Meer actie geëist na griepdoden Argentinië

De provinciale gezondsheidsautoriteiten in Argentinië willen dat de nationale overheid meer en sneller medicijnen tegen de Mexicaanse griep beschikbaar stelt.

In een week tijd is het aantal griepdoden in het Zuid-Amerikaanse land meer dan verdubbeld tot zestig.

Argentinië is na Mexico en de Verenigde Staten het land met de meeste doden door de Mexicaanse griep. De Spaanse krant El País citeerde in de dinsdageditie Claudio Zin, minister van Gezondheid van de provincie Buenos Aires.

De Mexicaanse griep heeft in die provincie zeven levens geëist. Van nog eens zeventien omgekomen personen wordt onderzocht of ze aan het griepvirus zijn bezweken.

Medicijnen
Volgens Zin zijn er in zijn provincie te weinig medicijnen. Zin en gezondheidsfunctionarissen van andere provincies willen daarom meer middelen voor het bestrijden van het virus.

Ook voor personen bij wie nog niet is bevestigd dat ze het virus onder de leden hebben, willen de provincies antivirale middelen. Verder eisen de gezondheidsfunctionarissen dat de overheid met duidelijke richtlijnen voor de behandeling van patiënten komt.

Juan Manzur, de nationale minister van Gezondheid beloofde beterschap. Manzur zei tegen het Argentijnse persbureau Telam ”dat alle patiënten met ademhalingsproblemen antivirale medicijnen zullen krijgen”.

Lees ook:Aantal griepdoden Argentinië stijgt fors
Lees ook:Antivirale middelen bij griep spaarzaam gebruiken
Lees ook:Nieuwe richtlijn bij grieppandemie
Lees ook:Drie Egyptische vrouwen gedood door H5N1
Lees ook:Eerste inwoner VS gestorven aan Mexicaanse griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.