Ab Osterhaus: kinderen inenten tegen Mexicaanse griep

Niet alleen risicogroepen maar ook kinderen moeten ingeënt worden tegen de Mexicaanse griep. Viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus Medisch Centrum vindt dat de Gezondheidsraad dit serieus moet overwegen.
Osterhaus baseert zich op nieuw onderzoek uit Australië en Nieuw Zeeland, waar de winter net is afgelopen. “Veel van de sterfgevallen daar betreffen jonge mensen. Een kwart van hen wat tot aan de besmetting gezond.” In Nederland moet volgens Osterhaus daarom ook rekening gehouden worden met meer griep slachtoffers onder jonge mensen.

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) is echter niet van plan zijn beleid te wijzigen.

Lees ook:Osterhaus: Nederland niet klaar voor pandemie
Lees ook:Kwart verpleegkundigen weigert vaccinatie
Lees ook:Kamer eist einde aan ‘dubbelrol’ van viroloog Ab Osterhaus
Lees ook:Nederlanders massaal in rij voor verkeerde vaccin
Lees ook:Virologen vrezen tekort griepprik

23 reacties op “Ab Osterhaus: kinderen inenten tegen Mexicaanse griep

  1. wim jansen

    Als ik aandeelhouder was zou ik dat ook adviseren. Maar als vader denk ik: ben je helemaal gek geworden!! Een experimenteel vaccin is niet voor mijn kind. Alleen een glaasje lauw water voor de koorts en verder uitzieken. En zeker geen koortsremmers (paracetamol of aspirine) want die belemmeren de afweer met soms dodelijke gevolgen (zie de Haarlemse scholiere van 14 jaar). Liever zou ik homeopathie proberen, die redde in de Spaanse griep bijna 90 procent van de patienten, terwijl de gewone geneeskunde het niet verder bracht dan twee van de drie zieken. Alleen wordt homeopathie nog steeds geboycot, dus het is even zoeken en ruzie met de huisarts. maar dat heb ik er wel voor over. Succes meneer Osterhaus, aan mij zult u geen stuiver verdienen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marie Anne van Oers

      Wauw!!!
      Wim Jansen….
      TOP reactie, WAKKER en geef het door!!!
      Het is werkelijk demonisch wat ze trachten te doen…
      Namasté
      Marie Anne van Oers

        /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Ik vind het zo moeilijk. Wie/wat moet ik geloven? Wel of niet mn zoontje van 3 jaar laten inenten?
    Word er helemaal moedeloos van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Monika

      Hallo,
      Voel gewoon in jezelf wat je denkt wat goed is. En als ik naar mijn gevoel luister, stel ik vast dat zo een inenting never nooit iets goeds kan zijn. En versterkt wordt dit gevoel door mensen die heel goed onderzoek hebben gedaan en dat kan je lezen op FLUCASE.COM. Jane Bürgermeister is echt een heldin voor de mensheid. Wees gewaarschuwd. Ze willen ons niet beter maken maar ziek hebben…dit schrijf ik je omdat ik geschokt ben hoe erg het ervoor staat…uit liefde…Monika

