Nederlander eet minder kip door vogelgriep, Brit niet

Door de dreigende vogelgriep eet 7 procent van de Nederlanders minder kip en gevogelte. Ruim 30 procent is bezorgd dat de vogelgriep Nederland bereikt. Nederlanders maken zich in Europa het minst druk over de vogelgriep. Ongeveer 40 procent van de Europeanen is een beetje tot zeer bezorgd over een uitbraak, waarbij 14 procent zijn voedingspatroon heeft aangepast.

 

Ruim de helft van de Nederlanders vindt de overheidsmaatregelen om verspreiding van vogelgriep te voorkomen voldoende. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête van ACNielsen van vorig jaar onder bijna 23.000 internetgebruikers.

 

Brit blijft gewoon kip eten

De kip- en kalkoenconsumptie in Groot-Brittannië lijkt op peil te blijven, want aan het begin van deze week was er slechts 1 procent minder kip verkocht.

Britse vleeshandelaren vreesden na de uitbraak van H5N1 in Suffolk dat de kipconsumptie zou instorten. Zij dachten daarbij aan Frankrijk, waar de consumptie met 30 procent daalde toen er vogelgriep op een boerderij werd ontdekt.

Risico
De brancheverenigingen in Groot-Brittannië lieten het publiek direct na de uitbraak van vogelgriep weten dat het eten van kip en kalkoen zonder risico is, als het maar goed gekookt of doorbakken is.

 

Lees ook:Vogelgriepvirus gedetecteerd in Groot-Brittannië
Lees ook:Pluimveesector roept op tot ophokken
Lees ook:Al maanden geen wilde vogels met vogelgriep gevonden
Lees ook:Ophokken nu verplicht
Lees ook:Strenge maatregelen tegen verspreiding vogelgriep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.