Pluimveesector roept op tot ophokken

De productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) heeft pluimveehouders en particulieren zaterdag opgeroepen hun kippen, kalkoenen en vogels "zo spoedig mogelijk" op te hokken in verband met de uitbraak van vogelgriep in Groot-Brittannië.

"Het is een hele tijd relatief rustig geweest, maar nu moeten we voorzorgsmaatregelen nemen", aldus woordvoerder Dé van de Riet zaterdag.

 

De productschappen willen zo snel mogelijk met het ministerie van Landbouw de noodzaak van een ophokplicht bespreken. De organisatie wordt sinds de bekendwording van het nieuws over de uitbraak in het Oost-Engelse Suffolk, zaterdagochtend, veel gebeld door het bedrijfsleven met bezorgde vragen over de ziekte, aldus de zegsman.

Spoedoverleg

Op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag heeft zaterdagmiddag spoedoverleg over de uitbraak van vogelgriep in Oost-Engeland plaats. Dat deelde een woordvoerder van het departement mee.

In ieder geval worden alle transportwagens die pluimvee of broedeieren uit Engeland vervoeren, dubbel gereinigd. Zo'n maatregel is standaard. Vorige week besloot het ministerie transportwagens voor pluimvee en broedeieren uit Hongarije grondig te reinigen, nadat bij een ganzenbedrijf in het zuidoosten van het Oost-Europese land vogelgriep was geconstateerd.

Bron: nu.nl

 

Lees ook:Ophokken nu verplicht
Lees ook:Geen spoor van vogelgriep op Nederlands bedrijf, wel op een tweede Britse boerderij
Lees ook:Nieuwe haard van vogelgriep in Zuid-Korea
Lees ook:Kerst vierende Pool gewaarschuwd voor vogelgriep
Lees ook:Uitbraak vogelgriep in Roemenië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.