Nog bijna geen griep in Nederland

De griep heerst nog nauwelijks in Nederland. Slechts dertien op de honderdduizend mensen hadden vorige week griepachtige ziekteverschijnselen. Dat blijkt uit de eerste metingen die vrijdag op de website van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) zijn gezet.

Volgens het Nivel is dat te verwachten voor deze tijd van het jaar. Er is al wel griep geconstateerd in Nederland, maar alleen op ‘een laag niveau’. De afgelopen 35 jaar is er voor eind november geen grote griepgolf geweest. Deze vindt meestal plaats in januari of februari.

Griepseizoen

De griepgegevens voor Nederland worden verzameld door een landelijk netwerk van huisartspraktijken. Deze peilstations bestrijken ongeveer 1% van de Nederlandse bevolking. Gedurende het “griepseizoen”, van week 40 van het lopende jaar tot week 20 van het komende jaar, registeren de artsen van de peilstations het aantal patiënten met een griepachtig ziektebeeld. Ook wordt gekeken naar de heersende typen influenza en in welke leeftijdscategorie ze voorkomen.

Actuele weekcijfers

Deze gegevens kunt u vinden op de website van het Nivel: http://www.nivel.nl/, via hyperlink Griep en dan Actuele weekcijfers. (Het is helaas niet mogelijk een directe link te maken)

Lees ook:Campagne griepprik succesvol
Lees ook:Griepgolf wordt epidemie
Lees ook:Nederland griept een beetje
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland
Lees ook:Mexicaanse griep bijna op niveau wintergriep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.