Handen wassen tegen Mexicaanse griep

Voor verpleegkundigen die te maken krijgen met patiënten met de Mexicaanse griep is een goede persoonlijke hygiëne belangrijk, zegt de beroepsorganisatie. De Mexicaanse griep heeft zich verder verspreid in Europa, de Verenigde Staten en Latijns Amerika. Over de wereld zijn inmiddels meer dan duizend ziektegevallen gemeld.

Handen wassen belangrijker dan maskers
V&VN meldt verder dat handen wassen belangrijker is dan het dragen van maskers en mondkapjes. Het is wetenschappelijk niet bewezen dat de kans op het oplopen van de infectie kleiner is voor gezonde mensen die tijdens een pandemie maskers dragen.

Langzamer verloop epidemie
Er zijn wel aanwijzingen dat, als veel mensen maskers gebruiken, de epidemie iets langzamer verloopt. De effectiviteit van maskers is afhankelijk van de pasvorm en de mate en wijze van het gebruik. Bij alle maskers geldt dat hoe beter de pasvorm is, des te beter de bescherming is.

Vaak handen wassen
Goede persoonlijke hygiëne vermindert de kans op een besmetting zeker. Mensen die hun handen vaak wassen hebben minder kans op het oplopen van influenza.

Voorbereidingen pandemie
De voorbereidingen op een eventuele pandemie van de Mexicaanse griep is in Nederland ver gevorderd. Er zijn 4,5 miljoen antivirale kuren beschikbaar om in te zetten bij een eventuele pandemie. Nederland werkt met nationale draaiboeken. Die zijn in 23 regio’s uitgewerkt door bureaus voor Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen samen met onder meer GGD’en, ziekenhuizen en huisartsen.

Bron: Nursing

Lees ook:Prof. dr. Coutinho: “De kans dat het virus uitdooft, wordt met de dag kleiner”
Lees ook:Handen wassen, helpt griep voorkomen
Lees ook:Folders tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep? Mooi niet!
Lees ook:Gezonde voeding verhoogt weerstand tegen Mexicaanse griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.