54ste vogelgriepdode in Indonesië

Een 67-jarige vrouw is gisteravond gestorven aan H5N1. Daarmee komt het dodental in Indonesië op 54. De vrouw overleed in een ziekenhuis in Bandung op West-Java, nadat zij de laatste twee dagen al niet meer bij bewustzijn was geweest en al haar organen door het virus waren aangetast. Haar toestand verslechterde drastisch door een acute ontsteking van het hersenweefsel.

Twee laboratoria in Indonesië hebben bevestigd dat de vrouw gestorven is aan H5N1. De World Health Organisation beschouwt het overlijden hiermee als officieel en zal het opnemen in de WHO statistieken.

De situatie in Indonesië is gevaarlijk omdat het aantal mensen dat is overleden aan H5N1 sinds vorig jaar bijna verdriedubbeld is. Ook heeft het virus sinds 2003 al miljoenen kippen gedood en heeft het zich sindsdien al verspreid over 29 van de 33 provincies.

Lees ook:55ste vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:Jongen aan vogelgriep overleden in Indonesië
Lees ook:57ste Vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:51ste vogelgriepdode in Indonesië
Lees ook:Nog twee doden door vogelgriep in Indonesië

5 reacties op “54ste vogelgriepdode in Indonesië

  1. christian

    Ik haat het om op je berichten vooruit te lopen, maar ‘t zijn er inmiddels 55, en dan heb ik het niet over Aulia Rahmani (want die is nog niet bevestigd) maar over een door de WHO vandaag bevestigd geval:

    “The third case was a 27-year-old female from Central Java Province. She developed symptoms on 8 October, was hospitalized on 12 October, and died on 13 October. The source of her exposure is currently under investigation.

    Of the 72 cases confirmed to date in Indonesia, 55 have been fatal.”

    http://www.who.int/csr/don/2006_10_16/en/index.html

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric

    het is bijna niet meer bij te houden. Dit is al het derde dodelijke slachtoffer dat vandaag wordt bekendgemaakt. Ik zie het somber in voor Indonesië.

      /   Beantwoorden  / 
  3. christian

    Het ‘goede’ bericht is dat Aulia Rahmani het 11-jarige jongetje is – machinevertalingen verwarren de sexe van een patient nog al eens. De facto dus drie door de WHO bevestigde slachtoffers vandaag.
    En ‘somber voor Indonesië’? Als het virus los komt blijft het echt niet in Indonesië. Ik zie het somber in … period.

      /   Beantwoorden  / 
  4. trijnie

    Ik weet het niet hoor maar ik vind het allemaal wel heel eng worden. Durf bijna niet meer op internet of tt te kijken!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Eric

    een virus is met het huidige vliegverkeer in een mum van tijd over de hele aardbol verspreid.Maar ‘somber voor Indonesië’omdat, mocht er een pandemie uitbreken, dit land in verhouding veel meer te lijden zal krijgen. Voorbeeld. Tijdens de Spaanse griep van 1918-1920 stierven er in het toenmalige Nederlands-Indië circa 1,5 miljoen mensen, terwijl er in Nederland ongeveer 50.000 dodelijke slachtoffers vielen. Indonesië heeft nu, net als toen, veel meer inwoners dan Nederland. Maar ook in verhouding tot het inwonertal zijn daar toen veel meer mensen overleden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.