Griepmiddel heeft veel bijwerkingen

De Britse autoriteiten hebben meer dan vierhonderd meldingen van bijwerkingen geregistreerd van het antigriepmiddel Tamiflu dat aan patiënten wordt gegeven met Mexicaanse griep.

Britse media berichten dat tussen 1 april en 6 augustus elf procent van de volwassenen na gebruik misselijk werd en acht procent moest overgeven.

Kinderen moesten in vijftien procent van de gevallen overgeven en tien procent kreeg last van diarree. Vijf procent van hen kreeg buikpijn en drie procent werd misselijk.

Wanneer het middel preventief, en dus zonder dat de gebruiker de griep heeft, wordt ingenomen, komt kennelijk ook hoofdpijn als bijwerking voor. In Nederland waarschuwde de apothekersorganisatie KNMP woensdag tegen het oneigenlijk gebuik van Tamiflu.

De Britse instantie Regulering Medicijnen en Gezondsheidsproducten (MHRA) verzamelt gegevens over de uitwerking van Tamiflu van de onderneming Roche. Het is echter niet met zekerheid te stellen dat alle gemelde verschijnselen daadwerkelijk zijn veroorzaakt door gebruik van het medicijn.

Lees ook:Virusremmers
Lees ook:Japan waarschuwt Roche wegens zelfmoorden
Lees ook:Antivirale middelen bij griep spaarzaam gebruiken
Lees ook:Door vogelgriep getroffen bedrijf erkent link met Hongarije
Lees ook:Handen wassen, helpt griep voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.