Vaccin Mexicaanse griep gevaarlijk?

Vandaag start in België de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep. Risicopatiënten kunnen zich laten inenten. Net als in Nederland blijken veel Zuidenburen vragen te hebben over de griep en het vaccin. De telefoons stonden roodgloeiend.

Een panel van experts beantwoordde vragen van luisteraars. De meeste vragen gingen over jonge kinderen en zwangere vrouwen. Heel veel zwangere vrouwen vragen zich af of ze zich moeten laten inenten. Vrouwen die minstens drie maanden zwanger zijn, krijgen de raad om dat inderdaad te doen.

Andere vragen gingen onder meer over de veiligheid van het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Zo zit er ook een kleine hoeveelheid kwik in het vaccin. “Die dosis is dusdanig laag en komt overeen met de dosis die je binnenkrijgt als je vis eet”, stellen de experts gerust. “Het heeft voor de gezondheid totaal geen negatieve invloed.” Dat het vaccin gevaarlijk zou zijn, is larie en apekool, klinkt het.

Het vaccin mag dan ongevaarlijk zijn, maar heeft het wel zin, vroegen veel mensen zich af. Volgens de expert Marc van Ranst is die twijfel een gevolg van het hardnekkige werk van de “antivaccinatielobby”. “Geloof dat niet”, zegt Van Ranst. “Dit is een veilig vaccin, het heeft altijd nevenwerkingen zoals bij gelijk welk andere geneesmiddel. Maar dit vaccin heeft veel meer voordelen dan nadelen.”

Lees ook:Twijfels zwangeren om griepvaccin
Lees ook:WHO bezorgd om angst voor griepprik
Lees ook:Grote onduidelijkheid over griepprik zwangeren
Lees ook:Mexicaanse griep en zwangerschap
Lees ook:Griepvirus eist tol bij zwangeren

54 reacties op “Vaccin Mexicaanse griep gevaarlijk?

  1. wim jansen

    ….Het risico van het kwik is ongeveer zoveel alsof je vis eet…. Wat is dat nou voor bullshit. Wordt die vis soms ingespoten? Pindakaas is op zichzelf niet gevaarlijk maar dat verandert wanneer je het langs alle veiligheidsbarrieres van het lichaam rechtstreeks in de bloedbaan en de spieren spuit. Het probleem met dit soort valse voorlichting is dat iedereen wantrouwend wordt als-ie maar even z’n hersens gebruikt. Daar is de vaccinatie tegen de HPV (of eigenlijk: tegen het HPV-virus in de hoop dat dit ook de baarmoederhalskanker zou kunnen verminderen, want daarover is nog geen enkel onderzoek bekend) een goed voorbeeld van. Overigens, op het veilige van het vaccin is nog wel wat meer af te dingen. Masumoto (2006) spoot een aantal ratten in met een klein beetje squaleen (de adjuvans in het vaccin), vervolgens kregen ALLE ratten verlamde achterpoten. Hoezo veilig? Als een middel mogelijk erger is dan de kwaal verbiedt de eed van Hippokrates het de arts om zo’n middel toe te passen. Reden waarom veel artsen en verpleegkundigen bedenkingen hebben en bovendien zichzelf niet laten prikken. Alle vaagheid en gedraai omtrent het vaccin en de geheime inhoudsstoffen heeft het imago veel meer schade berokkend dan de zgn. “indianenverhalen” van mensen met bedenkingen, die voor een deel nog waar zijn ook. Als we zien dat de homeopathie in 1918 99% van de patienten redde in verhouding tot de gewone geneeskunde ca. 70% vraag ik me af waar we ons met die vaccins zo druk over maken. Behalve dan de push van diegenen die er geldelijk voordeel aan beleven, de Big Farma, en misschien dat er toch ook nog een complot achter zit? Kortom: gebruik je hersens, onder het motto: Pandemie? Kies homeopathie!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sas

      In vis zit altijd kwik, vooral zoetwatervis en niet omdat het wordt ingespoten maar omdat het in ons milieu zit. Geen larie dus maar gewoon de waarheid!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Er zit teveel kwik in het milieu, daarom moet je ook niet teveel vis eten of overgaan tot supplementen van omega 3.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Ewald

        Dat zecht Sas toch ook maar: maar dat verandert wanneer je het langs alle veiligheidsbarrieres van het lichaam rechtstreeks in de bloedbaan en de spieren spuit.

        Ik laat mijn kinderen en mijzelf niet inenten en kies voor homeopathie!!

          /   Beantwoorden  / 
  2. Iem

    Wim Jansen fijn dat je zoveel reclame maakt voor Pandemie? Kies homeopathie!!
    Onbewezen effectieve werking m.a.w. het is een placebo effect voor de goed gelovigen onder ons.
    Lees verder>

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Homeopathie

      /   Beantwoorden  / 
  3. Iem

    Ik heb het vermoeden dat expert van Ranst ook aandelen heeft bij de Big Farma-maffia. Het is dan ook logische dat je dit soort giftige vaccins stimuleert verdedigt en zegt dat het meer voor dan nadelen heeft. De nadelen zijn mij reeds bekend en de voordelen komen steeds meer aan het licht als je de achterliggende gedachte van de NWO leest.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

      Het is belachelijk dat circa 500.000.000 Euros wordt besteed aan deze milde griep.Klink heeft totaal geen kijk op de extreem hoge kosten van de gezondheidszorg.Deze minister doet er beter aan zijn begroting in dehand te houden, want die loopt volledig uit de hand.Deze minister wil allenmaar mooi weer spelen vor de media.Het beste is dat hij zo spoedig mogelijk verdwijnt.

