‘Miljoenen griepdoden’

De Mexicaanse griep groeit nog dit jaar uit tot een wereldwijde epidemie die enkele miljoenen mensen het leven gaat kosten. Vooraanstaande deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaan op dit moment uit van dit scenario. Al hun berekeningen wijzen daar op.

Zij voorzien een wereldomspannende epidemie die vergelijkbaar is met de Aziatische griep, die in 1957 een pandemie veroorzaakte en voor zeker twee miljoen sterfgevallen zorgde. Elke vergelijking met de Spaanse griep uit 1918-1921, met uiteindelijk zeker 50 miljoen doden, is daarmee van tafel.

Omdat de Mexicaanse grieppandemie zeker niet dit huiveringwekkende karakter krijgt, spreken de deskundigen van een ‘milde pandemie’.

Seinen op rood

Volgens viroloog prof. dr. A. Osterhaus, directeur van het Nationaal Influenza Centrum van de WHO, staan op dit moment alle seinen op rood, ook al is door de WHO nog geen ‘alarmfase-6′ afgekondigd, een pandemie.

“Het huidige virus zet door”, stelt Osterhaus. “Het is het beeld van: steeds meer landen en steeds grotere aantallen geïnfecteerden. Wij houden nu sterk rekening met een model à la 1957, waarbij het virus de hele wereld overging. Het lijkt een kwestie van tijd.” Volgens de WHO is het influenza-A-virus H1N1 thans vastgesteld bij 6500 personen in 33 landen.

Ook de Aziëgriep stak in de zomer van 1957 de kop op, hield zich enige maanden koest en kwam in volle hevigheid terug in het najaar. “Het griepvirus houdt niet van de huidige warme omstandigheden”, zei Osterhaus al eerder. “Vandaar dat wij verwachten dat deze griep in het najaar terugkomt.”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Osterhaus: Nederland niet klaar voor pandemie
Lees ook:De verschrikkingen van een grieppandemie
Lees ook:Virologen vrezen tekort griepprik
Lees ook:Europa nog niet klaar voor pandemie
Lees ook:Mexicaanse griep uitgeroepen tot pandemie

Eén reactie op “‘Miljoenen griepdoden’

  1. J

    Weet je waar ik helemaal goed ziek van begin te worden? De paniek die veroorzaakt wordt door de berichten van de media over deze griep! In het begin, zo’n 2 weken terug, had de media het over “het zeer besmettelijke dodelijke griep virus”. Een hoop mensen zullen gedacht hebben dat als je met dit virus besmet wordt je dan ook heel echt eraan sterft. Terwijl de realiteit toch heel anders blijkt te zijn……. Ja, er zullen mensen overlijden door dit virus, maar dat heeft te maken met de complicaties die dit virus kan veroorzaken. Elk jaar weer sterven er een hele hoop mensen aan het “normale” wintergriepvirus; ze sterven aan de complicaties die ontstaan door het virus. Het gaat dan altijd om mensen met een verzwakt afweersysteem, mensen met longklachten, hartklachten etc. het mexicaanse virus doet exact hetzelfde. Triest genoeg vind ik nog steeds berichten van Moslims die ervan overtuigd zijn dat het niet eten van varkensvlees je beschermt tegen dit type virus……..Ze hadden, toen ze ontdekte dat er in mexico een vreemd virus rond ging, direct moeten ingrijpen want inmiddels hoeven we echt niet meer naar mexico te reizen om geinfecteerd te worden; een bezoek aan elk ander land waar je meerdere mensen hebt die hiermee besmet zijn, geeft hetzelfde risico voor besmetting. En ondertussen genieten we hier in Nederland van het Qkoorts virus……… Dieren die dit virus verspreiden zullen in het najaar ingeent gaan worden……………… Waar zijn we mee bezig? Bij mij in het dorp staan op stukken braak liggend terrein gezellig een kudde schapen het gras kort te vreten…….. Meer en meer mensen hierzo hebben inmiddels griepklachten, maar de schaapjes blijven gezellig staan…… Ik snap helemaal niks meer ervan. Vraag me inmiddels af of onze geweldige overheid erop hoopt dat er een hoop mensen besmet gaan worden met welk type virus dan ook, zodat we weer wat meer ruimte overhouden in dit kleine, overbevolkte land……

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.