Gevaar van griep onderschat

Nederlanders onderschatten de gevaren van griep. Vaak wordt griep verward met een onschuldige verkoudheid. Bovendien zijn veel mensen zich er niet van bewust dat griep dodelijk kan zijn.

 

Dat blijkt uit het Nationale Grieponderzoek van geneesmiddelenfabrikant Roche, uitgevoerd door onderzoeksbureau Flycatcher.

Volgens arts-viroloog Charles Boucher van het Universitair Medisch Centrum Utrecht is het belangrijk de symptomen van echte griep te herkennen. „Nu er een griepgolf aan lijkt te komen, is het belangrijk dat mensen precies weten wat ze hebben, en hoe ze de ziekte kunnen bestrijden. Als je echt griep hebt, moet je er rekening mee houden dat je je dood- en doodziek voelt. Griep kan ernstige, zelfs dodelijke gevolgen hebben. Dus is het belangrijk echte griep te herkennen, zeker als je tot de risicogroepen behoort."

De laatste gegevens over het aantal griepgevallen duiden er op dat er een epidemie aan lijkt te komen. Vanuit het zuiden van Europa rukt het griepvirus langzaam noordwaarts op, en heeft het inmiddels de grenzen van ons land bereikt.

Volgens het onderzoek nemen drie van de vier Nederlanders geen contact op met de huisarts als ze denken griep te hebben. En meer dan de helft van de mensen denkt dat een paracetamolletje de problemen op kan lossen. Ook denken de meeste Nederlanders dat onder de wol kruipen en uitzweten de beste remedie is om snel van een griep te herstellen.

Grieponderzoeker Gé Donker, werkzaam bij het instituut Nivel, erkent dat veel Nederlanders niet weten wat griep is, maar ze noemt deze onwetendheid niet gevaarlijk. „Voor de meeste mensen is griep niets bijzonders, en gaat het vanzelf over. Pas als er complicaties optreden, is contact met een arts raadzaam."

Bron: AD

 

 

Lees ook:Website informeert over ‘echte griep’
Lees ook:Nederlander ligt niet wakker van Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep is ingeburgerd
Lees ook:Aantal griepgevallen loopt op
Lees ook:Monoklonale antigrieplichamen. Eén shot tegen alle soorten influenza?

4 reacties op “Gevaar van griep onderschat

  1. Eric

    dank je wel. Ik vind de lay-out er zelf ook beter uitzien.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ronald

    Sluit mij aan bij Christian: mooie vormgeving! Succes, Eric!

    Groeten,

    Ronald

      /   Beantwoorden  / 
  3. trijnie

    Denken jullie dat nu het voorjaar nadert de kans op een pandemie kleiner word/ of gaat die vlieger niet op. Ik hoop weer beter te kunnen slapen n.l

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.