        /   Beantwoorden  / 
  4. manon

    Iem,
    en omdat het in wikipedia zo staat geloof jij het gelijk?
    Feit is dat wereldwijd er ontelbare gevallen zijn van genezing door homeopathie!
    verdiep je er maar eens in! lees bv. het boek van dr. moolenburgh: “op je gezondheid!”.(deze huisarts heeft bv. gezorgd dat ons drinkwater niet voorzien werd van fluor)
    Zo is er ook bv.tinus smits die met een ontstoringsprogramma de opgestapelde gifstoffen van vaccins verwijderd en hierdoor zijn al heel veel kinderen genezen van bv. autisme!
    Nee, de meeste mensen vertrouwen alleen nog maar de farmamaffia die grof geld over menig lijk verdiend… de meesten laten zich liever vol met chemisch gif spuiten/slikken dan weer op de natuur te vertrouwen. we stoppen onze kinderen vol met ritalin/concerta tegen adhd/add enz.waar nu volgens de laatste rapporten die kinderen als gevolg van dit”medicijn” aan zware psychoses lijden.
    deze verschuifkunde( regulaire geneeskunde) is totaal doorgeslagen!de kern en de oorzaak van de ziektes wordt niet aangepakt en wordt gesust met een pilletje en voor de bijverschijnselen van die pil hebben ze ook weer een pil!
    begrijp me goed; ik ben niet tegen alle medicijnen( hartpillen,bloedverdunners bv.) alleen er moet weer balans komen in geneeskunde en gezonde voeding en een gezond milieu.
    ik weet zeker als de regulaire geneeskunde en homeopathie gingen samenwerken er heel veel ziektes zullen verdwijnen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Iem

      Manon,
      dat klopt dat ik de wikipedia geloof. Homeopathie is een alternatieve geneeswijze, net als gebedsgenezers, reiki-figuren etc. etc. zonder wetenschappelijke bewijzen. Ook dr. Vogel is binnen met zijn zogenaamde homeopathische fabelachtige magische giftige wondermiddeltjes. De meeste goedgelovige mensen kun je namelijk alles wijsmaken. Dit is al 2000 jaar zo. Als je naar Lourdes gaat heb je ook “kans” dat je geneest als je er maar sterk in geloofd. Zowel in de regulierende als alternatieve geneeswijze wordt er veel geld verdient over de ruggen van goedgelovige mensen. Nou daar genees je echt niet van hoor. Sterker nog je wordt er armzaliger en zieker van. Als je echt wilt genezen dan moet dit videofilmpje maar eens bekijken.

      http://video.google.ca/videoplay?docid=2785985155605802136&q=James+Randi#

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ewald

        Ha ha.

        Jij hebt overal wetenschappelijke bewijzen voor nodig of heb ik dat mis?
        Waarom is er geen wetenschappelijk bewijs hoe de mensheid is ontstaan, wel weten ze wetenschappelijk te bewijzen dat de vaccinatie geen ernstige gevolgen heeft!
        Dit klopt toch niet hoe zit het met de inentingen die de kinderen krijgen tegen kink en dergelijke en nu zijn er kinderen aan overleden, nee ze kunnen beter zoals al eerder vermeld meer denken aan de oorzaak en die bestrijden.

          /   Beantwoorden  / 
  5. Mark

    Als geld verdienen met medicijnen een reden is voor wantrouwen, hoe sta je dan tegenover de miljarden-industrie van de homeopathie?
    Als je kan bewijzen dat middel werkt, mag je het een geneesmiddel noemen. Tot nu toe is er geen enkel homeopatisch product dat zo genoemd wordt. Toch is werking vrij makkelijk te bewijzen.
    Wat zou dan toch de reden zijn dat geen enkele homeopatische fabrikant zijn producten geneesmiddelen durft te noemen?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Joy

    Op zoek naar informatie lees ik toevallig deze berichten. Ik zoek naar alternatieven tegen griep en in alle wirwar denk ik dat gezond verstand het beste werkt, ik bedoel dat als ik alle berichten afweeg het erop lijkt; 1) dat het om een griep gaat waar niet meer dan andere griepen mensen ziek van worden en; 2) de maatregelen als goede hygiëne en goed eten voor voldoende afweer in acht genomen moeten worden en dus zullen helpen.
    In paniek een spuit halen is, juist ja, in paniek een spuit halen en welke maffia dan ook zal het een rotzorg zijn of je die haalt of niet, iedereen weet dat mc donalds niet echt gezond is maar iedereen ‘onderhoud’ dit bedrijf m.a.w ga op je eigen wijsheid en gevoel af en als dat is dat je het niet vertrouwd en geen zin in bijwerkingen of levenslange klachten wilt hebben neem dan zelf goede maatregelen tegen de griep en haal die spuit niet. Wat ik niet snap is dat we nog niet rondlopen met mondkapjes? Die moeten toch verplicht worden i.p.v een spuit als het allemaal zo erg is als gezegd word, lijkt me ten minste effectief of is het te ‘stom’ niet ‘modieus’en geven we elkaar liever toch de griep door in plaats van een mondkapje? Ikzelf ben afgelopen jaren werkelijk gered door natuurgeneeskunde en homeopathie. Ik werd steeds zieker maar door mezelf echt en meer onder ogen te komen ging ik meer voelen wat er echt was, en homeopathie raakte heel doeltreffend alles in mij aan waardoor ik mezelf kon worden, niet nep maar mezelf die ik echt ben en me goed bij voel waardoor ik nu niks meer slik als medicatie. Als je een sinasappel eet vraag je je ook niet af of er echt vitamine inzit en of je nu echt gezond bent maar het voelt vertrouwd, met homeopathie is het voor mij net zo , het voelt vertrouwd en niet omdat het snel werkt maar juist in een natuurlijk tempo. Je moet dus echt willen voelen en problemen loslaten/oplossen want anders is homeopathie inderdaad iets wat als onzin lijkt. Ik zie steeds meer mensen terug naar hun roots en dus ‘de’/'onze’ natuur keren en ik denk dat het onze voorouders zeer gelukkig en opgelucht stemt! Opluchting is denk ik waar we nu allemaal behoefte aan hebben en met wat gezonde bezorgdheid om elkaar en oprechte steun komt het vast goed.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inge

