Eerste dode in Laos door vogelgriep

Het ministerie van Volksgezondheid van Laos heeft donderdag bevestigd dat een 15-jarig meisje in het land aan het H5N1-virus is overleden. Dat meldt persbureau Reuters. Het meisje is het eerste dodelijke slachtoffer van vogelgriep in Laos. Het land grenst aan onder andere Vietnam, China en Thailand.Een 42-jarige vrouw in Laos is mogelijk ook overleden aan vogelgriep. Tests moeten uitwijzen of ze daadwerkelijk met het H5N1-virus was geïnfecteerd.

Het 15-jarige meisje kwam uit het gebied waar in januari vogelgriep is vastgesteld bij pluimvee. In hoeverre het meisje in contact is geweest met besmette dieren, is nog onduidelijk. Het was de eerste uitbraak van vogelgriep bij pluimvee in Laos in zeven maanden.

Zuid-Korea meldde donderdag de zevende uitbraak van vogelgriep in de afgelopen paar maanden. De laatste uitbraak was op een pluimveebedrijf ongeveer 90 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Seoul. In januari werd in deze regio ook al vogelgriep vastgesteld. In november 2006 dook het virus voor het eerst in drie jaar weer op in Zuid-Korea.

Bron: AgriMedia

Lees ook:Nieuwe haard van vogelgriep in Zuid-Korea
Lees ook:Honderdduizenden vogels geruimd Z-Korea
Lees ook:Vogelgriep H5N1 vastgesteld in Vietnam
Lees ook:Opnieuw uitbraak vogelgriep in Thailand
Lees ook:Zesde besmetting van vogelgriep in Zuid-Korea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.