‘Pandemie? Welke Pandemie?’

Europese wetenschappers en gezondheidsautoriteiten worden geconfonteerd met steeds neteliger vragen over de Mexicaanse griep. Waarom heeft deze griep niet de proporties aangenomen waarvoor gewaarschuwd werd en dood en vernieling gezaaid zoals moest worden gevreesd?

Vooral in de Franse en Britse media vliegen de verdachtmakingen in het rond. Daar wordt gesteld dat de zogenaamde pandemie de zoveelste hype was van de medische onderzoekers die vooral hun eigen zaak vooruit wilden helpen en op zoek waren naar nog grotere onderzoekstoelagen. ‘Ook de zakken van de farma-industrie moesten blijkbaar nog een worden gevuld,’ schreef het persagentschap Reuters al op 12 november; een bericht dat door de traditionele media niet werd opgepikt.

Zo blokletterde de Britse krant The Independent vorige week ‘Pandemie? Welke Pandemie?’, terwijl het Franse Le Parisien titelde: ‘Mexicaanse griep: waarom de Fransen het vaccin wantrouwen’. Beide kranten onderstrepen de kloof tussen het voorspelde impact van H1N1 en de veel minder dramatische realiteit.

Volgens critici is de ganse H1N1-hysterie vergelijkbaar met die van de vogelgriep een aantal jaren geleden en heeft ze enkel de farmaceutische industrie bevoordeeld, die opnieuw miljoenen vaccins aan de man heeft weten te brengen, betaald met belastingsgeld.

Belangenvermengingen tussen een aantal deskundigen, de laboratoria en de overheid evenals de geheimzinnigheid rond de contracten tussen de overheden en de farmabedrijven hebben de twijfels enkel versterkt.

In Groot-Brittannië -het ergst  getroffen Europese land totnogtoe- waren 65.000 doden voorspeld in het worst-casescenario voor H1N1. Dat cijfer is tweemaal naar beneden bijgesteld en de voorspelling ligt nu rond de 1.000 doden, vergeleken met een gemiddelde van 4.000 à 8.000 doden bij een gewone wintergriep.

Bron: Express

Lees ook:Europa nog niet klaar voor pandemie
Lees ook:Griepmiddel heeft veel bijwerkingen
Lees ook:De nieuwe griep
Lees ook:H5N1 reisde langs treintraject
Lees ook:Franse leerlingen krijgen les via tv bij griep

3 reacties op “‘Pandemie? Welke Pandemie?’

 1. karel

  Als je bron vermeld doe er dan ook de link bij.

    /   Beantwoorden  / 
 2. roosje

  ja en nog wat het aantal doden DOOR de griep ligt erg hoog niet. en de doden mogelijk door vaccinatie uhm tja het word natuurlijk in de doofpot gestopt net zoals roswell

    /   Beantwoorden  / 
 3. roosje

  mensen dit is allemaal al bekent maar jullie zijn met jullie angst zaaien allemaal dadelijk medeschuldig aan de dood door mexicaanse griep omdat die mensen hun oor aan jullie hebben laten hangen dat net zo bij een kindje hier bij mij in de buurt ze ging geen prik halen want een homeopaat had wel iets beters iets natuurlijks en wat denk je kind krijgt mexicaanse griep ondanks dat goede homeopaat gebeuren waar ze ruim 100 eur o voor heeft moeten betalen en het kind komt te overlijden en wat denken jullie dat ze verhaal ken gaan halen bij die homeopaat dacht het niet dus die homeopaten kunnen we ook naast de door jullie afgekraakte pharma zetten want die denken ook alleen maar om hoe ze hier geld van kunnen maken bij mijn vader hebben die homeopaten bijna zijn leven gekost en daar heeft die voor moeten betalen 289 euro voor 4 flesjes die zijn ziekte verergerde en zijn leven verkorte langleven de transplantatie artsen en hun medicijnen hebben jullie de bijwerkingen van ibuprofen wel eens gelezen je kunt er een beroerte of hart falen van krijgen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.