Uitstel vaccinaties tegen kinderziekten

De vaccinatie van kinderen van zes maanden tot en met vier jaar tegen kinderziekten wordt met een paar maanden uitgesteld omdat vaccinatie tegen de Mexicaanse griep voorrang krijgt, aldus een woordvoerder van RIVM.

Bij de kinderziekten gaat het bijvoorbeeld om de prik tegen: difterie, kinkhoest, tetanus, polio, en de dktp-prik.

De woordvoerder meldt dat uitstel geen gevaar oplevert voor de gezondheid van de kinderen omdat zij al in de eerste maanden van hun leven zijn ingeënt tegen de meest voorkomende kinderziekten en daardoor afdoende bescherming hebben.

Lees ook:Weerstand tegen vaccin Mexicaanse griep groeit
Lees ook:Uitstel vaccinatie voor kinderen met griep
Lees ook:Kinderen tegen Mexicaanse griepprik
Lees ook:Stadions dicht bij extreme griepgolf
Lees ook:Amsterdam start vaccinatie tegen Mexicaanse griep

13 reacties op “Uitstel vaccinaties tegen kinderziekten

  1. Ron

    Beste mensen

    De helft van de verpleegkundigen gaat laat zich terecht niet vaccineren tegen de Mexicaanse griep, een kwart weet het nog niet.
    Het is namelijk een feit dat over de bijwerkingen van het vaccin vooral op langere termijn te weinig bekend is,
    Als de overheid zegt dat dit niet zo is en het vaccin is veilig dan is dat geen wetenschappelijk feit maar een aanname die niet gebaseerd is op onderzoek naar de lange termijn effecten.
    Kijkt u goed naar welke informatie u de komende tijd tot u neemt.
    Minister Klink wil dat deskundigen en andere medewerkers van de overheid zich actief in de discussies op het Internet mengen, u bent gewaarschuwd voor misleidende informatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    ‘Nieuw hoogtepunt in de hysterie’

    AMSTERDAM – Sesamstraat moest maandag plaats maken voor een directe uitzending van de persconferentie waarin minister Ab Klink en het RIVM¿aankondigden dat kinderen nu ook gevaccineerd zullen worden.

    Voor viroloog en hoogleraar medische biotechnologie Huub Schellekens is daarmee een voorlopig ‘hoogtepunt in de hysterie’ bereikt. ”Ik kijk liever naar Pino dan naar Roel Coutinho. Bij de gewone wintergriep vallen elk jaar duizend doden. Daar hoor je niemand over. Nu komt het RIVM bij elke dode met een persbulletin. Het wordt veel belangrijker gemaakt dan het is.”

    Volgens Schellekens werkt de aanpak averechts als het de bedoeling is om zoveel mogelijk mensen over te halen zich te laten vaccineren. ”Angst is een slechte motivator.” De aankondiging om kinderen in te enten had volgens Schellekens ook met een persbericht naar het ANP gekund.

    Een klein clubje medici beheerst de discussie of mensen zich nu wel of niet moeten laten inenten, zegt massapsycholoog en mediadeskundige Jaap van Ginneken. ”Dat groepje deskundigen duldt geen tegenspraak van buiten. Het beeld is daardoor te eenzijdig.” Van Ginneken verwacht dat het aantal mensen dat zich niet zal laten vaccineren veel hoger zal liggen dan verwacht.

    ”De gigantische aandacht in de pers voor de Mexicaanse griep geeft het gevoel dat het om een ziekte als builenpest gaat. Het was een achtbaan het afgelopen half jaar. Aan de ene kant horen mensen: maak je niet druk. Aan de andere kant wordt de suggestie gewekt dat het iets groots en bijzonders is. Daardoor voelen mensen zich steeds ongeruster.”

    Hij noemt het onjuist dat de griep vooral in het begin is vergeleken met de griepepidemie van 1918 die wereldwijd miljoenen slachtoffers maakte. ”Het wantrouwen tegen de vaccins is nu aanzienlijk. De besluitvorming over de vaccinatie moet opengegooid worden.”