        /   Beantwoorden  / 
  3. Marga

    Ben het helemaal eens met de heer Jansen. Wanneer gaan wij ons gezond verstand eens gebruiken? Griep vaccines bevatten de volgende ingredienten:
    Thimerosal = kwik (vergif)
    Aluminium – een neurotoxin dat gekoppeld is aan Alzheimer
    Triton X-100 = wasmiddel
    Phenol = fenol
    Ethylene glycol = antifreeze
    Betapropiolactone =ontsmettingsmiddel
    Nonoxynol – wordt gebruikt om de groei van SOAs (sexueel overdraagbade aandoening) te stoppen
    Octoxinol 9 – een vaginale zaaddoder
    Sodium phosphate = levensmiddelenadditieven
    Lees vooral de Amerikaanse bijsluiters van griep vaccines. Deze bevatte alle ingredienten die er in vaccines zitten, en zoek de verschillende termen op op het Internet.
    En wij willen deze zooi injecteren in babies van 0-4 jaar? Er zijn verschillende studies gedaan waaruit blijkt dat griep vaccines helemaal niet effectief zijn, o.a. Studie gepubliceerd in october 2008 in Archives of Pediatric & Adolescent Medicine. Een studie in 2008 in Lancet, een andere in The New England Journal of Medicine, een studie in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Als mensen het moeilijk vinden om een keuze te maken, wie wel te geloven en wie niet, doe dan je eigen “reasearch”. Er is zoveel informatie op het Internet, inclusief de bijsluiters van vaccines. Ga naar de websites van de “pharmaceutical companies” en lees die bijsluiters. Lees vooral de Amerikaanse want de Nederlandse bijsluiters zijn vaak zeer summier en geven niet een volledige lijst. Zoek ook naar YouTube filmpjes. Je kan daar verschillende (nieuws)uitzendingen vinden over vaccines, over de voor en nadelen, de gevolgen die mensen hebben ervaren etc.

    Succes.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marie Anne

      ik reageer nog een keer, en nu op jou, Marga..
      vergeet de evt. nan-chip niet…
      en vergeet het ergste scenario niet…
      eerst allerlei virussen in de lucht verspreiden…
      ook via chemtrails… dan een vaccin ontwikkelen, dat er nog een schepje bovenop doet…
      heb me laten vertellen, dat er een ggroep “mensen” over de aarde wandelt, die de wereldbevolking, mensen, dus terug wil brengen van 7 miljard naar 500.000 miljoen…

        /   Beantwoorden  / 
    2. marieanne

      sorry voor de typefouten… en nan moet zijn nano…

        /   Beantwoorden  / 
  4. Mayke

    Ik vind dat iedereen geprikt moet worden tegen de mexicaanse griep en zo snel mogelijk. De mexicaanse griep grijpt sneller om zich heen dan men denkt en voor je het weet ligt half nederland plat…tja en dan loopt de staatsschuld helemaal op natuurlijk. Maar zo slim zijn ze niet bij het ministerie. Ze zitten te zeuren over geld te kort maar het interesseert ze geen drol dat straks alles stil ligt en mensen de kans op een vaste baan die kans niet meer krijgen omdat ze langdurig ziek zijn geweest….Men moet bij het ministerie wat verder na denken dan alleen hun eigen portemonnee. En dat is mijn mening!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Waarom denk je dat in Duitsland de regering, hoge ambtenaren en het leger aparte vaccins krijgen? (bron trouw)
      Deze griep is niet gevaarlijker dan de normale griep al ”pakt” deze griep wel vaker gezondere mensen maar is met alle respect dat aantal genoeg om miljoenen mensen te vaccineren terwijl op langere termijn de bijwerkingen erger kunnen zijn? In de VS is dit al eens gebeurd met een vaccin, DUIZENDEN MENSEN RAAKTEN VERLAMD! En jij hebt het over de staatsschuld??? Als al die grote bedrijven WEL belasting hadden betaald dan waren we 17 miljard euro rijker geweest, hoeze krom redeneren Mayke??
      Op Arte was vorige week een stuk over de farmaceutische industrie en hoe deze goedkopere en natuurlijke oplossingen tegen houdt.
      Bij een gewone griep vallen net zoveel doden maar dan vooral onder de relatief zwakkere mensen.
      En Mayke, angst is niet goed voor je imuunsysteem.

      artikel Trouw:http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article2894104.ece/De_ene_prik_is_de_andere_niet.html

        /   Beantwoorden  / 
  5. Nico

    Ik heb je LINK gelezen Iem en moet zeggen dat het een aanrader voor iedereen is om het te lezen. Geweldig.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ron

    Bron: Trouw

    De ambtenaren van het ministerie van volksgezondheid zijn gezwicht voor de lobby van de farmaceutische industrie

    De ene prik is de andere niet

    Volgende week beginnen in Duitsland de inentingen tegen de Mexicaanse griep. Er zijn twee vaccins: een voor de regering en een voor het volk. De verontwaardiging is groot.