      Beste Joy,
      jij zoekt naar informatie zeg je maar je bent vroeger al bezig geweest met homeopathie, dus je bent er al mee vertrouwt. Als je voor het H1N1 (mexicaansegriep)virus medicijnen wilt ter preventie, die zijn er nu in homeopatische korrels. Mocht je in aanraking geweest zijn met mensen die griep hadden, dan kun je preventief, maar ook als je de griep hebt het middel oscillococcinum nemen vraag je homeopatische arts ernaar.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Ron

    http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/emea-combined-h710nl.pdf

    In de bijsluiter van focetria (zie boven) een van de vaccins tegen de Mexicaanse griep die in Nederland worden gegeven, staat gewoon dat de kans op het guillain-barrésyndroom wel degelijk aanwezig is, dan ben je dus verlamd.
    Waarom geeft het RIVM meerdere malen in interviews op tv enz ezn aan dat het vaccin veilig is? Is een kans van 1 op de 10000 op het guillain-barrésyndroom veilig?
    De kans dat je aan de Mexicaanse griep overlijd is 1 op de 100000! Wat bazelt het Rivm nu?

    Zelden:
    Neuralgie, paresthesie, convulsies, voorbijgaande trombocytopenie.
    Allergische reacties, die in zeldzame gevallen tot shock leidden, zijn gemeld.

    En die baby’s zijn toevallig overleden? zoals altijd wanneer kinderen of baby’s die gezond waren na een vaccinatie overlijden? Toevallig hoor! waarom slikt de massa dat als zoete koek en staan ze rijen dik te wachten bij de huisartsenposten op het vaccin? Zien ze niet door de paniekcampagne heen? kunnen ze het feit niet aan dat de overheid niet te vertrouwen is?
    De kans op deze bijwerkingen is 1 op de 1000 tot 1 op de 10000!
    Waarom Rivm bent u niet eerlijk?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark

      Wel goed lezen hoor. Zeldzaam betekent hier minder dan 1 op 10000. Het betekent niet dat een op de 10000 gegarandeerd die ziekte krijgt.
      De griepprik wordt overigens op dit moment alleen aan risicogroepen aangeboden. Bij hun is de kans op sterfte vele malen groter dan 1 op 100000.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      En net lees ik weer een onderzoek van Rtl nieuws die zelfs het verhaal van de 2 verschillende vaccins ontkrachten in de zin dat de een niet beter is dan de ander, wie gelooft dat soort onzin? Waarom denkt de massa niet na? Het is logistiek zelfs makkelijker om 1 vaccin te bestellen, waarom de twee aparte met het verhaal dat ze allebij door de testen kwamen, ja en? wat zegt dat? Hoeveel middelen zoals Seroxat enz komen positief door testen maar blijken later schadelijk? In de VS heeft de industrie al miljoenen moeten schikken! Rtl ontwijkt de vraag waarom er 2 vaccins zijn, er wordt enkel gezegd dat dit onhandig was, tjonge jonge wat een goedkope smoes.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Ron

    Het gaat mij om de voorlichting.
    1 op de 100000 overlijd aan de griep
    minder dan 1op de 1000 tot minder dan 1 op de 10000 kan behoorlijke tot ernstige bijwerkingen krijgen, vooral gevaarlijk voor jonge kinderen want die zijn nog gevoeliger.

    Minder dan 1 op de 10000 kan verlamd raken maar wat is dat ter vergelijking tot 1 op de 100000 kans op de griep? Ik vind dat nogal wat en daarbij is de voorlichting gericht op vaccineren althans de risico’s worden bewust achter gehouden door het Rivm die stellen dat het vaccin veilig is.
    Daarbij zijn op lange termijn geen resultaten bekend.
    Vind dit alles nogal misdadig,alles bij elkaar.
    Vertrouw uw overheid, niet dus.

      /   Beantwoorden  / 
  9. eneHarrie

    Wat een wantrouwen in experts.
    Dat is het gevaarlijke. We hebbe het over wetenschap, wat wordt bestreden met “gelovig wantrouwen”.
    dan zal je ook wel “geloven” in de “gevaarlijke” telefoonstraling,waarvan mensen die er voor geleerd hebben zeggen dat er geen waarneembaar effect is, wat bestreden wordt door mensen die er geen verstand van hebben.
    Een reiki gestaltherapist kan veel goeds doen,maar is geen hoogleraar virologie. Schoenmaker blijf bij je leest!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Wat bazel je nou? ik haal mijn info bij experts weg, experts die niet tegen prikken zijn maar kritisch omgaan met prikken, of geloof jij nog in het farmaceutische industrie sprookje?

