Groningen verstrekt eerst prik tegen Mexicaanse griep

De Academische Huisartsenpraktijk Groningen wijkt af van de landelijke richtlijn voor griepvaccinatie door niet zoals in de rest van het land de seizoensgriepprik te verstrekken maar de prik tegen de Mexicaanse griep.

Volgens de praktijk is inenting tegen de Mexicaanse griep belangrijker, omdat die griep in 95 procent van de gevallen toeslaat en de gewone griep meestal pas begin volgend jaar komt.

De reden achter het landelijke beleid om eerst de ‘gewone’prik te geven is omdat gevreesd wordt dat patiënten de gewone griepprik anders overslaan. Ze hebben immers dan al twee inentingen tegen de Mexicaanse griep gehad en vinden een derde prik mogelijk te veel.

Normaal gesproken komt iedereen die jaarlijks de reguliere griepprik krijgt, ook in aanmerking voor de prik tegen de Mexicaanse griep.

Bron: Radio TV Noord

Lees ook:Onnodig veel doden door weigering griepprik
Lees ook:In de rij voor de griepprik
Lees ook:Campagne griepprik succesvol
Lees ook:‘Griepprik te duur voor iedereen’
Lees ook:Griepprik werkt niet bij ouderen: nut nauwelijks aangetoond

Eén reactie op “Groningen verstrekt eerst prik tegen Mexicaanse griep

  1. wim jansen

    Iedereen wordt gek gemaakt met angst voor de Mexicaanse griep. Door misbruik van Tamiflu is er al resistent virus aangetroffen en met het experimentele vaccin is de narigheid straks niet meer te overzien. Maar de media volgen braaf ieder griepgeval, “gezonde” mensen overlijden en worden ingezet om de weerstand tegen de dubieuze entstof te breken. Hoewel het risico van dood door de griep zes maal kleiner is dan door een verkeersongeluk (en niemand om die reden thuis blijft zitten) rennen horden paniekerige mensen naar de huisarts om daar, elkaar aanhoestend, een prik te gaan halen. Liefst alledrie tegelijk! De ervaring zegt dat angst een slechte raadgever is. Als we in dit verband minister Klink, het RIVM en Ab Osterhaus zien als de belichaming van de angst, zou ik hun advies maar in de wind slaan!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.