Vaccins, vogelgriep en (Spaanse) griep op nieuwe website

Deze week zag een juweel van een website het licht. Deze is zo prachtig omdat het niet alleen een schat aan – unieke – informatie bevat en zeer compleet is, maar ook voorziet in de mooiste illustraties, grafieken en tabellen. Om van te smullen.

Welke informatie?

De website legt uit wat het griepvirus is, welke vormen het aanneemt en hoe het virus muteert. Ook wordt het verschil duidelijk gemaakt tussen jaarlijkse mensengriep en de vogelgriep. En hoe de vogelgriep muteert en een grieppandemie kan veroorzaken, zoals die van 1918.

Het beschrijft ook de seizoengebonden griepvaccins, hoe zij worden gemaakt en gebruikt. Het biedt ook een goed inzicht in de uitdagingen waarvoor bedrijven zich zien gesteld die nieuwe vaccins ontwikkelen tegen vogel en pandemische griep. En nog veel meer.

IVS en IFPMA

De website werd deze week tijdens de Second International Conference on Influenza Vaccines for the World, gelanceerd door de Influenza Vaccine Supply (IVS) International Task Force.

De IVS maakt deel uit van The International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA): een wereldwijde non-profit, niet-overheidsorganisatie die de nationale industriegenootschappen en bedrijven vertegenwoordigt.

De website kunt u ook vinden als link in de rubriek: Stand van zaken

Lees ook:Onderzoek vaccins tegen vogelgriep met pandemische potentie
Lees ook:De pandemieën van 1918, 1957, 1968 en… 200?
Lees ook:Nog bijna geen griep in Nederland
Lees ook:Nederland griept een beetje
Lees ook:Griepvaccin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.