      Er zijn enorm veel experts TEGEN het vaccin, je bent duidelijk NIET goed geinformeerd.
      Heb je de uitzending van Netwerk gezien? zijn dat geen experts? en is de Duitse europarlementariër
      Wolfgang Wodarg, een toonaangevende Duitse medicus
      geen expert?? En Jannes Koetsier? En kunnen mensen met hun eigen gezonde verstand geen onderzoek doen?? Harrie is duidelijk lid van de niet nadenkende kudde schapen.
      Om een lid van onbesproken gedrag van een kudde schapen te zijn, dient men eerst en vooral schaap te zijn.” Albert Einstein.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark

        Hoe kies jij dan de experts waar naar je luistert?
        Als je je echt zorgen maakt over gevolgen van vaccinaties, ga dan onderzoeken lezen over de werking en eventuele gevolgen ervan. Die zijn gewoon openbaar. Je zal ervan opkijken hoeveel ervan zijn. En er zijn er niet echt heel veel die jouw visie ondersteunen.
        En farmaceutisch sprookje? Wie beweert dat dan? Waren het niet de makers van het vaccin zelf die alle riscico’s ervan openbaar maken? Je hebt er zelf ook naar gelinkt. Blijkbaar vind je die informatie van Big Pharma wel betrouwbaar.
        Aan alle medicijnen en vaccins zitten risico’s. Je kan het er daarom over hebben of een vaccin een aanvaarbaar risico is ten opzichte van de risico’s van griep. Dan heb je tenminste een discussie die ergens over gaat.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Je snapt er niks van.
          Het is een combinatie van ZELF DENKEN en naar een aantal experts luisteren die wel verder kijken.

          In de media en door zogenaamde deskundigen wordt vrijwel uitsluitend paniek gezaait, en hoe gevaarlijk is de griep nu eigenlijk? Weet je wel dat er elk jaar aan de gewone griep 1000 mensen overlijden? Hoor je daar wat van? en dat al jaaaren? Waarom nu ineens dat vaccin en hier zelf een dubbele terwijl men in België er 1 heeft?
          In Duitsland is er zelfs een apart vaccin voor de regering, het leger en top ambtenaren, vind je dat normaal en zet je dat niet aan het denken?

          Het Rivm zegt dat het vaccin veilig is ook op lange termijn, dat is feitelijk onjuist want daar is geen onderzoek naar gedaan!
          Ik zeg niet dat deze info niet openbaar is maar de gemiddelde nederlander gelooft de pro vaccinatie deskundigen in de media zoals bij het Rivm en gaat niet uitgebreid googelen én hebben moeite met zelf denken.

          Ik heb toen ik nog op hyves stond ook mailtjes gehad van mensen zelf werkzaam in de farmaceutische industrie, die zelf aangaven helaas te moeten toegeven dat er niet veel veranderd is na een discussie van over en weer mailen.
          Geloof jij een industrie die zijn miljarden winsten bereikt met ons ziek zijn?
          Onze gezondheid is onderhevig aan de economische belangen.
          Symptoomreclame voor de meest onzinnige aandoeningen is aan de orde van de dag, waar je dan medicatie voor krijgt die absoluut niet gezond is.
          Denk je dat een farmaceut zijn beurs notitie opgeeft zodat jij beter wordt door een beter alternatief?
          Lees dit artikel maar eens over de farmaceutische industrie, was op Arte van de Duitse tv
          http://www.sueddeutsche.de/kultur/120/491486/text/

            /   Beantwoorden  / 
        2. Iem

          @Mark, het griepvaccin H1N1 wat door de meeste Europese landen besteld is daar zitten al 6 toxische stoffen in die voor lichaam en geest ongezond en schadelijk zijn. Ik zal deze 6 componenten van de 15 hier plaatsen.

          Aluminium
          Daronrix
          formaldehyde
          octoxynol 10
          squalene
          thiomersal, dit middel is sinds 2006 in Europa verboden. Het zit er wel in hoe kan dat?

          Over de andere componenten nog maar te zwijgen.
          Geen wetenschapper kan mij de garantie geven dat dit niet kan leiden tot neuro-ziektes, kanker, verlammingen en moem maar op.
          Het is dan toch niet zo gek dat mensen zelf ook gaan nadenken en experts gaan wantrouwen van de Pharma Maffia.

          Het zijn niet alleen deze vaccins maar denk ook eens na dat je dagelijks in je voeding ook veel gifstoffen aantreft met pesticide, dioxine, kwik fluor etc. etc wat je binnen krijgt. Al bij al maken ze de mensen ziek. Artsen moeten toch ook werk houden. Aan gezonde mensen verdienen ze niets.

            /   Beantwoorden  / 
    2. Iem

      Waarom zouden wij geen wantrouwen kunnen hebben in experts. Wist je dat er ook doktoren waren die aan klokkenluiden doen? Ook zo met wetenschapsjournalisten. Ik heb een leuke link voor je. Die link had ik ook geplaatst griepalarmlijn van de Telegraaf maar is niet geplaatst. Waarom denk je dat ze die niet plaatsen? Ik weet het wel.
      Lees de link maar eens.

      http://www.spiegelbeeld.nl/evolutionaire_crisis_spb_oktober.pdf

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark

        @Iem: hoe kies jij dan uit wie je moet geloven?
        Geen enkele wetenschapper zal van welk middel dan ook ooit durven beweren dat het voor iedereen veilig is. Dat is juist de aard van wetenschap. Zelfs paracetamol kan voor sommige mensen leiden tot aandoeningen. Of pinda’s.
        Zoek je ook wel eens uit of wat die klokkenluidersbeweren ook waar is? Zo is Thiomersal helemaal niet verboden. Dat wordt alleen door heel veel antivaccinatie websites door elkaar nagepraat. Zonder dat iemand het echt eens uitzoekt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Iem

          @Mark, als je over geloven begint dat is net zoiets als bewijzen dat god bestaat. Niemand kan bewijzen dat god bestaat. Drie vierde van de mensen geloven toch in het bestaan van god. Wat wetenschappers wel kunnen bewijzen is dat hoe sommige giftige componenten van een vaccin op een menselijk lichaam reageren. Dacht jij nou werkelijk dat klokkenluiders verhalen onzin zijn of uit de duim gezogen? Ook die kunnen ze achterhalen en bewijzen. Al is de leugen nog zo snel de klokkenluider achterhaald ‘m wel

          Nog een mooie link.

          http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/10/de-overheid-overtreedt-de-wet-met-mexicaansegriepvaccin/

          Geloof je dit zeker ook niet?