    De Duitsers zijn een hypochondrisch volkje. Hun angst voor ziekte overtreft alle andere angsten. Van het minste of geringste virusje raakt het land al uit zijn doen. Toen dit voorjaar in Amerika de Mexicaanse griep opdook, brak er een nationale paniek uit. Nu de griepgolf eraan komt, maakt zich een dramatische ondergangsstemming van het land meester.

    De regering heeft de Mexicaanse griep, die in Duitsland heel ongezellig de ‘varkensgriep’ heet, de oorlog verklaard. Ze heeft vijftig miljoen doses van een vaccin ingekocht dat het H1N1-virus moet uitschakelen. Ze deed haar bestelling bij twee fabrikanten. Die leverden twee soorten vaccin. Het ene bevat stoffen die de werking versterken, het andere niet.

    Die versterkende stoffen hebben echter deels bekende, deels onbekende bijwerkingen. Gezonde mensen moeten vrezen voor hoofdpijn en allergische reacties, zo meldden enkele deskundigen. Mensen met hartklachten staan hartinfarcten te wachten. Wat het effect op zwangere vrouwen en zwakke kinderen is, hebben de producenten nog niet getest.

    En alsof dat allemaal nog niet verontrustend genoeg is, werd afgelopen weekend bekend dat het vaccin zónder versterkende stoffen is gereserveerd voor de regering, de hogere ambtenarij en het leger. Het vaccin mét versterkende stoffen is voor het gewone volk bestemd. Daar had de regering plotseling iets uit te leggen.

    Woordvoerders wrongen zich in allerlei bochten om het volk ervan te overtuigen dat het ene vaccin niet slechter of beter was dan het andere. Het zuivere vaccin was al eerder besteld. Het vaccin met toevoegingen was sneller in grote hoeveelheden te maken. Bovendien bevatten de gangbare griepvaccins dezelfde versterkende stoffen, en daar is nog niemand aan gestorven.

    De ultieme geruststelling probeerde bondskanselier Merkel te bieden. Zij liet bekendmaken dat ze haar prik gewoon bij haar huisarts ging halen en niet bij de regeringsarts. Maar het volk is daar niet van onder de indruk. Inmiddels geeft een meerderheid van de Duitsers te kennen dat ze van een inenting zullen afzien.

    Ze worden gesteund door Wolf-Dieter Ludwig, voorzitter van de medicamentencommissie van de artsenbond. Die betwijfelt het nut van de hele inentingscampagne. “De ambtenaren van het ministerie van volksgezondheid zijn gezwicht voor de lobby van de farmaceutische industrie, die aan de dreiging van de varkensgriep gewoon veel geld wil verdienen.”

    Ondertussen zitten de Duitsers thuis te klapwieken van de zenuwen. Ze zien zich voor de fatale keuze geplaatst of ze ziek willen worden van het H1N1-virus of van het vaccin ertegen. Gelukkig hebben de meeste Duitsers een psychotherapeut die hen bij lastige dilemma’s bijstaat. Wordt er toch nog iemand beter van

      /   Beantwoorden  / 
    1. Monika

      Hallo Ron,
      bedankt voor je ‘informatieve bijdrage’ over de Duitsers. Hoe haal je het in je hoofd!!!
      Wees maar blij dat de Duitsers actie ondernemen want hierdoor horen we tenminste nog iets over de slechte bedoelingen van het inenten. Hier in Nederland of moet ik beter PROVINCIE van DE VS schrijven, is toch een complete censuur op alles. Je hoort helemaal niets can wat belangrijk is. Ik schaam me dat ik moet lezen hoe je over de Duitsers denkt. Schandalig. Zonder hun was je niet eens met de discussie begonnen. Ik ben toevallig Duits en geef les aan Nederlandse kinderen en ik weet heel goed wat vaccinatie betekent. Namelijk de complete verval van het menselijke brein. (in de VS hebben kinderen tot hun 2e jaar, 29!! inentingen gehad noem je dat normaal?) Schrijf toch a.u.b. iets kritisch over de elite in de VS (WHO,VN,NAVO,Bilderberg) die onze wereld hoe wij ze lief hebben vernielen. Dan toon je moed en dan ben je een held en dan krijg je mijn respect. FLUCASE.COM

