Ruim 150 besmettingen Mexicaanse griep

Het aantal Nederlanders dat de Mexicaanse griep heeft opgelopen, lag vrijdag op 152. Ruim eenderde van hen kwam in eigen land met het virus in aanraking. De meerderheid liep de ziekte op in het buitenland. Dat blijkt uit informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In Nederland zijn nog geen mensen aan het virus overleden. Een patiënt ligt al enkele weken op de intensive care. Op het moment lijkt het virus zich niet snel te verspreiden. Ook zijn er minder mens-op-mensbesmettingen dan een paar weken geleden. Volgens deskundigen zegt dat niets en kan de situatie zomaar veranderen.

De Mexicaanse griep heerst wereldwijd. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft het virus uitgeroepen tot pandemie. Sinds de uitbraak van het zogeheten H1N1-virus in Mexico en de VS eind april groeit het aantal patiënten nog steeds. Inmiddels zijn bijna 95.000 mensen ziek geworden in meer dan 130 landen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Ruim 1400 besmettingen van Mexicaanse griep
Lees ook:Vogelgriep al ruimschoots een jaar in Saoedi-Arabië
Lees ook:Komende weken geen griepepidemie
Lees ook:Indonesië en WHO lossen conflict H5N1-monsters op
Lees ook:Mexicaanse griep uitgeroepen tot pandemie

Eén reactie op “Ruim 150 besmettingen Mexicaanse griep

  1. wim jansen

    Dat de griep wereldwijd lijkt te gaan heersen is niet in het minst door “menselijke actie”. Zo vervuilde het farmacieconcern Baxter opzettelijk exportvaccins met actief vogelgriepvirus omdat de pandemie een lift voor de verkoop van vaccins zou betekenen. Een Oostenrijkse journaliste heeft deze gegevens onlangs naar de VN gezonden. Zij is overigens direct ontslagen en wordt bedreigd. Let dus op: blijf ver van alle vaccins en andere “medicijnen” laat je niet met paniekberichten opjagen. De enige die mondkapjes (toch een waardeloos product) op moeten zijn al die autoriteiten die angst zaaien!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.