    Ook hoogleraar Henri Beunders, deskundige op het gebied van media en cultuur, vindt dat de overheid verwarring heeft gezaaid door tegenstrijdige berichten te geven over het virus, het vaccin en de noodzaak tot vaccineren. ”Daardoor ontstaat paniek. Er wordt over risicogroepen gesproken en wie daar wel en niet bij horen. Om die paniek te bezweren heeft de overheid nu kennelijk zendtijd ingekocht.” (HET PAROOL)

      /   Beantwoorden  / 
  3. twijfelaar

    Waarom worden de reguliere vaccinaties uitgesteld? Deze worden toch gegeven door medewerkers van het consultatieburo en deze gaan zich toch niet bezighouden met de H1N1 vaccinatie? Zou dit kunnen betekenen dat de combinatie van een reguliere vaccinatie niet samengaat met de H1N1 vaccinatie? Mijn dochter heeft vorige week namelijk nog haar BMR en Menc vaccinatie’s gehad.

    Wat mij ook zorgen baart is dat een z.g.n. geleerde van de gezondheidsraad in Netwerk de hysterie van nu vergeleek met de hysterie in het verleden rondom GSM en hersentumoren. Dit terwijl er n.b. vorige week in het nieuws is geweest dat een 10 jarig onderzoek van de WHO uitwijst dat er i.d.d. een verband bestaat tussen hersentumoren en vaak mobiel bellen. Deze ‘deskundige’ dame is dus heel duidelijk niet op de hoogte van actuele medische onderzoeksresultaten en nu maar hopen dat ze meer verstand heeft van vaccineren. Dit optreden wekt geen vertrouwen integendeel!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ron

    Goed opgemerkt, de massa wil het niet zien althans als je de media moet geloven, de daadwerkelijke opkomst voor het vaccin zou behoorlijk tegen kunnen vallen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. M.

    Zoals ik persoonlijk tegen de hele zaak aan kijk en heb beleeft is zowel de overheid als de GGD momenteel op een niet menselijke manier bezig.
    Via een oproep wordt er vermeld dat je op internet kunt kijken wanneer er in de regio wordt gevacineerd en wanneer jij de postcode van je woonadres wordt verwacht. Mocht je niet kunnen kun je contact opnemen met de GGD om de afspraak te verzetten. Telefonisch is de GGD en alle organisaties die telefonisch te bereikbaar zouden moeten zijn niet bereikbaar stuur je een email met een verzoek krijg je een email terug dat het verzetten van een afspraak niet mogelijk is omdat men dan het overzicht kwijt raakt. Wat afspraak er is helemaal geen afspraak gemaakt men krijgt enkel een tijdstip door dat je dient te komen maar mee denken met de mensen ho maar. Daarbij komt dat enkel de mensen die opgenomen worden in het ziekenhuis daadwerkelijk worden getest of men met de mexicaanse griep te maken hebben. Mocht je met griepsverschijnselen bij de huisarts komen heb je twee of meerder simtome die voor kunnen komen bij de mexicaanse griep krijg je een kruisje achter je naam. Vraag je echter of dit daadwerkelijk kan worden getest krijg je nee op het orkest er zijn te wijnig kweek mosters.
    Raar men kan wel zorgen voor voldoende vaccins echter kweek materiaal om monsters op kweek te kunnen zetten zijn er niet. Hoe weet men dan zo zeker hoeveel mensen er daadwerkelijk de mexicaanse griep hebben of hebben gehad. Enkel cijfers die zijn verstrekt via ziekenhuis opname kunnen duidelijkheid geven al het overige kan in twijfel worden getrokken.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Rein

    Ja ik ben er ook van geschrokken. Ik hoop dat vele mensen het prikje bewust nemen (of niet)

    Volgens mij zijn er veel meer belangen in het spel dan dat ze ons willen doen geloven!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Yvette

    Ik vind het ook allemaal erg vreemd en word er zeer zeker wantrouwig van! Mijn kind heeft op dit moment verhoging dus ik kan niet voor de inenting gaan vandaag, ik belde naar het GGD voor informatie en nu mag ik tot donderdag inlopen op een andere locatie maar mocht zij nog ziek zijn is het gewoon pech hebben, het enige alternatief wat je dan geboden wordt is de 2e enting halen. Mijn vriendin haar dochtertje van 1 jaar heeft verschijnselen gehad van de Mexicaanse griep en heeft dagen koorts gehad en is nog vrij benauwd maar er wordt niet getest, zodoende weet zij niet of het de Mexicaanse is geweest en twijfelt sterk of ze nu wel of niet moet enten… waarom besluiten artsen niet om in deze gevallen vast te stellen of het daadwerkelijk de Mexicaanse betreft zodat enten niet nodig is en je als moeder gerust gesteld bent en weet dat je een juiste keuze maakt en je gerust kunt zijn omdat je kind de griep dus al goed doorgemaakt heeft! Ik kan dat niet begrijpen!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Laat je niet overhalen, de griep is niet gevaarlijker dan de normale griep.
      Verhoging is niet gevaarlijk en bij hoge koorts helpt een (kinder) paracetamol.

