Organon-onderdeel Nobilon coordineert onderzoek griepvaccin

Nobilon International, een onderdeel van Organon, gaat het onderzoek naar en de ontwikkeling van een nieuw vaccin voor noodvaccinatie tegen pandemische vogelgriep coordineren. De Europese Unie heeft een subsidie van EUR 3,5 miljoen aan dit zogenaamde FluVac-project toegekend. Dit heeft Nobilon woensdag in een persbericht bekendgemaakt.Organon is de biofarmaceutische business unit van Akzo Nobel die voor EUR 11 miljard in contanten via een schuldenvrije transactie zal worden overgenomen door Schering-Plough. Naar verwachting zal de Europese Commissie op 11 oktober beslissen of zij deze overname goedkeurt of dat nader onderzoek nodig is.

Het FluVac-project wordt uitgevoerd door een Europees samenwerkingsverband van Nobilon International, het Erasmus Medisch Centrum, de Britse partijen Protherics en Retroscreen Virology en het IJslandse Landspitali University Hospital. Wanneer de ontwikkeling van het vaccin succesvol is, zou het ingezet kunnen worden voor noodvaccinatie bij een vogelgrieppandemie, zo stelt Nobilon.

Nobilon maakte woensdag in een tweede persbericht ook bekend dat het een licentie heeft verkregen van Protherics voor het gebruik van een hulpstof, CoVaccine HTM, in de ontwikkeling, productie en verkoop van het influenzavaccins.

Deze hulpstof kan de hoeveelheid antistoffen die nodig zijn bij een grootschalige griepuitbraak verlagen. Hierdoor kan het vaccin snel en in grote hoeveelheden worden geproduceerd wanneer dat nodig is of als er voorraden moeten worden aangelegd, aldus Nobilon.

Bron: Het Financieele Dagblad

 

Lees ook:Vaccin tegen vogelgriep H7N1 veelbelovend in eerste testen
Lees ook:Crucell krijgt geld voor vogelgriepvaccin
Lees ook:Eerste succes met baanbrekend vogelgriepvaccin
Lees ook:Paus steunt verdeling en ontwikkeling vaccins: Kloof rijk-arm heeft grote impact op gezondheidszorg
Lees ook:Schering-Plough sluit overeenkomst met WHO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.