            /   Beantwoorden  / 
        2. Ron

          Thiomersal is idd niet verboden, jammer dat veel tegenstanders va het vaccin doorschieten in hun overtuigingen.

          Vind dat je er wel veel te makkelijk over praat Mark.
          Ik ben voor vaccineren tegen de pokken, Difterie maar tegen het vaccin voor Pneumokokken omdat er net zoveel kinderen dood gaan van het vaccin als de aandoening, dus krijgen tig kinderen voor niks het vaccin plus de ”onzichtbare” gevolgen voor de kinderen die er in eerste instantie niks van merken.
          Kijk eerst eens op de website ”meer weten over Freek” kijk de filmpjes van Netwerk en zie hoe de directeur van het Rivm kronkelt en draait..

          De Mexicaanse griep is een lichte griep met minder doden dan de normale griep.
          Waarom wordt er door pro vaccin deskundigen zoveel onterechte angst gezaaid? Mijn vader behoord tot de risico groep, hij is 62 maar kerngezond, nooit ziek , hij moet aan de huisarts uitleggen waarom hij de prik niet wil.
          Mijn oma is 92 en heeft de Spaanse griep overleefd, ze is nooit ziek geweest maar u dwingen de verzorgers haar bijna om het vaccin te nemen, waar gaat dat over, die vrouw heeft een enorme afweer door het overleven van de Spaanse griep.
          Het vaccin is big busines en als er daarbij bovenop de normale griep nog tig mensen thuis blijven dan kost dat ook veel geld.
          Er zijn zat deskundigen die hun nek uitsteken en waarschuwen voor de risico’s zoals Jannes koetsier en longarts Wolfgang Wodarg.
          Verdiep je eens in de andere kant.
          Waarom vaccineren? Uit welke feiten zou blijken dat dit nodig is?
          waarom nooit ophef over de 1000 doden door de normale griep?
          Een pinda allergie vergelijken met een vaccin is onzin.
          Er zijn mensen die allergisch zijn voor het vaccin maar buiten dat kan het ook schade aanrichten, het staat in de bijsluiter.
          thiomersal is dan wel niet verboden maar wat is het effect van het direct in de bloedbaan injecteren? ook al is het de minder schadelijke variant van kwik?
          En wat te denken van Squaleen?

            /   Beantwoorden  / 
        3. Mark

          @Iem: met geloven bedoel ik niet de religieuze variant. Ik bedoel ermee dat je blijkbaar een hele hoop onderzoeken niet gelooft, maar een paar wel. Hoe ben je tot die keuze gekomen? Wat maakt iemand betrouwbaar?
          @Ron: we hebben het nog niet gehad over het nut van wel of niet vaccineren. Ik denk alleen dat er voor al jouw bronnen een enorme hoeveelheid andere bronnen zijn die iets anders beweren.

            /   Beantwoorden  / 
        4. Ron

          Ik denk dat iem Intuïtie bedoeld.
          En wat is daar mis mee? Als ik de directeur van het Rivm bij Netwerk zie dan krijg ik ook een negatief gevoel als ik deze man zie kronkelen en draaien en merk ik net als de verslaggever van Netwerk dat die an glashard liegt.
          Zo heb ik nog een aantal deskundigen van de overheid zien praten en daarnaast de deskundigen van ”de andere kant” en bijna altijd vond ik de verhalen van de deskundigen tegen het vaccin voor de griep veel minder paniekerig, meer helder en eerlijker overkomen dan de voorstanders ook al wist ik in het begin ook niet of ik voor of tegen moest zijn.
          Wat is er mis met het ”lezen” van voor en tegenstanders naast feitelijk onderzoek in de zin van voor en tegens van vaccineren naast elkaar leggen?
          Heb jij de directeur van het Rivm bij Netwerk gezien Mark?
          Ken jij de feiten van de 1000 normale griep doden?
          Nogmaals ik ben niet tegen vaccineren, soms zijn de voordelen groter dan de nadelen maar met de milde griep gaat dat nooit op.

          Denk trouwens dat in deze tijd meer mensen naar hun gevoel moete luisteren naast het zich inlezen van alle kanten van een zaak.
          Mensen gedragen zich als een kudde in plaats van naar zichzelf te durven luisteren en op dat gevoel af te gaan.

            /   Beantwoorden  / 
  10. Ron

    En deze

    BERLIJN – De farmaceutische industrie voedt de angst voor de Mexicaanse griep. De Mexicaanse griep is niet gevaarlijker dan de gewone griep. Integendeel: het aantal gevallen is ‘belachelijk’ klein vergeleken met andere griepgolven.

    Dat zegt de longarts en parlementariër Wolfgang Wodarg volgens Duitse media vrijdag. „Dit is big business voor de farmaceutische industrie”, aldus Wodarg. Volgens hem heeft de lobby van de farmaceutische industrie zijn belangen weten door te drukken in de politiek. Normaal is nooit van tevoren bekend hoeveel griepvaccins kunnen worden verkocht. „Nieuw is nu dat de regering de farmaceutische industrie een verkoopgarantie geeft”, aldus Wodarg.

    Tevens maakt de arts zich grote zorgen over het griepvaccin dat momenteel in Duitsland wordt getest. Dat wordt gekweekt op kankercellen van dieren. Volgens Wodarg zou er een kankerrisico voor gevaccineerden kunnen zijn. Dat wordt echter pas jaren na de voorgenomen massale inentingen duidelijk. Volgens Wodarg worden de Duitsers massaal als cavia gebruikt.