      Eerst moest iedereen 2 vaccins, nu weer 1, wat een hysterie.

      heb je vandaag de uitspraak gezien van de dubbelde moord in Badhoevedorp waarbij Seroxat een rol zou hebben gespeeld? Deze mevrouw kreeg slechts 8 jaar mede door dit medicijn.
      Dergelijke pillen slikken 1 miljoen mensen in Nederland.
      In de VS was dit al jaren bekend, waarom hoor je er zo weinig van Jasper? Omdat dit middel dé bron van inkomsten is voor die farmaceutische industrie.

      Met de vaccins net zo.
      Het is wel bewezen dat je er autisme van kan krijgen
      http://content.nejm.org/cgi/content/full/358/20/2089

      Een rechter in de VS heeft het verband tussen Autisme en vaccinaties in 1 geval bewezen verklaard.
      Hoeveel mensen gaan niet naar de rechter of lopen tegen het verdedigingsmechanisme aan van de industrie met zijn batterij aan advocaten?
      Laat het nu moeilijk te bewijzen zijn en vaak volgen er na zo’n uitspraak meer bewijzen net als met het Seroxat gevaar, als het kalf verdronken is dempt men de put.

      De griep is mild en niet gevaarlijker dan een normale griep, mensen niet vaccineren

        /   Beantwoorden  / 
      1. t

        Jeetje wat een hysterie. Laat mensen toch lekker voor zichzelf beslissen wat ze willen.
        Ik ben verpleegkundige en ik heb me laten vaccineren. Nee niet voor mezelf. Maar ik wil het niet op mijn geweten hebben dat bijvoorbeeld oncologie patienten ernstig ziek worden door mijn toedoen.
        Ik vind het belangrijk om niet alleen aan jezelf te denken maar ook aan de mede mens.
        Dit is mijn mening maar ik laat een ieder in zijn waarde om te beslissen wat hij of zij wil.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Yvette

          Ik kan me voorstellen dat je als verpleegkundige een verantwoordelijkheid voelt voor je patienten maar ik heb niet het gevoel dat ik mijn kind moet enten om anderen niet te besmetten…. ik krijg de enting namelijk niet en mijn oudste dochter ook niet evenals veel andere mensen. Ik maak een keuze puur uit de overweging of het nu erger is om de griep te krijgen of eventuele bijwerkingen van een enting en tsja dat is lastig… ik denk nog steeds dat de griep wel mee valt als je verder gezond bent en wat een enting teweeg brengt weet ik zo ne t nog niet maar ieder moet voor zichzelf de keuze maken.

            /   Beantwoorden  / 
  8. EEN

    Graag vragen wij aandacht voor de campagne ‘Steengoed wat jij doet!’ van EEN. EEN is een initiatief van 55 maatschappelijke en ontwikkelingsorganisaties die zich inzetten voor het behalen van de Millenniundoelen/minder armoede in de wereld.

    Zondag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Op deze dag komen jaarlijks miljoenen mensen in ruim 100 landen op voor hun recht: een leven zonder armoede! Ook jij kunt dit jaar weer meedoen. Leg op EEN.nl een virtuele steen. Hiermee laat je zien wat jij al doet voor minder armoede en breng je familie, vrienden en bekenden op het idee om ook iets goeds te doen.

    Meedoen met de campagne is supersimpel: kies op EEN.nl hoe je wilt inloggen (bijvoorbeeld via Facebook of Twitter) en leg met een paar clicks jouw eigen steen. Deze steen laat zien hoe jij meebouwt aan een betere wereld. Dat kan fairtrade koffie drinken zijn of spaarlampen gebruiken, maar je kunt ook een eigen actie of project invullen. Wellicht brengt dit anderen ook op het idee om iets goeds te doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.