Griepepidemie in Oost- en West-Nederland

Het aantal mensen met griep is deze week weer verder gestegen. Vorige week bleek al dat Nederland dicht tegen een officiële griepepidemie aan zit, terwijl in het oosten en westen van het land al sprake is van een griepepidemie.

Grote Griepmeting
Een woordvoerder van de Grote Griepmeting liet dinsdag weten dat op basis van gegevens uit internetenquêtes vorige week op regionaal niveau al sprake was van een griepepidemie. Vooral in het westen en oosten van Nederland. De meting baseert zich op gegevens van internetgebruikers, die wekelijks een enquête invullen over griepverschijnselen.

Epidemie?
Voor een officiële griepepedimie moeten zich 60 op de 100.000 mensen bij hun huisarts melden met griepverschijnselen. Vorige week waren dit er 51 op de 100.000. En het aantal blijft stijgen volgens viroloog Ab Osterhaus van het Nationaal Influenza Centrum (NIC).

H3N1
Het meest voorkomende influenzavirus op dit moment is de variant H3N1. Dat virus is ook opgenomen in het griepvaccin voor dit jaar. Wat betreft de verschijnselen is er volgens een viroloog sprake van een typisch beeld: hoge koorts, keelpijn en koude rillingen.

 

Lees ook:Griep bijna epidemisch
Lees ook:Griep trekt op naar het noorden
Lees ook:Griep nu een epidemie
Lees ook:Is er nu een griepepidemie of niet?
Lees ook:Griepepidemie komt eraan

2 reacties op “Griepepidemie in Oost- en West-Nederland

  1. Roy Verver

    Dag Eric,

    Inderdaad ik ben ook een van de slachtoffers
    van de griep die op dit moment heerst.
    Het is afgelopen dinsdag begonnen met buikgriep, is verder gegaan met een lichte verhoging.

    Groetjes,

    uit wierden

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric

    Hallo Roy, Jij bent dus ook de klos. Zoals ik al eerder in deze blog is het aantal gevallen van buikgriep de afgelopen twee maanden veel hoger dan in de afgelopen jaren, hoewel griep (influenza) en buikgriep twee totaal verschillende virussen zijn, die niets met elkaar te maken hebben. Hoewel je natuurlijk van beiden flink ziek kunt zijn. Goed uitzieken en beterschap gewenst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.