    De president van het federale instituut voor vaccins spreekt dat tegen. Volgens professor Johannes Löwer heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) strenge regels opgesteld voor het gebruik van cellen met tumoreigenschappen. Overdracht van erfelijk materiaal wordt uitgesloten door filtering en behandeling met enzymen die het DNA afbreken, aldus Löwer.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Iem

    @Mark, het geloof is inherent aan alles. Religie, Politiek, Cultuur, De Big Farma-maffia etc. etc.
    Iemand maakt mij betrouwbaar die uitgebreide testen heeft gedaan en wetenschappelijke bewijzen heeft geleverd plus eerlijk de waarheid spreekt. Gewoon logisch nadenken is voor mij een vereiste in plaats van alles voor zoete koek te slikken. Iedereen kan zeggen dat god bestaat zoals iedereen kan zeggen dat het vaccin veilig is terwijl er geen harde bewijzen voor zijn. Klokkenluiders vind ik goud eerlijk. Mark mensen kunnen en durven je alles wijs te maken om er zelf beter van te worden. Kassa! Je moet altijd de andere kant van de medaille bestuderen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark

      Dus: “Iemand maakt mij betrouwbaar die uitgebreide testen heeft gedaan en wetenschappelijke bewijzen heeft geleverd plus eerlijk de waarheid spreekt.” Uitgebreide testen en wetenschappelijke bewijzen ben ik het helemaal mee eens. Maar hoe bepaal je dan dat iemand ‘eerlijk de waarheid spreekt’? Is dat dan gevoel?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Kijk eens zonder vooroordeel naar de filmpjes op de website ‘’meer weten over Freek’’
        http://www.meerwetenoverfreek.nl/media.html

        Zie de moeder wiens kind nooit wat mankeerde en hoe ze vanuit haar hart spreek en ook verteld dat het Rivm na het overlijden van haar zoontje niks heeft laten horen.

        Vervolgens directeur Roel Coutinho van het Rivm, kijk hoe hij reageert (in beide fimpjes, de twee van Netwerk) en hoe hij zichzelf zelfs tegenspreekt over het aantal dode kinderen door het vaccin tegen pneumokokken.
        Kijk in zijn ogen en in de ogen van de moeder, wie is er eerlijk?
        Waarom kan een moeder niet aanvoelen wat er met haar kind is?
        Hoe vaak gebeurd het dat een moeder intuïtief aanvoelt wat haar kind mankeert?
        Er zijn genoeg mensen die zien dat Roel Coutinho liegt maar dat is geen feit (al is dit naar mijn idee en dat van velen zeker zo) echter omdat dit niet te bewijzen is moet je goed observeren en natuurlijk moet je je gevoel ook gebruiken.

        Je hebt je intuïtie niet voor niks gekregen.
        In wetenschappelijke kringen wordt steeds meer onderzoek gedaan naar (on)bewuste keuzeprocessen en intuïtie.

        Je moet je niet bang laten maken door enge berichten.
        Zorg voor je weerstand, sporten, wat extra rauwe groentes en fruit, wat extra D3 omdat je in deze maanden snel een tekort hebt en de griep altijd toeslaat in de dokerdere periode en ook wetenschappelijk D3 steeds vaker in verband wordt gebracht met griep.
        Teveel angst is ook niet goed voor je imuunsysteem.
        De echt slimme koppen bij de farmaceutische bedrijven weten exact hoe de massa te bespelen, voor de miljarden die in deze business omgaat doen ze veel.
        Heb je Tros Radar niet gezien en hoe ze aan Goede tijden slechte tijden 20000 euro betalen voor symptoomreclame? Dat is het topje van de ijsberg.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Ron

        Kijk Mark, als we zeker wisten te weten wat we deden dan was er geen onderzoek nodig.
        Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar de lange termijn gevolgen van de vaccins als ook de gevolgen voor (jonge) kinderen.
        De wetenschap werkt met aannames waar vaak op terug wordt gekomen of waarin eerdere feiten ineens geen feiten meer zijn.
        Ik ga altijd van mijn gevoel uit, i.c met zaken uit de verschillende media maar verlies nooit hetgeen ik voel bij een thema uit het oog en kijk ook wat voor een persoon er mij verteld hoe het zit, daarmee kijk je door een mediageniek persoon heen die juist door zijn mediagenieke kant mooie onzin kan verkopen.

          /   Beantwoorden  / 
  12. Iem

    @Ron jij hebt het duidelijk verwoord en begrepen.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Mark

