Mexicaanse griep fataal voor peuter

Zondag is er opnieuw een peuter gestorven aan de Mexicaanse griep. Het achttiende, en tevens jongste, dodelijke slachtoffer. Het jongetje van 2 jaar lag in het UMC St Radboud in Nijmegen. Hij moest voor de griep worden opgenomen, maar leed ook aan een andere ziekte. Het is bewust niet bekendgemaakt aan welke ziekte hij leed.

De 2-jarige peuter is het jongste slachtoffer tot nu toe.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) besloot maandag alle jongens en meisjes van zes maanden tot vijf jaar vaccineren tegen de Mexicaanse griep.Om logistieke en organisatorische redenen begint deze vaccinatie pas over twee weken, op maandag 23 november.

Een woordvoerder van het RIVM adviseert ouders van kinderen die voor die datum griep hebben gehad alsnog een prik te laten halen, omdat niet zeker is welk virus iemand heeft gehad.

Lees ook:Overleden kind Mexicaanse griep kreeg pijnstiller
Lees ook:Amerikaanse peuter sterft door Mexicaanse griep
Lees ook:ANBO verbaast over voorrang vaccinatie griep
Lees ook:‘Griepprik lijkt mij verstandig’
Lees ook:Uitstel vaccinaties tegen kinderziekten

Eén reactie op “Mexicaanse griep fataal voor peuter

  1. wim jansen

    Alweer een kind overleden. Vreselijk! Maar het was wel een ziek kind en zieke kinderen overlijden soms vanzelf. Zonder griep. Soms ook gewoon in een ziekenhuis, want een betrouwbare hoogleraar heeft een paar jaar geleden becijferd dat er jaarlijks meer dan 2000 mensen in ziekenhuizen sterven door fouten met behandeling en medicatie. Daar zijn ook kinderen bij. Jaarlijks sterven er trouwens ook kinderen aan de “seizoensgriep”, niet veel maar toch een aantal. Komt nooit in de media. En terecht, er zijn wel leukere berichten en behalve treuren kan je daar toch niets meer aan doen.

    Maar nu is het anders: conscientieus en gedwee maken pers, radio en tv melding van ieder overlijden. Ieder “griepslachtoffer” wordt uitgemeten en, al hadden alle (ja, ALLE) kinderen die stierven onderliggend medisch lijden (!), terwille van een hoger doel worden we overgoten met die ellende. En dat hoger doel lijkt de vaccinatie. In Polen is die vaccinatie inmiddels door de hoogste regeringsfunctionaris (zelf arts) afgewezen vanwege de risico’s, in Belgie ongeschikt verklaard voor kinderen, in Zwitserland verboden voor zwangeren ….Maar in Nederland gaan we prikken. En om niet gehinderd te worden gaat VWS (dat is het ministerie van Ab Klink) zelfs banners plaatsen op Google om mensen die kritische berichten zelf willen beoordelen het vinden van hun informatie te bemoeilijken.

    We zijn op die manier maar een paar stappen af van een bedenkelijk offensief: D… , oh nee, Farma wint voor u op alle fronten. Ondertussen blijkt uit Canadees onderzoek dat mensen die de “seizoensgriep-prik” al gehad hebben tweemaal vatbaarder zijn voor de Mexicogriep. Hebben mensen nou echt niks geleerd?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.