en ik heb het al aangehaald, in ijltempo is samengesteld en niet of nauwelijks is getest. Reden waarom veel geneeskundigen er vraagtekens bij zetten. Sommigen beweren zelfs dat het medicijn hoogstwaarschijnlijk weinig of geen invloed zal hebben op de bestrijding/genezing van het varkensgriepvirus. Het is uiteraard je goed recht om je zoontje te laten inenten, maar ik zou e.e.a. maar eens goed met de huisarts overleggen. Mijn huisarts ziet er in ieder geval heel weinig heil in en is ook bang voor mogelijke bijverschijnselen/nawerkingen. Hoewel ik dus ook tot de zogenaamde risicogroep behoor, zie ik van een injectie af.

        /   Beantwoorden  / 
  39. carla

    ik heb 7 jaar remeron geslikt tegen depressie, heb er dik een jaar over gedaan om er vanaf te komen, de huisarts betwijfelde zelf of ik er ooit af zou komen hielp ook niet met een afbouwschema.
    waarom ik dit vertel? er waren andere middelen op de markt op basis van kruiden die goed zijn zonder al die nare bijwerkingen en zeker dat dode gevoel niet geeft, maar het ziekenfonds wou dat niet vergoeden wel elke maand een doosje remeron van 65 euro, terwijl ik nu zit op 4,50 per 2 maanden en het werkt goed. dus weer de grote farmaceutische bedrijven spekken ofterwijl de medische wereld en die bedrijven hebben grote financiele belangen. en daarom bekijk ik al jaren alles met een dosis wantrouwen, dus ook nu met deze griep.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      Carla, heel verstandig om kritisch te zijn, met name als het om medicijnen gaat. Er zijn inderdaad vaak uitstekende alternatieven in de vorm van natuurgeneesmiddelen. Een goede huisarts, en ik ben in de gelukkige omstandigheid over een werkelijk meer dan uitstekende huisarts te kunnen beschikken, zal je daar ook graag over informeren. Helaas ben ik als diabetespatiënt aangewezen op de reguliere medicijnen (Metformine en insuline Novomix), omdat daar geen alternatieven voor zijn. Nu moet ik er wél bij zeggen, dat mogelijke bijwerkingen op mij geen effect hebben, tenminste zijn die bij de regelmatige ziekenuiscontroles nooit geconstateerd. Ik heb een tijdje Simvastatine geslikt tegen een verhoogd cholesterolpercentage. Het gevolg: een sterk afwijkende nier- en leverfunctie. Ook hier was het middel erger dan de kwaal, is naar voren gekomen. In overleg met de huisarts ben ik een half jaar geleden met de inname van het middel gestopt. Recente controle heeft uitgewezen, dat zowel nieren als lever weer normaal functioneren. Inmiddels ben ik er achter gekomen, dat uit meerdere onderzoeken door onafhankelijke Amerikaanse en Canadese universiteitsklinieken is gebleken, dat een hogere cholesterolwaarde geen enkel risico voor de gezondheid oplevert, in tegenstelling tot wat de farma-industrie ons wil doen geloven. Die zwijgen dergelijke onderzoeken, net als vele andere, die negatief voor de ‘pillendraaiers’ uitpakken, uiteraard dood.

        /   Beantwoorden  / 
  40. Rick

    Vandaag is in het nieuws uitgekomen wat een beetje helder nadenkende Nederlander al lang kon weten en dat is dat onze beste Ab aandelen heeft in Vaccins. deze man heeft met opzet, in het belang van zijn eigen portomonee de Nederlandse bevolking willen platspuiten met vergif. Hij beroept zich op de WHO maar kom op zeg, we weten toch dat dit een enorme dominante criminele organisatie is welke snode plannetjes niet uit de weg gaat gezien zij aangestuurd wordt door machts elite zoals de Farmaseutische industrie. Ab oprotten smerige struikrover dat je er bent!! Ik hoop dat ze je een koppie kleiner gaan maken zoals dat heet.

