WHO: gevallen Mexicaanse griep is niet meer te tellen

De Mexicaanse griep verspreidt zich sneller dan tot nog toe bekende virussen. „Tijdens eerdere pandemieën hadden griepvirussen meer dan zes maanden nodig om zich te verspreiden zoals het nieuwe H1N1 virus dat in minder dan zes weken heeft gedaan”, aldus een verklaring van de WHO vandaag.

Volgens de WHO groeit de pandemie zo snel dat het onzin is om individuele gevallen te blijven tellen. Bovendien is het een onmogelijke klus geworden om alle grieppatiënten te registreren. Landen hoeven daarom alleen nog maar doden of afwijkingen te melden. De WHO raadt alle landen wel aan de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

De WHO zal niet meer wekelijks naar buiten brengen hoeveel mensen ziek zijn geworden door de Mexicaanse griep. De laatste stand van zaken, van 6 juli, was dat ruim 94.000 mensen door het virus geraakt waren, van wie er 429 kwamen te overlijden. Deze cijfers zijn echter het topje van de ijsberg, omdat veel mensen die de griep krijgen zich niet melden.

Gezondheidsdeskundigen in Groot-Brittannië meldden vandaag dat deze week nog eens 12 mensen zijn overleden aan Mexicaanse griep. Het totale aantal Britse doden komt daarmee op 29. Volgens de deskundigen zijn er deze week 55.000 nieuwe besmettingen bijgekomen. Zij verwachten dat er uiteindelijk 65.000 Britten zullen sterven aan de ziekte.

Lees ook:Alarmfase zes Mexicaanse griep komt dichterbij
Lees ook:Mexicaanse griep in heel Noord-Amerika
Lees ook:Nieuwe WHO-baas waarschuwt voor vogelgriep
Lees ook:In de ban van de griep: de grieppandemieën van de 20ste eeuw
Lees ook:De griepmaffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.