Bejaardentehuizen weren kinderen wegens Mexicaanse griep

In twee Vlaamse bejaardentehuizen – in Begijnendijk en in Tremelo  - zijn kinderen onder de zestien jaar niet meer welkom omdat ze de ouderen kunnen besmetten met Mexicaanse griep.

Voor heel wat bejaarden is het een bittere pil om te slikken. Zij vrezen al dat ze hun kleinkinderen niet zullen zien tijdens de komende feestdagen.

“Het risico dat ze de bejaarden besmetten, is te groot”, verklaart de zorgcoördinator van het tehuis in Begijnendijk. “Je mag niet vergeten dat de senioren bij ons gemiddeld 85 jaar oud zijn en bijna allemaal tot de risicogroep behoren. En die groep jongeren moet bovendien soms nog op de elementaire hygiëne gewezen worden.”

Jan Eyckmans van de Vlaamse Volksgezondheidsdienst reageert: “Bij de gewone wintergriep zijn er ook rusthuizen die de kinderen buiten houden. Bij kinderen zijn virussen veel actiever, ook als ze nog niet ziek of al genezen zijn. En omdat de wintergriep elk jaar zo’n 1.500 vooral hoogbejaarde slachtoffers maakt, is dat een nuttige maatregel.

Voor de Mexicaanse griep vallen ouderen echter niet automatisch in de risicogroep, dus de overheid zal deze maatregel nooit opleggen. Vooral vaccinatie is nu het grote wapen.”

Bron: Het Belang van Limburg

Lees ook:Griep treft vooral mensen tussen 20 en 50 jaar
Lees ook:Kinderen tegen Mexicaanse griepprik
Lees ook:Mexicaanse griep? Mooi niet!
Lees ook:Onderzoek griep AMC krijgt EU-subsidie
Lees ook:Mexicaanse griep steeds gevaarlijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.