ANBO verbaast over voorrang vaccinatie griep

De ouderenbond ANBO is verbaast dat 60-plussers als eersten worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Eerder leken senioren niet als eersten aan de beurt te komen, omdat zij al een soort afweer hebben tegen deze griep. Mogelijk zijn zij eerder in aanraking geweest met een vergelijkbaar virus.

De bond verwacht dat senioren massaal gebruik gaan maken van de vaccinatie. Dat zei een woordvoerder maandag. Het lijkt de ANBO goed om de vaccinatie te combineren met de jaarlijkse griepprik. Dan hoeven ouderen die slecht ter been zijn of om andere redenen minder mobiel zijn, niet twee maal op pad. Ook pleit de bond voor mobiele teams die naar verzorgingshuizen komen om daar de mensen te prikken.

Voorzitter André Knottnerus van de Gezondheidsraad wees er maandag op dat er wel lichte aanwijzingen zijn dat ouderen beter tegen de Mexicaanse griep bestand zouden zijn, maar dat deze niet duidelijk genoeg zijn.

Jongeren lijken nu vatbaarder te zijn voor de ziekte, maar dat komt vooral omdat zij meer contacten hebben en dus meer risico op besmetting lopen.

Maar ouderen lopen wel degelijk meer gevaar als ze de ziekte krijgen omdat ze vaker lijden aan chronische aandoeningen. Ouderen met griep belanden ook vaker in het ziekenhuis.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:‘Algehele vaccinatie Mexicaanse griep niet nodig’
Lees ook:Rumoer rond griepprikken
Lees ook:Griepprik zinvol voor ouderen
Lees ook:Begin vaccinatie tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Griep doodt jaarlijks meer dan 40.000 Europeanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.