Paus steunt verdeling en ontwikkeling vaccins: Kloof rijk-arm heeft grote impact op gezondheidszorg

Paus Benedictus XVI heeft vrijdag afgevaardigden van Advance Market Commitment (AMC) ontvangen. Het AMC is een modelprogramma voor de ontwikkeling en de verdeling in de arme landen van vaccins tegen ziekten die pandemieën veroorzaken.

 

De ontmoeting vond plaats met het oog op Wereldziekendag, die aanstaande zondag in het Zuid-Koreaanse gevierd wordt. De paus verzekerde het AMC-project van zijn volledige steun. Hij benadrukte dat het project inspeelt op een van de grootste uitdagingen van de preventieve geneeskunde, "in het bijzonder in landen die onder armoede en bijzonder grote noden gebukt gaan". Hij voegde eraan toe dat de toenemende kloof tussen arm en rijk een ernstige impact heeft op de gezondheidszorg.

De delegatie omvatte verschillende Europese en Noord-Amerikaanse ministers, met onder meer de Italiaanse minister van Economie Tommaso Padoa Schioppa, de Canadese minister James Flaherty en de Britse kanselier Gordon Brown, de echte promotor van het project. Daarnaast werden ook de andere delegatieleden, met onder meer voorzitter Paul Wolfowitz van de Wereldbank en de Jordaanse koningin Rania ontvangen. (tb)

Bron: RKnieuws (door Theo Borgermans)

 

 

Lees ook:Mexicaanse griep treft vooral jonge, gezonde vrouwen
Lees ook:Griepepidemie kan voor recessie zorgen
Lees ook:Mexicaanse griep treft ook Zwitserland en Peru
Lees ook:‘Griep kost Mexico tientallen miljarden’
Lees ook:Genetische code Mexicaanse griep bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.