Hoe deze winter de griep vermijden?

Wie deze winter de griep wil vermijden, kan daar zelf één zaak voor doen.

Was vaak je handen en houd ze weg van je gezicht. Het klinkt simpel en dat is het ook, want verschillende recente studies komen tot hetzelfde besluit.

Onderzoekers van de universiteit van Calfornië in Berkeley vonden dat een derde van de mensen die griep hadden ziek werden toen ze een besmette zone met de handen hadden aangeraakt. Omdat mensen  vaak hun mond en hun ogen met de handen aanraken, krijgt de griep zo een prima ingangspunt.

De onderzoekers filmden een aantal studenten terwijl die op hun laptops aan het werk waren. Ongeveer eens om de vier minuten raakten ze daarbij hun ogen, neus of lippen aan.

In slaapzalen aan de universiteit waar een handwasplaats aanwezig is, werden tot 20% minder studenten ziek. Datzelfde geldt voor kleuterscholen. Wanneer die met een handwasplaats zijn uitgerust missen de kinderen 20% minder schooldagen en het besmettingsgevaar door een ander kind daalt zelfs met 60%.

Natuurlijk zal een handwasplaats en bijhorende zeep niemand beschermen wanneer iemand niest of hoest en de bacillen in het rond vliegen. 52% van de griepgevallen worden namelijk zo doorgegeven.

Maar al wie de volgende zes maanden niet meestal in bed wil doorbrengen kan best regelmatig zijn handen wassen, want dat blijft voorlopig de enige bewezen methode die de kansen dat je daadwerkelijk griep krijgt reduceert, of het nu om de gewone of de Mexicaanse griep gaat.

Bron: Express.be

Lees ook:Griepprik verlaagt testosteronspiegel
Lees ook:Onderzoek griep AMC krijgt EU-subsidie
Lees ook:Handen wassen, helpt griep voorkomen
Lees ook:Nieuw zakdoekje doodt bacillen
Lees ook:Handen wassen tegen Mexicaanse griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.