      /   Beantwoorden  / 
  41. Hans

    Ik onderschrijf de stelling van Rick volledig.

      /   Beantwoorden  / 
  42. carla

    dit wist ik al jaren iemand die er zo op gebrand is dat je voor alles en nog wat een vaccin uitvind (of uit laat vinden)en overal een pandemie verkondigd dat kan dan toch niet anders?

    trouwens alles waar een overschot van is is ineens gezond om te eten of waar geld aan verdiend kan worden.

    radar gezien over medicijnen tegen winden laten en wat het buro nipo doet, cijfers uit de lucht grijpen en dat gewoon publiceren?

    het erge ervan vind ik op dit moment toch wel dat ik niks meer geloof en dus eet en drink (en geen medicijnen of wat dan ook) hoe en wat ik wil.

      /   Beantwoorden  / 
  43. Hans

    Mensen, die zich tegen H1N1 willen laten vaccineren, moeten dat gewoon doen. Maar dan niet achteraf zeiken als je plotseling doof begint te worden, je urine op Blue Curacao lijkt, je nog heel moeilijk in je neus kunt peuteren, zonder hoofdpijn te krijgen, of als op je huid gele vlekken als koeieflatsen ontstaan, om zomaar enkele details te noemen.

      /   Beantwoorden  / 
  44. Heinz

    ik heb ruim tien jaar gewerkt met Ab Osterhaus , ik durf te stellen dat Ab een van de weinige weterschappers is die voluit gaat sec voor de wetenschap , hij is een man die met twee benen op de grond staat en heel goed weet wat nodig is gezien deze omstandigheden en iemand die zijn neus uit durft te steken.
    laten we eerlijk zijn dat niemand vies is van een beetje bij verdienen.(gemiddeld draait hij 80 uur per week)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      Zou ik ook zeggen, Heinz, als je min of meer bevriend bent. En dat wat jij noemt ‘een beetje bij verdienen’ is in het geval Osterhaus een understatement van jewelste. Hij verdient hoogstwaarschijnlijk stukken meer met al zijn handeltjes, dan als viroloog van dienst.

      Osterhaus moet simpelweg ophouden met het de wereld inslingeren van allerlei indianenverhalen over H1N1. Zijn visie is wereldwijd door tal van deskundigen volledig met de grond gelijk gemaakt.

        /   Beantwoorden  / 
  45. Leo

    Ab Hoaxterhaus

      /   Beantwoorden  / 
  46. Rene

    Afijn, inmiddels zijn we een paar maandjes en 11 doden verder. Nog steeds mensen die denken dat dit een HOAX is??
    Het is weer typisch Nederlands. Het zoeken naar de zogenaamde complottheorien. En zodra we ook maar het idee hebben dat we iets gevonden hebben staan we met z’n allen vooraan heeel hard te roepen dat het een schande is.
    Het is juist te prijzen dat het in iemands vermogen ligt (of dat nou Osterhaus, zijn firma of wie dan ook)om een vaccin te bedenken tegen al deze virussen.
    Is het heel raar dat, indien Osterhaus of zijn Firma een vaccin uitvindt, hij dat ook wil verkopen??? Moet hij het weggeven ofzo??
    We mogen echt blij zijn met iemand als Osterhaus. Al die shit die die man nu overzich heen krijgt verdient hij niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Iem

      Rene,

      Hoezo denken mensen dat het een hoax is. Google maar eens *vaccins zijn bijgeloof*. Dan lees je uit eerste hand van een dr. onderzoeker hoe het gesteld staat met de vaccins. Nog een andere site is *een evolutionaire crisis*. Ik neem aan dat deze mensen het niet uit hun duim hebben gezogen.

