Massaal buikgriep in Nijmeegse ziekenhuizen

Tientallen verpleegkundigen van UMC St Radboud en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), hebben zich deze en vorige week ziek gemeld wegens diarree en braakneigingen.

De werknemers van beide in Nijmegen gevestigde ziekenhuizen zijn besmet met het zeer besmettelijke rono-virus dat buikgriep veroorzaakt.

Ook veel patiënten en bezoekers kampen van het ene op het andere moment met de ziekteverschijnselen. Het virus is relatief onschuldig, maar gevaarlijk voor mensen met een slechte conditie.Uit voorzorg zijn daarom grotere operaties die in de ziekenhuizen gepland stonden, uitgesteld. In UMC St Radboud gaat het om veertien operaties.

Diverse afdelingen, waaronder Cardiologie in het CWZ en Heelkunde in het Radboudziekenhuis, hebben de deuren gesloten, zodat ze goed gereinigd kunnen worden. Dat moet verdere uitbreiding van de epidemie tegengaan.

Het uitvallen van de verpleegkundigen komt de ziekenhuizen momenteel zeer slecht uit, omdat de ziekenhuizen kampen met gebrek aan personeel. Alleen door stevig met werknemers te schuiven, kunnen opnamestops worden voorkomen.

Voor gezonde mensen vormt het virus geen levensbedreiging. Klachten als braken, braakneigingen en diarree zijn binnen een paar dagen weer verdwenen.

Een derde ziekenhuis in Nijmegen, de Sint Maartenskliniek, meldt nog niet gemerkt te hebben van het rono-virus.

Bron: De Gelderlander

Lees ook:Arts durft niet te kiezen bij pandemie
Lees ook:Kwart verpleegkundigen weigert vaccinatie
Lees ook:Helft verpleegkundigen neemt griepprik
Lees ook:Mexicaanse griep fataal voor peuter
Lees ook:Mogelijke besmetting van mens op mens in Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.