    Ik snap het. Het is een gevoelsding.
    Wetenschap gaat inderdaad niet van gevoel uit. Dat is de aard ervan. Bij wetenschap gaat het er om dat wat jij kan aantonen, iedereen kan aantonen of dat iemand kan aantonen dat iets juist niet zo is. Wat dan weer door anderen herhaalbaar moet zijn.
    Dat komt natuurlijk hard over. Zeker bij een emotioneel iets, als de dood van een kind. Zo’n wetenschapper stelt qua emotionele lading natuurlijk niets voor bij een geschokte moeder.
    Toch wens ik niets liever dat een wetenschapper wetenschappelijk blijft denken. En dus blijft kijken naar cijfers en onderzoeken. Het is makkelijk, en ook heel menselijk, om te denken: ‘na dit, dus door dit’.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      @Je gaat voorbij aan wat we bedoelen, onderschat het gevoel en geeft geen antwoord op mijn vraag. wat jouw gevoel aangeeft als je de twee filmpjes met de directeur van het Rivm ziet?
      Hoe vaak Mark moet de wetenschap terug komen op een zogenaamd feit? We denken het te weten maar als we het echt wisten was er geen onderzoek meer nodig, denk na.
      Er is veel kritiek op de wetenschappelijke methodes.
      lang niet alles is middels reproduceerbaarheid en Falsificeerbaarheid aan te tonen en daarbij kan je simpelweg niet altijd alle omgeving invloeden uitbannen om bewijs te krijgen dat een bepaalde aandoening of ziekte door een vaccin komt.
      Het is te makkelijk om te zeggen ”het niet niet met 100% zekerheid te zeggen want dit én dat en dat kan ook hebben bijgedragen aan de ziekte of aandoening.
      Let op.
      Hoe kun je het verband tussen Autisme en een vaccin bewijzen? Dat gaat wel haast niet, de psychiatrie is nog altijd een soort van pseudo wetenschap en werkt zelf met containerbegrippen die niet waterdicht zijn.
      Ze stellen dat schizofrenie niet te genezen is maar in Noorwegen is een vrouw met zware schizofrenie genezen en is nu psychologe, zie artikel website GGZ.
      http://www.ggz.nl/index.php?option=com_content&view=article&catid=1:laatste-nieuws&id=767:arnhild-lauveng-schizofrenie-is-te-genezen&Itemid=140
      Waarom denk je mark, worden de behandelrichtlijnen niet bijgesteld? Het is wetenschappelijk zo dat als je wil bewijzen dat niet alle kraaien zwart zijn, je maar hoeft aan te tonen dat er 1 witte kraai bestaat.
      Er zijn meer mensen genezen van schizofrenie maar het blijft volgens de DSMIV een ziekte die niet te genezen is, waarom denk je Mark? Is dat wetenschap?
      De echte wetenschappers staan open voor veranderingen ongeacht hun eigen ego of financiële belangen, de wetenschap waar jij het over hebt is zeldzaam en daarom heb je ook intuïtie nodig omdat je niet zomaar ervan uit kan gaan dat een zogenaamd wetenschappelijk feit ook daadwerkelijk waar is omdat er andere belangen spelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark

        Ik voel met de moeder mee. Ik begrijp de wetenschapper. Het zijn twee verschillende dingen.
        Heeft de moeder gelijk omdat haar emoties het heftigst zijn?

          /   Beantwoorden  / 
  14. Iem

    @Mark als ik Klink, Osterhaus en Couthino op de TV hoor spreken dan hoor ik tussen de regels door de onzekerheid en leugens. Allen kunnen een mooi verkoopverhaaltje houden en daar trappen veel mensen in. Waarom krijg ik een negatief gevoel bij hen? Dat geeft voor mij aan dat er iets niet klopt. Dat we bedonderd worden om het maar eens plat uit te drukken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Idd, mensen kunnen niet meer echt luisteren.
      We zijn in zo’n mate geconditioneerd dat veel mensen de waarheid van een autoriteit zomaar voor waar aannemen.
      Om echt te leven moet je zelf nadenken en vragen stellen bij zaken die er toe doen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Iem

        Ron, precies. Zo zijn er ook veel mensen die kijken wel maar zien niks.

          /   Beantwoorden  / 
  15. Wim de Ridder

    Kijk als er geld mee gemoeid is kan het allemaal geen kwaad alles is dan onderzocht maar de praktijk wijst anders uit,gewoon uitzieken en goed eten want het zijn allemaal boeven echt alles draaid om geld

      /   Beantwoorden  / 
  16. Ron

    Beste mensen

    De helft van de verpleegkundigen gaat laat zich terecht niet vaccineren tegen de Mexicaanse griep, een kwart weet het nog niet.
    Het is namelijk een feit dat over de bijwerkingen van het vaccin vooral op langere termijn te weinig bekend is,
    Als de overheid zegt dat dit niet zo is en het vaccin is veilig dan is dat geen wetenschappelijk feit maar een aanname die niet gebaseerd is op onderzoek naar de lange termijn effecten.
    Kijkt u goed naar welke informatie u de komende tijd tot u neemt.
    Minister Klink wil dat deskundigen en andere medewerkers van de overheid zich actief in de discussies op het Internet mengen, u bent gewaarschuwd voor misleidende informatie.

      /   Beantwoorden  / 
  17. david

    LET NU OP: Percentage borstkanker per land:
    Engeland: 29.3 % van de vrouwen
    Nederland: 26.8
    Korea: 2.6
    Thailand: 1.0
    Amerika 22.4

    Uitdaging:
    Zoek nu op internet hoeveel % van de bevolking per land gevaccineerd is.
    Wachtend op uw uitkomst

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      @david

      Zou je de uitkomst kunnen plaatsen? als jij het toch al weet dan scheelt dat anderen weer werk.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Iem

      David wat wil je nou eigenlijk aantonen met je berichtje?

        /   Beantwoorden  / 
  18. Er

    Heel goed id allemaal, we stoppen met de zorg, gewoon helemaal (regulier en homeopathisch) want ze belazeren ons. Scheeld ons jaarlijk miljarden en miljarden euro’s, stoppen met werken op je 45e ofzo? De meeste zullen wel dood zijn op hun 65e. Maar je heb dan wel 20 jaar vrij gehad terwijl je nog redelijk jong en fit bent. Hebben we van beide kanten ook geen gezeur meer :) .

    Kritisch kijken mag, maar wat wil iedereen met deze reacties bereiken? Je kan een sceptica niet in homeopathie laten geloven en je kan een E-nummerfreak geen aspartaam laten eten zonder dat hij er van moet kotsen. Doe waar je je zelf goed bij voelt en dring anderen jouw mening niet op.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Iem

      @Er, de mening van de overheid en de Big farma wordt ons opgedrongen. Dat mag van mij best, vrijheid van meningsuiting noemen ze dat. Maaaaar…….die geldt ook voor andere mensen die hier hun mening willen ventileren. Bestudeer altijd 2 kanten en trek daar je conclusie uit wat voor jou belangrijk is. Blijf logisch nadenken voor jezelf, ga ook op je gevoel af en laat je niets aanpraten.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Franka

      AMSTERDAM – Sesamstraat moest maandag plaats maken voor een directe uitzending van de persconferentie waarin minister Ab Klink en het RIVM¿aankondigden dat kinderen nu ook gevaccineerd zullen worden.