        /   Beantwoorden  / 
  47. Hans

    Lekker blijven dromen, René. Ooit word je misschien wakker en zal ook jij inzien, dat Osterhaus puur uit is op eigengewin. Niets meer en niets minder. Want dacht je nu werkelijk, dat Osterhaus en de farma-industrie zich het lot van de mensheid aantrekken? Dan ben je wel heel erg naïef. Men ontwikkelt en produceert medicijnen, louter om er beter van te worden. Er zijn ziektes, waaraan slechts weinig mensen lijden. Daar zijn geen medicijnen voor en die zullen er ook nooit komen, omdat er niet genoeg aan wordt verdiend. Praat me dus niet over betrokkenheid van de farma-industrie en haar handlangers met het lot van patiënten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rene

      Denken jullie nou echt dat een Ab Osterhaus of andere wetenschappers ergens in een lab een of ander virus in elkaar zitten te knutselen om hiermee de mensheid mee te infecteren, om dan later met het vaccin te verschijnen en hiermee veel geld te verdienen?? Get a life!!! zou ik zeggen.
      Mocht dit zo zijn, maar meer, mochten ze hiertoe in staat zijn dan hebben ze hun werk niet echt goed gedaan om zoiets als de Mexicaanse griep te bedenken.
      Als je het toch zelf voor het zeggen hebt dan zou je toch een veel krachtiger virus bedenken waar veel meer mensen aan zouden komen te overlijden. Want dan leeft het nog veel meer onder de mensheid en is iedereen nog gretiger om het vaccin te bemachtigen dan nu het geval is!!!
      Nee mensen, kom van die grijze wolk en heb een beetje meer vertrouwen in het goede van de mens.
      Er zullen altijd onnoemelijk veel sites zijn om mijn ongelijk te bewijzen maar ook nog meer sites waar het tegendeel weer bewezen ligt. Dus zoals altijd zal je toch van je eigen vetrouwen uit moeten gaan. En als je dat niet hebt kan ik niets aan doen, maar dan ook niet janken als het dadelijk echt goed fout gaat

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans

        Grote probleem is, dat veel mensen niet kunnen lezen. Er is nooit sprake van geweest of beweerd, dat Osterhaus eerst virussen ontwikkelt en ze dan gaat bestrijden. Waar het om gaat is, dat Osterhaus, uit eigenbelang, mensen op het verkeerde been zet, in casu angst aanjaagt over een virus, dat er weliswaar is, maar dat heel veel onschuldiger blijkt te zijn, dat hij doet vóórkomen. Tal van virologen wereldwijd erkennen dat ook. Net zoals ze erkennen, dat er veel te weinig onderzoek is gedaan naar de anti-stoffen en er vrijwel niets bekend is over de bijwerkingen. Zeer vreemd is in ieder geval, dat de ontwikkeling van een medicijn vaak vele jaren kost, alvorens het op de markt komt, in casu wordt toegelaten, terwijl het middel tegen H1N1 er binnen enkele maanden was. Rara, hoe kan dat? In Duitsland heeft de farmaceutische industrie, onder druk van de media, inmiddels schoorvoetend moeten toegeven, dat het middel sowieso niet is getest op kinderen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Iem

        Rene, onthou een ding je kunt wel mensen vertrouwen maar vertrouw het meest jezelf. Niemand kan mij wijs maken dat kwik, squaleen en het door de wet verboden middel thimerosol en nog wat andere giftige componenten de mens niet ziek maakt. Kwik tast je hersens aan en verlaat je lichaam niet. Nou daar hoef je geen viroloog voor te zijn maar gewoon logisch over nadenken lijkt me. Dan de vraag waarom krijgt de elite groep een ander vaccin? Waarom komen er steeds meer ADHDers, Autistische kinderen, Diabetici, Kankerpatiëntjes, etc, etc. bij? Naar alle waarschijnlijkheid is daar de Farma en Woedingswarenindustrie debet aan. Een mooi boek om te lezen is “Honderd jaar medische leugens”.

