Honderdduizenden vogels geruimd Z-Korea

 

In Zuid-Korea is woensdag een eind gekomen aan de ruiming van honderdduizenden stuks pluimvee, waarvoor opdracht was gegeven nadat maandag melding was gemaakt van een derde geval van vogelgriep binnen een maand.

 

In Gimje, 260 kilometer ten zuiden van Seoul, werden 365.000 kippen en kwartels afgemaakt. Maandag was bevestigd dat in deze stad vogelgriep was uitgebroken op een kwartelbedrijf. Het totaal aantal vogels dat als gevolg van de drie recente uitbraken is geruimd komt hiermee op ruim 1,1 miljoen.

Het virus dat de laatste uitbraak veroorzaakte was waarschijnlijk van het ook voor mensen gevaarlijke type H5N1, al wilde het ministerie van landbouw dit niet onmiddellijk bevestigen. Bij de eerdere twee gevallen ging het zeker om H5N1, dat sinds 2003 aan tenminste 154 mensen wereldwijd het leven heeft gekost.

Hoewel alle besmettingen van mensen met het virus tot nog toe terug te leiden zijn op contact met vogels, vrezen deskundigen dat het virus zal muteren in een vorm die een grote epidemie onder mensen veroorzaakt.

Bron: De Telegraaf

Zie ook:

- Zuid-Korea ruimt pluimvee na H5N1

- Nieuwe haard van vogelgriep in Zuid-Korea

Lees ook:Zesde besmetting van vogelgriep in Zuid-Korea
Lees ook:Zuid-Korea ruimt pluimvee na H5N1
Lees ook:Nieuwe haard van vogelgriep in Zuid-Korea
Lees ook:Eerste geval Mexicaanse griep bevestigd in Zuid-Korea
Lees ook:Eerste dode in Laos door vogelgriep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.