      Voor viroloog en hoogleraar medische biotechnologie Huub Schellekens is daarmee een voorlopig ‘hoogtepunt in de hysterie’ bereikt. ”Ik kijk liever naar Pino dan naar Roel Coutinho. Bij de gewone wintergriep vallen elk jaar duizend doden. Daar hoor je niemand over. Nu komt het RIVM bij elke dode met een persbulletin. Het wordt veel belangrijker gemaakt dan het is.”

      Volgens Schellekens werkt de aanpak averechts als het de bedoeling is om zoveel mogelijk mensen over te halen zich te laten vaccineren. ”Angst is een slechte motivator.” De aankondiging om kinderen in te enten had volgens Schellekens ook met een persbericht naar het ANP gekund.

      Een klein clubje medici beheerst de discussie of mensen zich nu wel of niet moeten laten inenten, zegt massapsycholoog en mediadeskundige Jaap van Ginneken. ”Dat groepje deskundigen duldt geen tegenspraak van buiten. Het beeld is daardoor te eenzijdig.” Van Ginneken verwacht dat het aantal mensen dat zich niet zal laten vaccineren veel hoger zal liggen dan verwacht.

      ”De gigantische aandacht in de pers voor de Mexicaanse griep geeft het gevoel dat het om een ziekte als builenpest gaat. Het was een achtbaan het afgelopen half jaar. Aan de ene kant horen mensen: maak je niet druk. Aan de andere kant wordt de suggestie gewekt dat het iets groots en bijzonders is. Daardoor voelen mensen zich steeds ongeruster.”

      Hij noemt het onjuist dat de griep vooral in het begin is vergeleken met de griepepidemie van 1918 die wereldwijd miljoenen slachtoffers maakte. ”Het wantrouwen tegen de vaccins is nu aanzienlijk. De besluitvorming over de vaccinatie moet opengegooid worden.”

      Ook hoogleraar Henri Beunders, deskundige op het gebied van media en cultuur, vindt dat de overheid verwarring heeft gezaaid door tegenstrijdige berichten te geven over het virus, het vaccin en de noodzaak tot vaccineren. ”Daardoor ontstaat paniek. Er wordt over risicogroepen gesproken en wie daar wel en niet bij horen. Om die paniek te bezweren heeft de overheid nu kennelijk zendtijd ingekocht.” (HET PAROOL)

        /   Beantwoorden  / 
    3. Franka

      ”Een klein clubje medici beheerst de discussie of mensen zich nu wel of niet moeten laten inenten, zegt massapsycholoog en mediadeskundige Jaap van Ginneken. ”Dat groepje deskundigen duldt geen tegenspraak van buiten.”

      En strak werk geen vaccin meer en dan piept @Er wel anders
      Of lees je de andere feiten niet @Er?

        /   Beantwoorden  / 
  19. David

    In Nederland sterven zo’n 32000 mensen per jaar aan kanker. Er zijn nu zo’n 20 mensen aan mexicaanse griep overleden waarvan er tenminste 14 al ernstig ziek waren. Van verschillende stoffen in het vaccin zoals formaldehyde is aangetoond dat ze kanker veroorzaken. Naast de bewezen giftige hulpstoffen is ook nog eens onbekend wat het effect op lange termijn is van het vaccin zelf.
    De vaccinatiecampagne kost ons 700 miljoen en de ziektegevallen die er uit voortkomen misschien wel een veelvoud hiervan. Ondertussen is er geen geld om onze bejaarden iedere week te laten douchen.
    Ben ik nou gek of de rest?? Of werken er krachten die ik niet begrijp

      /   Beantwoorden  / 
  20. david

    Dacht ik al, loosers… La\at je maar uitbuiten

      /   Beantwoorden  / 
  21. daarzp

    Glaxo-Smith-Kline fabriceerde het vaccin Pandemrix (bevat 10,69 milligram squaleen)
    Dit is 10.690,00 microgram
    Squaleen wordt omgezet in ethylkwik.

    Het RIVM adviseerde tot voor kort niet meer dan 0,43 microgram per dag per kg lichaamsgewicht te consumeren. Voor een persoon van 70 kg adviseren ze voor gemixed kwik maximaal 200 microgram per week!!
    Eenmaal in je lichaam duurt het jaren totdat de kwik uit je lichaam is.
    Nu zie ik net op tv een vrouw zeggen dat een broodje makreel meer kwik bevat dan het vaccin en dat je het bovendien zo uitplast.
    Worden we nou bedonderd met zijn allen of snap ik het niet?

      /   Beantwoorden  / 
  22. DE GRANDE

    mijn vrouw heeft een week na inenting neven verschijnselen zoals 20maal naar de wc lopen om te ontlasten heeft wel een week vroeger een blaas, ontsteking gehad in is daarvoor onderzocht geweest in hospitaal en moest pillen slikken.

      /   Beantwoorden  / 
  23. roosje

    beste de grande het kan een bijwerking zijn maar het kan ook een bijwerking zijn van een antibiotica kuur ik heb daar zelf ook last van gehad,dit kan nog twee weken na een kuur optreden,
    ik nam gewoon in een keer 6 norrit tabletten in en bananen willen ook helpen wel veel drinken.
    mijn dochterje van 1 1/2 heeft ook de prik gehad en heeft nergens last van gehad tot nu toe dan he

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.