          /   Beantwoorden  / 
        1. carin

          De mens,het kuddedier,doet wat de massa doet, meelopen en vertrouwen op de arts en met wat reclame,bij het nieuws van die vrouw,die angst had haar kleinkinderen te besmetten,heeft de media gescoord.

            /   Beantwoorden  / 
  48. Hans

    Het draait allemaal om de commercie. Ik had vroeger een huisarts, die ging drie tot vier keer per jaar op vakantie, soms naar de meest verre bestemmingen op deze aardbol. Ooit liet ze (het was een zij) zich (per ongeluk?) ontvallen, dat menige trip werd betaald door de farmaceutische industrie. Maar die doet dat uiteraard niet zomaar. Zo’n arts moet de patiënten jaarlijks een bepaalde hoeveelheid medicijnen van een farmaceutisch concern voorschrijven om voor de bonus in aanmerking te komen. Overigens worden niet alleen vakantietrips, maar ook tv’s, stereo-installaties en zelfs auto’s weggegeven. We worden op grote schaal besodemieterd.

      /   Beantwoorden  / 
  49. carin

    Dus….commercie,het geld is prio een en niet de patient.Een viscieuze cirkel,de patient betaald aan de zorgverzekeraar en die laat de arts collecteren,egaal wat ze presteren en ondertussen plukken artsen,van de farmaceuten nog veel graantjes mee.Eigenbelang gaat boven alles??
    Jammer dat er zoveel egoisme is en diegene die daarin meeloopt, het zelf niet eens bemerkt omdat de gewoonte er snel in geslopen is.Velen zijn verziekt door geld,materialisme en egoisme en erg kortzichtig geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  50. wally

    deze man is een vieze rat leugens verkopen om de mensheid de nek om te draaien ,naar nu blijkt dat de mexicaanse griep een grote leugen is ,maar de nieuwe ligt al weer op de plank het nieuwe super bacterie die niet meer te bestrijden is , alleen nog de vraag welke doktor mengele heeft dit virus bedacht .
    ze zijn nog erger als de nazi kampbeulen maar dan op een geraffineerde wijzen waarbij ze zich zelf ook nog eens onwijs verrijken

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jefferson

      And if the pet being bathed is a cat, on that point
      is a distinct danger that there would likely be
      claws and enamel occupied. I also know that two wrongs do not make a right, although two lefts most certainly do.
      This leads to: * alopecia (hair loss) * short, prickly patches of hair caused by
      rubbing * pimpled skin * crusted abrasions * hot spots of red, painful sores.

        /   Beantwoorden  / 
    2. nude girls

      At this moment I am going away to do my breakfast, once having
      my breakfast coming over again to read other news.

        /   Beantwoorden  / 
    3. Finding a True Love

      What you don’t know yet- Ever tried to
      wonder what’s in a woman’s mind? What is she thinking about?
      Do you know that women do not always mean what they say?
      They might say something and mean the exact opposite.
      But what do women actually want? Do you know there are some secrets women don’t want men to know but men absolutely must know these secrets in order to succeed with women?
      Read on to discover some of the most “Shocking Secrets” women
      don’t want men to know- 9 Most Shocking Secrets Women don’t want men to know.

        /   Beantwoorden  / 
    4. www.babeshunter.com

      Hi there to all, it’s in fact a pleasant for me to go to see this website, it contains helpful Information.

        /   Beantwoorden  / 
    5. teen

      You’ve made some decent points there. I looked on the internet to find out more about the issue and found most people will go along with your views on this site.

        /   Beantwoorden  / 
    6. freeporn

      Hi, I do think this is a great website. I stumbledupon it ;) I am
      going to return yet again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and
      continue to guide other people.

        /   Beantwoorden  / 
    7. Hot little teen lesbians

      Hello, i think that i saw you visited my website thus i
      came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my website!
      I suppose its ok to use some of your ideas!!

        /   Beantwoorden  / 
  51. mortgage life insurance

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you
    hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. cheers

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.