Niet naar huisarts met Mexicaanse griep

De Amsterdamse Huisartsen Vereniging en de zes huisartsenposten vrezen dat de zorg gevaar loopt als ouders massaal met hun grieperige kinderen naar de dokter gaan.

Volgens Bart Meijman, plaatsvervangend voorzitter van de vereniging, kunnen ouders beter eerst bellen. ”Aan de hand van een aantal vragen die wij dan stellen, zijn we heel goed in staat om te beoordelen of een kind met griep ook daadwerkelijk door de huisarts gezien moet worden.”

Meijman reageert daarmee op de oproep van Dees Brandjes, medisch directeur van het Slotervaartziekenhuis, aan ouders om met elk kind met griepverschijnselen naar de dokter te gaan. ”Brandjes is internist. Hij werkt vooral met oudere patiënten en weet weinig van kinderen,” zegt Meijman.

Hij vindt dat het Slotervaartziekenhuis inspeelt op de angst die er bestaat rond de Mexicaanse griep. ”Brandjes diskwalificeert met zijn opmerkingen bovendien de kennis en kunde van de huisartsen.”

Wanneer ouders aan de oproep van Brandjes gehoor zouden geven, raakt de huisartsenhulp verstopt, volgens Meijman. ”Dan zullen mensen en kinderen die echt geholpen moeten worden, de dupe worden.”

Meijman noemt de grieppoli bij het Slotervaart een ‘dwaas initiatief, ingegeven door marktwerking’. ”Aan mensen die bang zijn kun je geld verdienen. De hele medische wereld vindt die grieppoli onzinnig. Dit wordt het Slotervaartziekenhuis niet in dank afgenomen.”

Ook Rien van Hoeve, directeur van de zes huisartsenposten in Amsterdam, raadt aan eerst de dokter te bellen. De huisartsenposten zijn open als huisartsenpraktijken dicht zijn.

Bron: Het Parool

Lees ook:Amsterdam krijgt speciale grieppolikliniek
Lees ook:‘Onvoldoende voorlichting over Mexicaanse griep’
Lees ook:‘Richtlijn RIVM is boobytrap’
Lees ook:Reacties huisartsen te laks bij Mexicaanse griep
Lees ook:Huisartsen houden wereldreis over aan de griepprik

2 reacties op “Niet naar huisarts met Mexicaanse griep

 1. Bianca

  Makkelijk praten zo,
  ga even op bankje bij de grieppoli zitten,komen daar doodzieke kinderen
  getild door ouders,en ja van dichtbij meegemaakt en ja was voor Pauw en
  Witteman en ja echt dus mensen dit is geen sprookje met een happy end,
  dacht er ook te makkelijk over,deze griep is ernstig ja dodelijk ,deze grieppoli
  is zo verkeerd nog niet en iedere ouder wil hulp voor zijn kinderen,deze dokter
  Brandjes loopt zijn benen uit zijn lijf met een geweldig team,maar is altijd en
  overal,zodra je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt ben je de klos,en lekker
  hypocriet,ze hadden er in Nederland veel meer moeten openen,en wat hij zei
  na 6 maanden weten we meer terwijl voor het programma Pauw en Witteman
  het er al storm liep,dan lijkt het me beter het uit te sluiten dan te sterven dus mijn complimenten aan deze arts en team,ze lopen er dag en nacht, en al die
  andere artsen van volle praktijken dus zogezegd je kan die griep niet krijgen,
  dus wel en van dichtbij meegemaakt is zeer ernstig wakker worden,vond het
  al ernstig maar droom lekker verder ,is tenminste nog een arts met ideeën en
  animo,goh waar vind je die nog nou in het Slootervaart ziekenhuis ,
  of loopt dokter Brandjes al voor op de rest,maar wel fijn voor alle duidelijkheid
  dank je wel dokter Brandjes

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bianca

  Hoi allemaal,

  en loopt het nog steeds storm, want voor mij,Familie en vrienden was Dokter Brandjes toch heel duidelijk bij Pauw en Witteman, en zijn grieppoli is een geweldige opzet, heb daar vaak op het bankje gezeten en doodzieke kindere, getild door bange ouders en super geholpen, maar al die andere artsen en ja zelfs Europa lezen wij vinden het onzinnig, nou zag als patient hele ernstige griep,dacht ook zal allemaal wel loslopen, dus niet,Dokter Brandjes wist voor het programma Pauw en Witteman al dat het ernstig was en dat alle kinderen ook daadwerkelijk onderzocht moesten worden, en terecht blijkt nu al, er sterven kinderen, er moeten meer grieppol’s in Nederland opgezet worden, waar je je kan laten testen , is toch super, speeksel op een wattenstaafje en hup je weet het, nee telefonisch afhandelen,knap dat een arts dan weet om welke griep het gaat, maar hoge bomen vangen veel wind,
  je kop uitsteken boven het maaiveld ai en dan ook nog beweren een bureauarts, nou nou, kennen jullie deze arts wel,als arts uitstekend en als mens een fijn persoon, en bureauarts, nog dacht het niet, ik ben een buitenstaander, deze arts koopt dag en nacht door het Slootervaart Ziekenhuis en de Grieppoli, dus als je wat schrijft, moet het ook wel kloppen, dus niet,even eerst iets nagaan voor je wat schrijft,
  wij bedanken Dokter Brandjes voor zijn goede uitleg bij pauw en Witteman en dat hij en zijn team er staan en ja ook voor hun vak,

  Groetjes Bianca

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.