Vogelgriep inspireert creatieve middenstanders

In 2005 realiseerde de Zwitserse farmareus Roche door de vogelgriep met het antivirale middel Tamiflu een fabelachtige omzet van 742 miljoen euro. Wat ook een aantal Belgische 'creatieve middenstanders' niet is ontgaan. Hun vuistregel: handel is handel.

 

In Azië lijken de illegale kopieën van Tamiflu intussen even moeilijk uit te roeien als het virus zelf. Nu het H5N1-virus in Europa opnieuw de kop opsteekt, slaat ook in België de goudkoorts toe. Plotseling ontdekken ondernemers dat ze het ideale product tegen de pandemie al in huis hebben, hoewel daar wel wat creativiteit voor nodig is.

Bij Enviro Safety, een grootverdeler van veiligheidsuitrusting, heet een witte wegwerpoverall tegenwoordig een 'bird flu suit' of 'vogelgrieppak'. Ook nieuw zijn de vogelgriepbrillen, al lijken die verdacht veel op veiligheidsbrillen die in de industrie al jaren verplicht zijn. Of Bioflu 500? Een kruidenmiddel dat volgens de producent niet alleen hetzelfde werkzame hoofdbestanddeel heeft als Tamiflu, maar ook extracten van Siberische ginseng en zwarte vlierbes, om "uw immuunsysteem te wapenen".

Bij internetboekhandel Amazon.com koop je voor minder dan vijf dollar de 'Bird flu preparedness planner' : een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe de pandemie te overleven. "Vogelgriep is reëel, dodelijk en aan een wereldwijde opmars bezig", aldus de uitgever.

Bron: Gazet van Antwerpen

 

Lees ook:Wat je zelf thuis tegen griep kunt doen
Lees ook:‘Tamiflu helpt niet bij Mexicaanse griep’
Lees ook:Uitbraken vogelgriep vooral veroorzaakt door handel
Lees ook:Resistent griepvirus in omloop, maar nauwelijks in Nederland
Lees ook:Apothekers verwachten geen run op medicijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.