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Je komt op mij niet bepaald evenwichtig over.
        Ik plaats dat artikel om duidelijk te maken dat in Duitsland de regering, hoge ambtenaren, en het leger een betere vaccinatie krijgen dan de troep die de burgers krijgen.
        Je reactie vind ik nogal overspannen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Monika

          Beste Ron,
          je hebt hem nog niet door….het maakt niet uit welke vaccinatie….ze zijn allemaal fout. Verdiep je in de materie en gebruik woorden (artikelen) die anderen niet beledigen. Want daar heeft niemand iets aan. Bedankt hiervoor.

            /   Beantwoorden  / 
  7. Carel

    Twee jonge meisjes dood in Nederland door de Mexicaanse griep? De ene dag ziek geworden en de volgende dag overleden, door griep? Ik ben bang dat de Mexicaanse griep nog meer slachtoffers gaat vergen onder jongeren, niet door de griep maar omdat er nergens anders meer aan wordt gedacht. In Engeland zijn er ook al in meerdere gevallen mensen gestorven aan hersenvliesontsteking, terwijl ze tamiflu toegediend kregen. Hadden ze penicilline gekregen dan hadden ze het waarschijnlijk kunnen navertellen. De medische wereld is helemaal in de war gebracht door de farmaceutische industrie. Zeker bij kinderen in die leeftijd had met toch ook aan een bacteriële infectie mogen denken.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Ron

    @Monika, Ga je nu bepalen wat ik al dan niet door heb? Natuurlijk weet ik dat, ik heb met een hyve vriend een aantal maanden op de Pink Ribbon hyves heel wat meisjes op andere gedachten gebracht zodat ze zich niet lieten inenten.
    ik weet ook dat de faramceutische industrie goedkopere en natuurlijke oplossingen tegen houdt.

    Wat ik met het artikel bedoel is dat het goed is dat Trouw kritisch schrijft en dat het natuurlijk belachelijk is dat er 2 soorten vaccin’s zijn, een voor de ”gewone man” en een voor de regering e.d. (althans in Duitsland)en natuurlijk is de een slechter dan de ander, een vaccin met kwik is slechter dan zonder al zitten er nog veel meer schadelijke stoffen in.

      /   Beantwoorden  / 
  9. adrie brendal

    Ab; Je bent en blijft een Utrechts (Bilthovens) schoffie en hebt in dienst van het R.I.V.M. te veel met muizen gespeeld. Jammer dat je niet net na 1918 bent geboren (Polio)!!. Die 1 miljoen kun je makkelijk weggeven immers je krijgt er het tienvoudige voor terug. Je bent en blijft een RAT tussen de muizen. Ook jij gaat ten onder; Je ogen zeggen genoeg!! En neem nog een biertje. Komt leuk over op TV SUKKEL!!

      /   Beantwoorden  / 
  10. conny van de ruit

    mijn zoon van 17 heeft een oproep gehad voor vaccinatie voor de mex, griep hij krijgt nl. elk jaar de normale griepprik i.v.m. dat hij astma heeft ik twijfel of ik dat moet laten doen daar je zulke tegenstrijdige berichten leest van ernstige bijwerkingen en dat het nog niet bekend is hoe of wat maar zou het gevaarlijk zijn om het niet te laten doen en dan indien besmet dan tamiflu geven en is dat voldoende?

      /   Beantwoorden  / 
  11. william

    is dat niet die zakkenvuller die betrokken is bij het ontwilkkelen van het vaccin wel dat hij dan ook aansprakelijk gesteld moet worden voor het aantal slachtoffers dat dit vaccin zal maken het zullen er vele meer zijn dan door de griep

      /   Beantwoorden  / 
  12. Angel77777777777777777

    Zie voor meer zoek op google onder FEMA ook op Jutube

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.