‘Onvoldoende voorlichting over Mexicaanse griep’

De overheid schiet tekort in de voorlichting over de Mexicaanse Griep. Bezorgde mensen gaan te snel en te vaak met vragen of mogelijke ziekteverschijnselen naar de huisarts.

Dat leidt tot extra werk en onveilige situaties, zegt de Vereniging van Huisartsenposten donderdagavond in actualiteitenprogramma Nova.

Volgens de organisatie weten veel mensen nu niet wat ze aanmoeten met H1N1 en vragen over de Mexicaanse griep. Dat zou liggen aan de gebrekkige voorlichting. De overheid zou nog wachten met grootschalige voorlichting tot er een grotere uitbraak is.

Mensen die vrezen dat ze Mexicaanse griep hebben nemen nu het zekere voor het onzekere en haasten zich naar een huisarts, of buiten de gewone openingstijden naar een huisartsenpost. Daarmee nemen ze het risico de ziekte te verspreiden en zorgen ze voor drukte bij de dokter.

Het is bij lichte koorts en andere mogelijke griepsymptomen volgens de Vereniging van Huisartsenposten beter om thuis te blijven en de situatie even aan te kijken en eventueel de huisarts te bellen.

Bron: De Pers

Lees ook:Niet naar huisarts met Mexicaanse griep
Lees ook:Callcenters uitgebreid door griepvragen
Lees ook:Pauw & Witteman blundert over Mexicaanse griep
Lees ook:Adviezen voor de huisarts bij vragen over varkensgriep uit Mexico
Lees ook:Overleden kind Mexicaanse griep kreeg pijnstiller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.