Eén op vijf Nederlanders vindt prik gevaarlijker dan griep

Een op de vijf Nederlanders vindt de prik tegen de Mexicaanse griep gevaarlijker dan de griep zelf. Een ruime meerderheid – 55 procent – van de Nederlanders zou zich laten vaccineren als de overheid dat nodig vindt. Drie procent weet het niet en 44 procent gaat geen griepprik halen. Dat blijkt zaterdag uit een opiniepeiling van Maurice de Hond.

Van de bijna 3 miljoen mensen die tot een risicogroep behoren, blijkt zeventig procent bereid de griepprik te nemen. Een derde vindt het onzin dat de griepprik schadelijke gevolgen kan hebben. Volgens 41 procent is er wel iets van waar, maar wordt het gevaar overdreven. Zeventien procent meent er  ’terecht wordt gewezen op de gevaren’.

Het gevaar van de Mexicaanse griep wordt volgens 62 procent overdreven, maar 63 procent vindt het daarentegen toch een goede beslissing dat de overheid een half jaar geleden 34 miljoen vaccins heeft besteld.

Lees ook:Meerderheid Nederlanders wil kinderen vaccineren
Lees ook:Nederlander eet minder kip door vogelgriep, Brit niet
Lees ook:Bijna kwart volwassenen krijgt griepprik
Lees ook:Verplichte griepprik in de zorg?
Lees ook:Deskundigen: de grieppandemie komt echt

2 reacties op “Eén op vijf Nederlanders vindt prik gevaarlijker dan griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.